TPS parempi jalkapallolukemin

LIIGA / Raportti
TV-kameroiden loisteessa kumpikaan joukkue ei yltynyt parhaimpaan peliinsä. TPS oli kahdesta jo joulurauhan itselleen julistaneesta seurasta maalin verran parempi. Vähämaalisessa ottelussa pääosan varastivat maalivahdit.

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta todella laiskasti. Alkuhetkien
paras paikka siunaantui Tepsin Mikko Kankaanperälle, jonka laukoman vedon Ilveksen maalia vartioinut Tommi Satosaari tiputti ja Jani Kiviharju koetti hakata sen sisään, mutta löi kiekosta ohi.

Tepsin seuraava paikka oli, kun Mika Alatalolle pelattiin Niko
Mikkolan toimesta erinomainen laukaisupaikka B-pisteiden kaarelle, mutta Satosaari torjui refleksinomaisesti olkapäällään tulisen vedon.

Palloseuran Markku Paukkunen kaadettiin maalin edessä komean soolonsa päätteeksi ja Ilveksen Bert Robertsson joutui boksiin. Mikael Holmqvist laukoi/syötti ohi, mutta Ilves-pakki survoi kiekon vastaanottaneen Joni Liuksen maalin taakse, joka sai kuitenkin pelivälineen suojattua ja syötettyä maalin eteen. Sieltä Kai Nurminen laukoi kiekon tyhjään maaliin ohi tilanteen väärin arvioineen Satosaaren.

Bruunin ja Satosaaren jäähyjen aikana Palloseura myllytti vahvasti
Ilveksen maalille, mutta Satosaari oli itse varmuus.

Erän torjunnat kertovat kaiken oleellisen: Tepsin Teemu Lassila 3 ja Satosaari 18 torjuntaa.

Toinen erä

Heti erän alussa Ilves tuli terävästi. Vesa Viitakoski rynni sivusta läpi ja syötti luukulle Ville Snellmanille, joka ei saanut pyörivää kiekkoa tuupattua verkkoon vaikka Kimmo Peltonen oli tilanteessa pahasti myöhässä.

Ilveksellä oli heti toinenkin namupaikka, kun Kimmo Vähä-Ruohola syötti maalin takaa pelivälineen Ville Hirvoselle, joka myös huitoi kiekosta ohi.

Tepsin Suoraniemen jäähyn aikana Ilves ei saanut mitään aikaiseksi, mutta heti tasakentällisin paine saatiin Lassilan maalille.

TPS:llä oli erässä tasan kaksi maalintekopaikkaa ja ne molemmat oli samalla miehellä. Mika Alatalo onnistui ampumaan kaksi kertaa hänelle pedatusta avopaikasta maalin ohi.

Ilveksen vääränvaihdon aiheuttaman jäähyn aikana Palloseuran ylivoima
ei saanut kiekkoa oman siniviivansa yli ja pahimmat paikat siunaantuivat tamperelaisille

Sitten nähtiin outo episodi. Päätuomari Markku Kruus loukkasi itsensä
venäyttäessään ilmeisesti selkänsä ja vihelsi pelin poikki ja poistui
pukuhuoneeseen. Hetken ihmettelyn jälkeen linjatuomarit Torgel Saarnio ja Timo Aarvala ottivat tuomintavallan haltuunsa ja peliä jatkettiin.

Nollan tuomarin systeemiin aikana Ilves loi jatkuvasti pahoja paikkoja Lassilan maalille, mutta kiekko ei vain suostunut pomppimaan vieraille näiden lukuisista tekopaikoista huolimatta.

Erätauolla nähtiin kun Markku Kruus kävi jäällä kokeilemassa, mutta
palasi pian tuskallisen näköisenä pudistaen päätään vieressä seuranneelle erotuomaritarkkailijalle. Viesti oli selvä; hän ei pysty jatkamaan.

Kolmas erä

Erän alkuun Palloseura nosti aggressiivisesti karvaustaan, mutta
Ilvespakkeihin lisäpaine ei tehonnut. Ilves sai luotua silti hyviä pystysyöttöjä ja karattua laidoista läpi.

Vieraitten Hirvosen voitettua aloituksen 100-0 Vähä-Ruohola pääsi tykittämään paraatipaikalta, mutta Lassila torjui varmasti.

Kesken Ilves-painostuksen Tepsin Niko Mikkolalla oli paikka hakata kiekkoa Satosaaren edestä maaliin vieraiden puolustuksen uinuessa, mutta Satosaari torjui kolme kertaa perätysten upeasti.

Tepsin Nurmisen hakattua itsensä jäähylle, Ilveksellä oli kunnon
kulminaatiopiste tasoittaa peli. Mutta Ilves näytti olevan aivan puhki eikä se saanut kertaakaan pakkopeliä päälle. Nurmisen päästyä jäähyltä hän ja Alatalo karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Nurmiselle pelattiin avopaikka, mutta fantastista ottelua pelaava Satosaari torjui jälleen olkapäällään kiekon ylärimaan.

Järventien jäähyn aikana Paukkuselle syötettiin kiekko aivan Satosaaren nokan eteen, mutta turkulaistunut kuopiolainen huitaisi pelivälineestä ohi - kuten niin moni aiemmin tänä iltana.

