TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Vähemmän huono selätti umpisurkean

LIIGA / Raportti
TPS:n eväät eivät riittäneet Mika Järvisen ohittamiseen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
HPK:n tappioputki päättyi torstai-iltana. Tapahtumapaikka oli vähemmän yllättäen Turku, missä TPS:stä ei ollut laittamaan kampoihin. HPK:n melko vaisu esitys riitti täyteen pistesaaliiseen 4-0-voitolla (0-1, 0-0, 0-3).

Ari-Pekka Selin kuljetti Turkuun osittain uudistuneen HPK-ryhmän siirrettyään aiemman kakkosketjun molemmat laitahyökkääjät katsomon puolelle - Jesse Saarisesta ja Tuomas Santavuoresta kun ei ole ollut apua Kerhon maalinteko-ongelman taltuttamisessa. Torstaina heitä ei olisi tarvittukaan, sillä TPS:n vieraaksi matkustanut Kerho haki pisteet keskivertoesitykselläkin.

Ensimmäisen 40:n minuutin aikana ei juhlittu maalipaikoilla tai muiltakaan osin. Peli oli avausvaihdosta lähtien HPK:n hallussa, mutta pääsyy tähän oli TPS:n vaisuus. Varsinaiseen hallintaan Kerho ei venynyt, vaan vajosi ajoittain jopa isäntänsä tasolle.

- Teemana oli tänään liikkua ja liikuttaa kiekkoa paremmin kuin vastustaja. Siinä onnistuimme ainakin ensimmäisessä erässä ja saimme hyvän lähdön peliin, Selin tiivisti.

Ensimmäisen 20-minuuttisen paras maalipaikka oli Borna Rendulicin läpiajo, jonka TPS-vahti Ville Hostikka kuitenkin torjui. Ottelun voittomaali oli kuitenkin syntynyt jo ajassa 5.39 aivan toisesta tilanteesta, kun Johan Larssonin viivalaukaus kolahti turkulaismaalin ylännurkkaan.

Valtaosa HPK:n maaleista syntyi vasta kolmannen erän alussa, missä Ville Järveläinen ja Antti Aarnio varmistivat tasapeliherkkien kohtaamisen päättyvän varsinaisen peliajan puitteissa. Järveläinen hyödynsi TPS-puolustuksen nukahduksen saatuaan Otto Paajaselta syötön maalinedustalle, Aarnio puolestaan kirjautti kauden viidennen maalinsa ohjaamalla Juho Mielosen laukauksen verkon perukoille.

Toisessa kenttäpäädyssä Mika Järvinen selvisi verrattain vähällä, vaikka joutuikin venymään muutaman kerran nollapelinsä puolesta. TPS:n paikat olivat kahden ensimmäisen erän aikana vähissä ja parhaille tonteille pääsivät läpiajosta Camilo Miettinen ja näppärän syöttökuvion päätteeksi Tero Koskiranta.

- Kakkoserän puolustimme hyvin ja saimme maalipaikkojakin. Siinä oli meidän mahdollisuutemme ja paikoista pitäisi tehdä maali. Jos yksi niistä olisi laitettu verkkoon, olisi pelin luonne voinut muuttua kolmanteen erään, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja spekuloi.

Eniten Järvinen joutui työskentelemään maalinsa puhtaanapitämiseksi päätöserässä, missä HPK-veskari oli virkaveljeään työllistetympi. Syynä oli pelin painopisteen hienoinen siirtyminen HPK-päätyyn vieraiden iskettyä taululle jo mukavan kolmen maalin johdon. Kaksi turkulaisylivoimaa olivat tavallisen toivotonta seurattavaa, mutta siitä huolimatta Järvinen ehti kerätä viimeisessä erässä 13 koppia ja nostaa kokonaissaldokseen 26.

- Puolustaminen ei viime peleissä ole ollut sillä tasollä kuin sen pitäisi olla, varsinkaan tulevia pudotuspelejä ajatellen. Se oli päivän toinen teema. Toisen erän lopussa se vähän herpaantui ja omiin tuli pari läpiajoa, mutta onneksi Järvinen oli tänään kuuma maalivahti, totesi Selin.

TPS:n loppuhetkien vähemmän huonosta vaiheesta huolimatta maaleja juhli erittäin kuvaavasti vain HPK. Miikka Tuomaisen jäähy riitti tuomaan kaukaloon tarpeeksi tilaa Teemu Rautiaiselle, jonka ajassa 59.25 viimeistelemä ylivoimamaali sinetöi tylyt, mutta varsin oikeutetut 4-0-lukemat.

Selin pettyi tuomareihin, Pajuoja mieltyi junioreihin

Voitto nosti HPK:n pistesaaliin 94:ään, millä hämeenlinnalaiset jakavat viidennen sijan KalPan kanssa. Ryöstöretkestä huolimatta Seliniä jäi kismittämään torstai-illan tuomarointi. Harmitusta aiheuttivat toisessa erässä hylätty Järveläisen maali ja osaltaan muutkin toimintatavat.

- Olimme kärsivällisiä. Mopo olisi voinut lähteä keulimaan, sen tasoisia virheitä sattui esimerkiksi päätuomari Tero Toivolalle. On enemmänkin surullista kuin mitään muuta, että sellaisia maaleja ruvetaan hylkäämään, Selin latasi.

- Pahinta oli kuitenkin se, että riitti vielä kanttia alkaa käydä käsiksi pelaajiin ja tökkimään heitä. Jos vaaditaan pelaajilta koskemattomuutta, niin sen pitäisi mielestäni koskea myös tuomareita.

TPS:lle tappio oli seitsemäs putkeen. Kotiyleisönsä edessä joukkue jäi ilman ainuttakaan maalia toisen kerran peräkkäin.

- Tiesimme, että Kerho on tehnyt viime aikoina vähän maaleja ja halusimme satsata puolustamiseen. Siinä kävi vain niin, että se söi hyökkäyspelaamistamme aika lailla. Kiekon kanssa olimme heikkoja. Kerho oli liukas ja hyvin liikkuva joukkue, kun taas meidän jalkamme ei tällä hetkellä liiku siihen malliin kuin pitäisi, kommentoi Pajuoja.

Tyydyttävän arvosanan TPS-luotsilta sai vain joukkueen nelosvitja, joka koostui A-nuorten riveistä nostetuista Krister Mähösestä, puolustaja-sentteri Niklas Frimanista ja liigadebytantti Hannu Kurusta.

- Nuorisoketju oli hyvä. He pelasivat ennakkoluulottomasti ja näyttivät sitä, mitä olemme kaivanneetkin: pelirohkeutta ja virtaa tähän väsyneeseen laumaan. Heiltä tämä oli hyvä esitys.

» Lähetä palautetta toimitukselle