Petriläinen taisteli Tepsille pisteen

LIIGA / Raportti
Pitkästä aikaa Turkuhallista purkaantui tyytyväistä yleisöä, kun TPS osoitti viimeisessä erässä suurta sydäntä ja nousi kahden maalin tappioasemasta tasapeliin oltuaan jyrän alla kaksi erää. Illan hahmo oli paljon parjattu pakki Pasi Petriläinen

Ottelu alkoi sekavasti. Kesken molempien joukkueiden söhläämisen Tepsin Tuomas Grönman vapautti upealla oivalluksella oman maalinsa takaa asti siniviivalla päivystäneen Mika Suoraniemen, joka pääsi yksin läpi. Nuorukainen malttoi mielensä ja laittoi kiekon pomminvarmasti Niklas Bäckströmin längistä sisään. Tilanne muuten haiskahti hieman paitsiolta.

Kärppien Drew Bannisterin jäähyn umpeutuessa Ville Vahalahti huitaisi
Kimmo Lotvosta. Siitä seuranneen ylivoiman aikana TPS:n maalia
vartioinut Jason Elliott torjui Lasse Kukkosen laukoman kiekon eteensä, josta Jussi Jokinen sutaisi pikkumustan verkon perukoille. Tilanne tasan.

Vieraitten aggressiivisesti mailallaan huitovan Topi Jaakolan jäähyn aikana ensin Palloseuran Markku Paukkunen sitten vieraiden Sami Mettovaara pääsivät puolittaiseen läpiajoon. Kumpikaan ei saanut
maalia aikaiseksi.

Kärppien johtomaali tuli yllättäen. Brett Lievers voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Kukkonen latasi taas viivalta. Veto kimposi Eliottin suojista ylänurkkaan.

Kärppien kolmas maali oli todella lähellä, kun Andrei Potaichuk pääsi
nokikkain Elliottin kanssa. Veskari kykeni peittämään kulman, mutta
Pota onnistui vetämään Elliottin ulos maaliltaan, mutta ajauduttua liian pieneen kulmaan, Potaitchuk äkkäsi Lotvosen siniviivan tuntumassa ja syötti tälle. Koko illan epäedukseen esiintynyt Lotvonen kruunasi iltansa ja ampui tyhjästä maalista puoli metriä ohi, vaikka tilanteessa oli aikaa ja tilaa katsoa vaikka kuinka. Illan pahin moka.

Loppuerä mentiin ehkä hienoisessa turkulaiskomennossa, joskin vieraat
iskivät vastaiskuista terävästi.

Toinen erä

Kärpät aloitti erän heittämällä kiekkoa jatkuvasti ristikulmaan.

Paukkusen hassuttaessa oululaispuolustuksen, hän tarjoili lättysyötön maalin eteen, mutta Jani Kiviharju huitaisi kiekosta ohi.

Lotvosen jäähyn aikana Paukkusella oli paikka sutia kiekko maaliin,
mutta maalin edessä ei ollut paljoa tilaa ja Paukkunen hautautui oululaisten pakkien alle kuin amerikkalaisessa futiksessa konsanaan. Lopulta Pasi Petriläisen ranne puhui ja kiekko meni ohi Bäckströmin aivan yllättäen. Tilanteessa Mika Alatalo teki hyvää maskia.

Tepsin johtomaali oli lähellä, kun Paukkunen laukoi ylärimaan - tosin Bäcksrömin maskin kautta.

Elliottin syljettyä keskiviivalta tulleen vedon pahasti eteensä, Grönmanin pakko ottaa jäähy. Mutta ei Oskun kauaa tarvinnut istua. Potaichuk heitti rannarin maalille, jonka Jussi Jokinen näpäytti pomppuna maaliin. Yksinkertaista, mutta tehokasta!

TPS:n ala-arvoisten purkujen ansiosta Kärpät loivat jatkuvasti painetta Elliottin maalille ja neljäs maali suorastaan roikkui ilmassa.

Lopulta Pyörälä ja Viuhkola karkasivat 2 vs.1-läpiajoon.
Pyörälä laukoi kuitenkin itse tiukan rannevedon yli Jasonin olkapään ylänurkkaan.

Kärpillä oli paikka viimeistellä jo viides maali, kun Lievers syöksyi
yllättäen maalin eteen pelattuun kiekkoon, mutta suti sen tyhjän nurkan. Heti perään nähtiin hauska tapahtuma, kun Kiviharjun laskeutuva lerppu puolesta kentästä meinasi yllättää Bäckströmin, joka oli aivan muissa maailmoissa maalillaan.

Alatalon huidottua itsensä jäähylle, Kärpät pääsivät jälleen
ylivoimalle. Heti perään Paukkunen joutui poksiin vain muutama sekunti ennen
erätaukoa.

Kolmas erä

Viimeinen erä alkoi Palloseuran puolentoista minuutin
alivoimalla. Oululaisten raajat olivat sen verran jäässä ettei tulosta tullut. Tasakentällisin ote siirtyi yhä selvemmin kotijoukkueelle.

