TPS liskoili voiton KooKoolle - Cloutierille unelmadebyytti

LIIGA / Raportti
TPS voitti KooKoon harjoitusottelussa, mutta kouvolalaiset saivat revanssinsa panoksekkaassa pelissä.
Kuva © Timo Savela
Turussa nähtiin lauantai-iltana yhden maalin kamppailu. KooKoon maalilla Liiga-debyyttinsä tehnyt Frederic Cloutier torjui peräti 45 kertaa ja piti nollapelin.

Liiga-debyytti olisi tuskin voinut olla KooKoon kanadalaismaalivahdille Frederic Cloutierille makoisampi. Kiekkosateeseen joutunut 34-vuotias torjuja selvisi kotijoukkueen ilotulituksesta päästämättä maaliakaan. Jo avauserässä torjuntoja oli kertynyt 20 kappaletta.

Vastakkaisessa päädyssä Teemu Lassila torjui kahteen ensimmäiseen erään vain kuudesti, ja yhteensä TPS-vahti oli kiekon tiellä 15 kertaa. Vauhdikkaan jatkoajan KooKoo-maalille hän ei voinut mitään, sillä kouvolalaiset pääsivät hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Ryan O'Connor pääsi iskemään ratkaisun Josh Greenin esityöstä.

Ottelu oli pitkälti katkonaista ja rikkonaista. TPS hallitsi pelitapahtumia mielin määrin, mutta varsinaisille huippupaikoille se ei päässyt kovinkaan usein. Varsinaisella peliajalla Palloseuran paras paikka siunaantui Tero Koskirannalle kolmella yhtä vastaan hyökätessä. Tilanne tarkastettiin videolta, mutta tuomari levitti kätensä ja peliä jatkettiin tasatilanteesta.

Videolle mentiin ottelussa myös toistamiseen. Lauri Tukonen sai kiekon verkon perukoille aikamoisten pomppujen päätteeksi, mutta turkulaisjuhlat olivat ennenaikaiset. Maali hylättiin potkumaalina, ja KooKoo selvisi kuin selvisikin toiselle erätauolle maalittomassa tasatilanteessa.

TPS:n hallintaa

TPS piti kiekkoa jatkuvasti ja peli pyöri KooKoon kenttäpäädyssä läpi ottelun. Vierasjoukkueen liki nihilistinen puolustustaistelu kantoi lopulta kuin ihmeen kaupalla hedelmää, kun TPS ei saanut kiekkoa mistään sisään. Ottelu oli suurimmaksi osaksi kuin olisi katsonut TPS:n tehotonta ylivoimapeliä.

TPS:n esitystä kuvasi hyvin Dave Spinan pelaaminen. Mies oli paljon kiekossa, muttei yrityksestä huolimatta saanut kiekkoa paikoista maaliin. Yhdysvaltalaishyökkääjän pistetili on yhä avaamatta tämän kauden Liigassa, eikä KooKoo-peli tuonut asiaan muutosta.

KooKoon parhaat paikat varsinaisella peliajalla tulivat kolmannen erän alkupuolella, kun TPS:n Patrik Moisio otti hyökkäyspään jäähyn. Vieraat olivat ylivoimalla lähellä maalintekoa, mutta Lassilan torjunnat pitivät pelin tasoissa.

Lehdistötilaisuudessa rumbaa ja liskoilua

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila antoi kurinalaisesta ja sitkeästä taistelusta tunnustusta joukkueelleen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

— Kolmas kova peli tälle viikolle, meille sarjanousijana aika kovaa rumbaa. Olemme todella kovilla joka pelissä, mutta niinhän sen täytyy ollakin.

— Hienoa tässä joukkueessa on, että se oppii nopeasti ja ottaa viestejä vastaan. Tänään pelin kuva kannaltamme oli, että puolustuspeli on keskiössä. Puolustimme todella hyvin koko matsin, jatkoi Mattila.

TPS:n käskyttäjä Ari-Pekka Selin puolestaan kuvasi ottelua mielenkiintoisella termillä.

— Pelihän oli aikamoista liskoilua, meiltä erityisesti ensimmäinen erä. Tapahtuma oli vaatimaton, ei oikeastaan tapahtunut mitään koko pelissä. Kolmannen erän alussa KooKoolla oli paikat ja he olisivat voineet lyödä kiekon verkkoon, mutta Lassila pelasti meidät jatkoajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo