Heikko Ilves kävi häviämässä Turussa

TPS-fanit saivat juhlia pitkästä aikaa.
Turkuhallin vähälukuiselle yleisölle tarjoiltiin tiistai-illan ratoksi kehnoa puolustamista mutta tehokasta maalintekoa, kun Turun Palloseura otti tärkeät pisteet sarjajumbo Ilvekseltä lukemin 6-2. Kamppailu ratkesi toisessa erässä, kun TPS karkasi kolmen maalin johtoon eikä enää päästänyt vierailijoitaan lähemmäksi.

TPS:n kauden ensimmäinen voitto Ilveksestä piti turkulaisten haaveet pudotuspelipaikasta elossa. Ottelun ratkaisi Ilveksen heikko puolustaminen, josta joulutauon jälkeen heikosti esiintynyt turkulaisnippu onnistui rokottamaan.

- Arvokkaat pisteet meille. Ilvestä vastaan on ollut aikaisemmin kovia ja vauhdikkaita taistelupelejä, eivätkä ottelut ole olleet kontrollissamme. Nyt lähdettiin tarkoituksella himmaamaan vauhtia ja pelaamaan enemmän kiekon kanssa. Saatiinkin sitä kautta hyvä tulos, totesi TPS:n käskijä Juha Pajuoja.

TPS onnistui ottelussa laajalla rintamalla, sillä peräti 15 pelaajaa merkkautti itselleen ainakin yhden tehopisteen.

- Jotain taisi tapahtua viikonlopun aikana, sillä emme olleet yhtään valmiita peliin. TPS sai voiton aivan liian helposti, manasi vähäsanainen Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen.

Sekavassa avauserässä nähtiin peräti viisi maalia, jotka kaikki olisivat olleet estettävissä vähänkään paremmalla puolustamisella. Avausosuman iski kotijoukkue, kun Jarkko Hattunen tarjoili kiekon maalin eteen vapaaksi jätetylle Corey Lockelle. Hän laukoi pelivälineen häkkiin yli heittäytyneen Ilves-vahti Ville Kolppasen.

Ilveksen tasoitusmaali syntyi melkoisen flipperin päätteeksi. Ensin kiekko pyöri TPS-alueella eikä tuntunut kelpaavan kenellekään. Lopulta tamperelaisten kultakypärä Matias Sointu osui pikkumustaan ja laukoi sen saman tien maaliin.

TPS kuitenkin vastasi tasoitukseen kahdella osumalla. Ensin Ville Vahalahti kiersi maalin taakse, antoi koko Ilves-puolustuksen rynnätä luokseen ja syötti sitten maalilla vapaana päivystäneelle Brian Willsielle. Hän sai rauhassa lapioida kiekon sisään.

Tämän jälkeen nähtiin Ilveksen tasoituksen kaltainen pomppukiekko, jonka löysi lopulta maalin edestä Miikka Tuomainen. Hän vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon ylänurkkavedollaan.

Ilves kuitenkin ehti vielä kaventamaan ennen erätaukoa. Peliväline pomppi jälleen kummallisesti TPS-maalin kulmalla, jonne ehti ensin Antti Kangasniemi. Hän laukoi kiekon etukulmasta ohi Atte Engrenin.

Niklas Frimanille ensimmäinen liigaosuma

Toisessa erässä jatkettiin huonoa puolustamista. Ilves aloitti erän ylivoimalla, mutta päästi Tero Koskirannan ja Vahalahden läpi Kolppasta vastaan. Maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan Vahalahden yrityksen.

Kotijoukkue osui kuitenkin hetken kuluttua. Corey Locke heitti kiekon maalille, josta sen nappasi Niklas Friman. Hän veivasi pelivälineen sisään ja kuittasi uransa ensimmäisen liigamaalin. Tämän jälkeen Ilveksen veräjälle luisteli Kärpistä takaisin palannut Miika Wiikman.

TPS:n viidennen maalin iski Rasmus Kulmala, joka pääsi lyömään paluukiekon tyhjään verkkoon. Syöttöpisteen osumaan sai ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Jasper Lindsten.

Kolmannessa erässä ei enää nähty aitoa taistelua voitosta, vaan joukkueet tyytyivät vain pelaamaan jäljellä olevat minuutit pois. Yksi maali kuitenkin nähtiin aivan loppuhetkillä, kun Koskiranta osui pelin ainoalla TPS-ylivoimalla.

- Pelattiin lopussa fiksusti eikä annettu Ilvekselle tilanteita. Eihän tämä mikään supermatsi ollut, mutta tärkeät pisteet silti. Koominen kierros, kun kaikki yläpuolellamme olevat joukkueet voittivat, kummasteli Pajuoja.

- En tiedä, miksi esiinnyimme tällä tavalla. Pidettiin viikonloppu vapaata ja eilen harjoiteltiin. Treeni taisi epäonnistua, kun ei oltu yhtään valmiita taistelemaan, kertoi pettynyt Helminen.

Ilves jatkaa pelejään torstaina, kun se isännöi Kärppiä Hakametsässä. TPS matkustaa puolestaan Jokerien vieraaksi perjantaina.