Ipan Niinimäen loukattua itsensä oman taklauksensa johdosta TPS sai aivan
hirveän mylläkän Satosaaren maalille. Ilves-vahti makasi jo maassa tuikitietämättömänä missä kiekko on, mutta sai torjuttua kiekot taidolla ja tuurilla. Toki turkulaisten osumatarkkuudestakin - tai sen puuttesta - oli apua.

Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Ilves otti aikalisän ja Satosaaren pois maalilta. Ilves loi pari paikkaa, mutta Lassila torjui eleettömästi sen aikaa kun hiekanjyvät valuivat loppuun asti.

Kommentit

Ilveksen pääkäskijä Teijo Räsänen arvosti joukkueensa taistelua.

- Me taisteltiin tänään. Mun mielestä se oli se isoin asia tänään mikä tässä pelissä oli. Me taisteltiin. Meiltä puuttui tosta miehiä ja Vala joutu lopettaa kesken - oli niin kipee ja muutama kaveri pelaski kipeenä. Me taisteltiin ensimmäinen erä, joka oli Tepsin, mut mun mielestä kaks seuraavaa oli hyvinki tasaisia. Oltais ehkä ansaittu tästä tasuri, mutta ei saatu sitä. Valitettavasti. Sille ei mahda mitään, mut se taistelu oli isoin asia meille. Mun mielestä vaikka tuli tappio, me taisteltiin tossa pelissä, pelattiin, niin sen täytyy alkaa tuntuu tuol jossain sisällä oikeanlaisena V-I-T-uksena, niin että se alkaa myös poikii sitä et me aletaan myös voittaa. Jos sä taistelet kentällä ja häviät, sä meet vaan sellaiseen apatiaan ja pistät päätä alas. Mut jos sä taistelet ja häviät, niin sieltä voi nousta jotain. Mä uskon et tää oli pirun hyvä opetus meidän joukkueelle ja me treenataan tossa tauko tiukasti ja Ilves tulee keväällä olemaan joukkue jolta ei noin vain haeta pisteitä. Me tehdään kiusaa niin paljon kuin mahdollista.

Kysymykseen tulevista pelaajien myymisistä Räsänen suhtautui rehellisen avoimesti

- Ne (pelaajien myyminen) on asioita, joita meidän täytyy tosiaan miettiä ihan kunnolla. Tällä hetkellä ollaan tilanteessa että kaikki asiat ei oo menny hyvin. Silloin täytyy myös olla järkee hommissa hoitaa asiat oikeella tavalla. Katotaan mitä tulee tapahtuu. Toivon, että tämä joukkue jatkaa, mutta myös muutokset on mahdollisia. Se mitä tapahtuu, tulee tapahtumaan ajatellen asioita myös eteenpäin.

TPS:n valmentaja Kari Jalonen oli tällä kertaa kuin Naantalin aurinko.

-Viisi päivää, neljä peliä. Yks tappio, kaks tasuria ja sit saatiin niillä energiavarastoilla mitä oli jäljellä kaks sarjapistettä. Siitä iso kiitos pojille. Eihän tää mikään vauhdikas jääkiekkoilta ollut, se täytyy myöntää. Mutta kuitenkin neljä-kolme edellistä peliä Hämeenlinnaan jäi paljon hikeä ja energiaa ja ei saatu sieltä pisteitä mukaan. Sitten pysyttiin kuitenkin tänään rutistaa sen verran et saatiin noi kaks pistettä. Siihen täytyy olla tyytyväinen. Kaks tasuria kovien vääntöjen jälkeen on hyvä asia. Tämmösistä pienistä palasista tän joukkueen itseluottamus pikkuhiljaa kasvaa. Päästään hyvällä mielellä joulutauolle harjoittelemaan. Vähän levätään ensin ja sitten harjoitellaan ja sitten meillä on tää ulkomaanreissu siellä Spenglerissä, jossa meillä on neljä peliä. Mahdollista saada vähän kansainvälistä vauhtia meidän herroille.

- Joo, me esittettiin siellä viimeksi apujoukkoinamme eli Kipru,Variksen Pete, Rintsi, Nummelinin Petu apujoukkojen kans esitettiin semmosia pelejä siellä et me saatiin uudestaan kutsu aikaan. Kuitenkin tää on 85-vuotta vanha turnaus eli ei semmosesta kannata kyllä kieltäytyä. Se on kaikille meille rahaa pankkiin, et me ollaan siellä kovissa peleissä. Uskotaan niin, et me saadaan sieltä taas Davosin ilmastosta – korkeanpaikanleiristä virtaa tonne joukkueelle. Tietenkin täytyy muistaa, et se on aika rankaa henkisestikin ja fyysisesti varmaan, veisteli Jalonen.

- Hiukan huolestuttaa toi meidän loukkaantumistilanne. Koivun Mikkohan on tehnyt päätöksen että hän ei pysty taisteleen kakskymppisten MM-kisoissa. Siel on kuitenkin paranemisprosessi päällä. Rautee on ollut luistelemassa, mut ei pysty mailan kans tekee mitään. Pikkuhiljaa se paranee. Tuokko on ollut muutaman kerran jäällä kans. Katotaan sitten toinen päivä tammikuuta että saadanko me lisää miehiä riviin.

Kysymykseen kuinka pitkä pelaajien loma on, Jalonen vastasi virne naamallaan

- Kaks plus yks. Vähän niin kuin sopimuksissa: tää on kaks plus yks. Meillä oli tossa sellainen teema näistä neljästä pelistä ja pojat on ansainnut sen plus-ykkösen, veisteli iloinen Kojo.

» Lähetä palautetta toimitukselle