TPS otti rutiinivoiton vaisusta Ilveksestä

LIIGA / Raportti
Tiistai-iltana Turkuhallissa pelattiin jääkiekko-ottelu TPS:n ja Ilveksen välillä vain sen takia, koska sarjaohjelma niin määräsi. Käytävälle eniten puheenaihetta antoi Tuomas Grönmanin ulosajo

Ottelu alkoi kuin hidastetusta filmistä, kun kylmä syyssää tuntui jäädyttäneen molempien joukkueiden pelihalut. Ensimmäinen varsinainen pelitilanne nähtiin kun Ilveksen nuori Mika Niemi haastoi pakin, suojasi kiekkoa hyvin ja ajoi maalille, mutta ei saanut laukausta aikaiseksi.

TPS:n ensimmäinen tilanne näkyi samantien myös tulostaululla. Mikko Rautee heitti lättysyötön rystyltä maalille ja yhtäkkiä kiekko oli maalissa. Maali merkittiin maalin edessä huseeraneen Marco Tuokon nimiin.

Turkulaisten ilo jäi hyvin lyhytaikaiseksi. Ikitaistelija Timo Peltomaa haki kiekon maalin takaa, syötti maalin eteen josta Niemi laukoi lähietäisyydeltä vedon jonka Karjalainen torjui patjallaan hyvin, mutta reboundissa oli Ville Snellman. Tilanteessa turkulaispakit (Seikola ja Timonen) olivat todella kahvilla, sillä Niemi ja Snellman saivat seistä kaksistaan Karjalaisen nenän edessä.

TPS:n Tuomas Grönmanin jäähyn aikana Stouni Kiviharju karvasi kiekon alimpana miehenä kikkailleelta David Nemirovskyltä. Nemirovsky oli pakotettu ottamaan koukkaamisjäähy. Kentällä oli yhtäkkiä enemmän tilaa, mutta se ei näkynyt kyllä pelitilanteissa.

Hetken pelailun jälkeen vieraiden Ville Koistinen antoi hirveän harhasyötön Joni Liuksen lapaan, joka jatkoi välittömästi maalin eteen Alatalolle, joka harhautti jo Nissisen, mutta veti tolppaan. Kiekko pomppasi siitä tyhjän maalin eteen Ville Vahalahdelle joka veti metrin päästä tyhjästä maalista ohi, vaikka kiekko oli hyvin hänen hallussaan eikä tamperelaispakkeja ollut mailla halmeilla.

Kotijoukkueen maali oli jälleeen lähellä, kun Alatalo pelattiin yksin maalin eteen ja hän laukoi puolestatoista metristä kohti Nissista jonka hanska heilahti komeasti ja sai nuokkuvalta turkulaisyleisöltä ansaitut aplodit. Torjunnassa saattoi olla hieman kermaa päällä, mutta silti se oli yksi tämän kauden komeimpia torjuntoja.

Toinen erä

Erä alkoi TPS:n ylivoimalla. Nissinen torjui Paukkusen vedon ja luuli sulkeneensa kiekon syliinsä, mutta se olikin hänen sivullaan, josta aiemmin karseasti epäonnistunut Vahalahti törkkäsi kiekon verkon perukoille.

Johtomaalista kotijoukkue sai selkeästi virtaa.Liuksen jäähy rikkoi kuitenkin tämän fiiliksen. Ilveksen nuorisoketju Viitakoski-Helminen-Peltomaa ei oikein saanut ylivoimakuviota kuntoon ja pian jatkettiin tasakentällisin, mutta ote siirtyi Ilvekselle. Vieraat loivat tilanteita jatkuvasti, mutta TPS:n alakerta pelasi tilanteet todella tarkasti.

Robertsonin jäähyn aikana TPS:n ylivoima oli todella surkeaa, mutta se sai heti perään uuden jäähyn kun Marko Luomala sai kovin helpon näköisen jäähyn, mutta Ilves pääsi helpolla kun TPS:n yv ei saanut tämänkään erikoistilanteen aikana mitään aikaiseksi.

Ilveksen Petr Vala teki puolestaan vahalahdet kun David Nemirovsky pelasi kiekon hänelle tyhjälle kulmalle, mutta tämä tsekki suti kiekosta lumet päältä.

Sitten nähtiin hallilla puhuttanut tapaus kun Tuomas Grönman ajettiin ulos. Tilanteessa Grönman koetti ottaa taklausta vastaan ja maila osui ilmeisesti Vähä-Ruoholaa pahannäköisesti päähän. Tilanne oli ilmeisesti tahaton, mutta tuomio oli täysin selviö. Samaa mieltä oli myös pelin erotuomaritarkkailija lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

Kolmas erä

Erä alkoi siis Ilveksen lähes viiden minuutin ylivoimalla, joka kuitenkin meni pilalle kun KooVeestä lainassa oleva Kimmo Lisko kaatoi Vahalahden keskialueella.

Molempien jäähyjen umpeuduttua peli puuroutui ja muuttui varsin sekavaksi.

Basso Petriläisen soolo herätti taas nuokkumaan alkaneen turkulaisyleisön. Petriläinen purjehti läpi koko Ilves-puolustuksen ja ajoi maalille ja laittoi kiekon hallitusti Nissisen selän taa. Tilanteessa Petr Vala pelasi erityisen vetelästi.

Lähes seuraavasta vaihdosta Vesa Viitakoski oli kaventaa, kun hän laukoi Luomalan syötöstä tolppaan. Ja seuraavassa vaihdossa toista tolppaa kolautti Nemirovsky hyvällä laukauksella pakin jaloista.

Ilves pelasi upporikasta tai rutiköyhää ja otti maalivahdin pois jo kolme minuttia ennen loppua.Rutiköyhä skenaario toteutui kun Alatalo sai kunnian sijoittaa kiekon tyhjään verkkoon.

TPS:n Kimmo Peltonen antoi viimeisellä minuutilla tasoitusta vieraille kun hän antoi jo sopupelimäisen selvän syötön alimpana miehenä Petr Valan lapaan, joka kiitti ja sijoitti kiekon ohi Karjalaisen.

Viimeisen minuutin saldoa oli myös Rauteen viikate Nemirovskyn käsille, joka palkittiin kahden minuutin jäähyllä. Pelin umpeuduttua Nemirovskyllä tuntui olevan vielä asiaa Rauteelle.

Kommentit

Ilveksen valmentaja A.P.Selinin mielestä ottelu oli huonotasoinen.

-Meillä oli omat mahdollisuutemme , mutta tyhmät jäähyt ja uhkarohkeat temput veivät meiltä voiton, totesi Selin.

Positiivisena asiana Selin näki, että joukkueensa kykeni rimpuilemaan eritoten toisen erän alivoimissa.

Kotijoukkueen valmentaja Kari Jalonen kehui joukkueensa valmistautumista ja sanoi, että sarjan alun jännitys ja yliyrittäminen alkaa olla ohitse.

-2-1 tilanteessa pystyttiin pelaamaan jämerästi eikä alettu hermoilemaan, etenkin viiden minuutin jäähyn tappamisessa, kertoi turkulaisvalmentaja ylpeänä.

Ottelun ratkaisuna Jalonen näki Petriläisen soolomaalin.

TPS:n urakka jatkuu torstaina kotiottelulla Ässiä vastaan ja Ilves kohtaa samana päivänä Tampereella SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle