JYP sai revanssinsa aseettomasta TPS:stä

JYP juhli jälleen vierasvoittoa.
TPS voitti JYPin tiistaina CHL:ssä lukemin 4-1. Jyväskyläläiset saivat kuin saivatkin revanssinsa ja vielä samoin numeroin maalivahti Veini Vehviläisen johdolla.

TPS:n ja JYPin viikon toinen kohtaaminen oli kauttaaltaan vierasjoukkue JYPin hallintaa. Tarkassa ja huolellisessa pelissä jyväskyläläisten kurinalaisuus ja puolustuspelaaminen olivat valttia.

Avauserä antoi ottelulle melko kyttäilevän suunnan, ja sitä peli oli oikeastaan loppuun asti. Varsinaista dramatiikkaa TPS:n ja JYPin uusintaottelu ei sisältänyt, vaan säntillinen ja organisoitu pelaaminen olivat avainasemissa.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kehui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueensa esitystä.

− Hyvä, ehyt suoritus koko joukkueelta. Puolustuspelaamisessa paketti oli ehkä parhaiten kasassa koko vuotena.

− Pystyimme voittamaan kovan joukkueen vieraissa, niin kyllähän se mieltä lämmittää, jatkoi Virtanen.

Löfmanin ketju pirteä

Ottelun hahmoja olivat hurrikaanipaitojen Anssi Löfman ja Veini Vehviläinen. Löfman teki kaksi tärkeää osumaa ja Vehviläinen torjui Lauri Tukosen rystynostoa lukuun ottamatta kaikki laukaukset.

Ensimmäinen erä piti sisällään vain Löfmanin tekemän avausmaalin. Hyvin pelanneessa Löfmanin ketjussa laidoilla hyökkäsivät Petr Hubacek ja Janne Tavi, jotka olivat liikenteessä erittäin hyvällä työmoraalilla.

Toisessa erässä mentiin pitkälti saman kaavan mukaan kuin avauserässä. JYP hallitsi kenttätapahtumia ja piti Palloseuran poissa parhailta maalintekopaikoilta laadukkaalla puolustamisellaan. TPS sai erässä kiekon kertaalleen maaliin, mutta maali oli siirtynyt paikaltaan, eikä Tukosen osumaa näin ollen hyväksytty.

Toisen erän ainokainen nähtiin Valtteri Hotakaisen pelirohkean maalille ajon seurauksena. Röyhkeä nousu laidalta ja nosto TPS-maalin yläkulmaan toivat JYPille kahden maalin johdon.

TPS:n muutokset eivät auttaneet

Jyväskyläläisten hyvä pelaaminen pakotti TPS-valmennuksen tekemään muutoksia. Tomas Mojzis penkitettiin loppupeliksi jo avauserän jälkeen, ja Tero Koskiranta ja Tadas Kumeliauskas vaihtoivat ketjukoostumuksissa paikkoja keskenään toisen erän lopulla.

Mojzisin penkkikomennuksesta kysyttäessä TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selinin vastaus oli lyhyt ja ytimekäs.

− Kyllä minä odotan, että vahvistuksemme pelaisi pikkuisen vahvemmin ja laadukkaammin. Siinä on syy.

Kolmannen erän alussa täksi kaudeksi JYPistä TPS:ään siirtyneellä Eric Perrinillä oli jo ottelun toinen hyvä maalintekopaikka, mutta Vehviläisen maali pysyi puhtaana kanadalaissentterin yrityksistä huolimatta.

Päätöserässä kolme maalia

Pian Perrinin tilanteen jälkeen Mojzisin tilalle kokoonpanoon kahdeksi eräksi tullut Miro Keskitalo sai jäähyn kampituksesta. Löfman teki ylivoimalla pienen kierron ja laukoi tarkalla rannelaukauksella JYPin jo kolmen maalin johtoon.

JYPin 0−3-maalin jälkeen Tukonen rikkoi Vehviläisen nollan. Syöttöpisteen maaliin sai Tomi Kallion lisäksi Perrin, jolle seuraava piste on oleva miehen Liiga-uran neljässadas.

Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua tiistaina kolmesti onnistunut Dave Spina sai aivan avopaikan, mutta hänenkään ei onnistunut ohittaa erinomaisesti pelannutta nuorta Vehviläistä.

Ottelu päättyi lopulta JYPin ansaittuun 1−4-voittoon, kun Mikko Luoma laukoi kaukaa JYPin puolustusalueen kulmauksesta kiekon tyhjään TPS-maaliin. Osumaan syöttöpisteen saanut Severi Sillanpää pelasi myös Turussa hienon ottelun.