Kapteeni Perrin luovi laivan satamaan asti

LIIGA / Raportti
Eric Perrin oli ottelun ykköstähti.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS kärsi tiistaina toisen perättäisen kitkerän maalin tappion. Turkulaiset hallitsivat ottelun ensimmäistä puoliskoa lähes mielin määrin, mutta kahden maalin johto ei riittänyt. JYP kiri kolmannessa erässä rinnalle ja lopulta ohi voittomaalikilpailussa kapteeni Eric Perrinin johtaessa joukkojaan edestä päin.

Ottelun alku oli toisintoa sille, miten TPS:n pelit ovat tällä kaudella pääsääntöisesti alkaneet. TPS hallitsi, loi paikkoja, muttei kyennyt hyödyntämään painostustaan. Parannusta aiempiin oli kuitenkin nähtävissä sikäli, että tiistai-iltana TPS ei tyytynyt vain hieromaan huippupaikan toivossa, vaan pelasi suoraviivaisemmin ja toimitti kiekkoa maalille.

Yksi pallopelien klassisimmista lausahduksista kävi kouriintuntuvasti toteen toisessa erässä, kun TPS:n Miikka Tuomainen pääsi nokikkain JYP-vahti Tuomas Tarkin kanssa, mutta epäonnistui ja vastahyökkäyksestä JYP-kippari Eric Perrin vei joukkueensa johtoon läpiajon päätteeksi.

Perrinin maali käynnisti melkoisen tapahtumaketjun, jonka läpiviemiseen ei mennyt edes puolta minuuttia. Maalinjälkeinen vaihto osoitti jälleen vaarallisuutensa, sillä Dan Sexton tasoitti 15 sekuntia myöhemmin. Vain 14 sekuntia tästä ja asetelma oli päälaellaan, kun Sexton tuuletti jo illan toista maaliaan.

Kahden maalin kaula ei kuitenkaan riittänyt kotijoukkueelle kaivattuun voittoon vaan JYP rokotti TPS:n virheistä ja tasoitti. Voittomaalikilpailussa esiin nousi varsinaisella peliajallakin kahdesti maalannut Perrin, joka kruunasi joukkueensa takaa-ajon näppärällä harhautuksella.

”He näyttivät hävinneiltä”

TPS:n pitkä hallintajakso ei ollut sattumaa, sillä kotijoukkue tuli otteluun halukkaalla ilmeellä. Vaikka TPS:ltä ei mitään voi pois ottaakaan, niin osuutensa asiaan oli myös sillä, että JYP oli aivan unten mailla ottelun alussa.

- Alku oli yksinkertaisesti kamala. Kaivoimme itsemme kuoppaan, mutta selvisimme ensimmäisestä erästä, kertaa Perrin.

- Olin todella huolissani. Kyse ei ollut ihan vain parista vaihdosta, vaan he veivät peliä lähes jokaisessa vaihdossa. He saivat siihen päälle vielä kolme ylivoimaa ensimmäiseen kuuten minuuttiin, mikä ei ole ikinä hyvä merkki meidän kannaltamme, hän jatkaa.

TPS oli muuttanut ylivoimaryhmitystään ja laukoi normaalia enemmän, mutta hävisi järjestäen maalinedustaistelut eikä päässyt lyömään irtokiekkoja sisään.

Perrin vei JYPin johtoon, mutta hetkeä myöhemmin peliä johtikin jo TPS. Valmentaja ei ottelun aikana pysty joukkoihinsa liikoja vaikuttamaan, mutta Perrinin mukaan JYP-luotsi Marko Virtasen reagointi auttoi joukkueen takaisin jaloilleen TPS:n salamamaalien jälkeen.

- Otimme siihen kohtaan aikalisän, koska aloimme hieman panikoida, joten oli hyvä liike valmentajilta rauhoittaa tilanne, jutella hieman ja sitä kautta saada paniikkia laukeamaan.

- Tärkeintä oli kuitenkin se, että yksinkertaistimme peliämme. Alussa yritimme luoda paikkoja liian vaikeasti helpomman ratkaisun sijasta. Aloimme pelata kiekkoa syvälle, ja Virtasen ketju pelasi hyvän vaihdon heti aikalisän jälkeen. He saivat aikaan pari laukausta ja karvasivat hyvin. Heidän energinen vaihtonsa oli juuri se, mitä kaipasimme.

Aikalisän jälkeen JYP pääsi pikkuhiljaa paremmin peliin sisälle, mutta tahtipuikkoa heilutti kuitenkin erän lopulle saakka TPS. Lopulta peli alkoi luisua turkulaisten hyppysistä hetkellisen huolimattomuuden seurauksena. TPS:n kultakypärä Francis Paré kuljetti kiekkoa oman siniviivan tuntumassa katsomatta ympärilleen. Perrin karvasi kiekon helposti pois Parélta, syötti sen Kristian Näkyvälle, joka käytti auenneen tilan ja kavensi pelin.

Perrin itse tasoitti ottelun kolmannessa erässä TPS:n Shaone Morrisonnin istuessa jäähyllä. Vaikka tasoitusmaalin voikin pistää TPS-vahti Ville Hostikan piikkiin, niin vastapainoksi hän myös otti tukun tärkeitä torjuntoja varsinkin kolmannessa erässä. Perrinin mielestä kaukalon tapahtumat heijastelivat TPS:n vaikeaa kautta.

- Kyllä sen näki, sillä loppua kohden he vain yrittivät roikkua mukana ja toivoivat voittavansa. Useimmiten se on merkki siitä, että joukkue on ollut siinä tilanteessa liian monta kertaa aiemminkin, eli vastustaja on tullut takaa ohi. He vaikuttivat siltä, että olisivat jo hävinneet pelin. Se on asia, mikä meidän pitää tunnistaa, käyttää sitä hyväksemme ja painaa vain päälle. Juuri näin teimmekin ja meillä olikin lopussa useampi paikka ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla, mutta heidän maalivahtinsa otti muutaman ison torjunnan.

» Lähetä palautetta toimitukselle