Kärppien Saarenheimon jäähyn aikana Petriläinen laukoi viivalta kiekon maaliin. Löysä veto meni todella helposti Bäckströmin längistä. Tilanteessa ei ollut lainkaan maskia.

TPS painosti villisti ja Bannister oli pakotettu rikkomaan. Niko
Mikkola sai maalin edessä kaatuessaankin syötettyä sivulle, josta Petriläinen latasi illan kolmannen maalinsa ohi huonosti sijoittuneen Bäckströmin.

Sitten mentiin monta minuuttia päästä päähän ilman järkeä.

Niko Mikkola sutaisi taas kaatuessaan kiekon tolppaan. Oululaisten tuska kasvoi, kun Jussi Jokinen joutui kaatamisesta jäähylle. Erän viimeisellä sekunnilla Mikkola nosti kiekon yli vaaksan verran yli maalin.

Jatkoaika

Jatkoaika alkoi TPS:n 35 sekunnin ylivoimalla. Koko ylivoiman Palloseura myllytti kiekkoa kohti Bäckstömin maalia, mutta tuloksetta. Jatkoajan viimeiset sekunnit taas kuluivat Elliottin maalia varjellessa.

Kommentit

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä oli erittäin kiireinen ja kenties sen takia vaisu.

- Tietenkin piste vieraskentältä on aina hyvä. Tietenkin se hävitty piste tällä kertaa. Johdettiin kahdella maalilla ja oltais pystytty toisessa erässä peli ratkaisemaan. Hallittiin sitä aika selkeästi – ja tietysti ensimmäistäkin erää ainakin tilastojen valossa. Siinä oli paikkoja mennä 5-2 johtoon ja oli hyviä pyörityksiä. Tepsin pakit alkoi olla aika väsyneitä. Mutta ei onnistuttu siinä ja kolmannessa erässä – aika heppoisia jäähyjä tuli! Bannisterin jäähy ja Jokisen jäähy eivät oikein istuneet pelin henkeen minun mielestäni. Tepsin hyvä ylivoima ja kaksi maalia siinä ja se oli tasan.

-Jäähyjen takia meillä kuormittui samat pelaajat eikä enää saatu tehollista peliä käyntiin.

Kysymykseen Bäckströmin otteista Heikkilä kuittaa tulkinnanvaraisesti

-(Bäckström) hermostui kai vähän loppua kohti, sanoi Heikkilä hiljaa.

Erittäin pahantuulinen Kari Jalonen ei paljoa äskeisestä ottelusta puhunut

-En malta olla sanomatta, kun tämän joukkueen ympärillä pyörii kaikenlaista keskustelua siitä ja tästä. En malta olla puuttumatta, kun täällä jatkuvasti syytellään Hannu Jortikkaa joukkueen rakentamisesta ja siitä ettei se anna mulle työrauhaa. Mä haluun vaan sanoa sen kaikille, että jokainen tietää sen tästä lähtien eteenpäin. Jortsu on ollut ainut –ja aina – tän puolentoista vuoden aikana - oli meillä mennyt hyvin tai huonosti – se on ollut meidän valmennusta tukemassa. Eikä ole mitenkään vastuussa joukkueen rakentamisesta tai joukkueen tekemisistä tai sen pelisysteemistä tai mistä tahansa. Mua harmittaa hänen puolestaan se, että hänet vedetään koko ajan tän joukkueen tekemisiin. Se tuki mitä me ollaan Jortsulta saatu, on valtava tuki – varsinkin kuin meillä on mennyt huonosti. Jortsu on ollut aina tuolla meitä auttamassa ja antamassa omaa näkemystä tuolta katsomosta. Tän mä haluun tähän isoon keskusteluun kun häntä hirveesti vedetään kaikkiin näihin kuvioihin mitä täällä nyt tapahtuu, puhui Jalonen ääni väristen.

-Nyt te tiedätte. Hän ei häiritse mun tekemistä – päinvastoin! Hän on tukemassa joka päivä. Sekä valmennuksen tekemistä, että joukkueen tekemistä ja on henkisesti tässä kuviossa erittäin voimakkaasti mukana, julisti Kojo jo ääntään korottaen.

-Pelistä sen verran, että iso kiitos pojille loistavasta taistelusta. Saatiin piste aikaan. Ehkä oltais kolmannen erän loppukirillä ansaittu toinenkin piste, mutta ollaan tyytyväisiä ennen joulutaukoa tähänkin pisteeseen.

Kysymykseen Petriläisen tehoista Jalonen ei enää vastannut vaan saatuaan ilmeisesti Veikkaajalle suunnatun paasauksensa loppuun hän nousi tuolista ja marssi pressitilasta ulos.

- Se on hyvä niin, että maalejakin tehdään, totesi Kojo uloskävellessään

» Lähetä palautetta toimitukselle