HPK tasasi puolivälieräsarjan

LIIGA / Raportti
HPK murskasi TPS:n tämän kotihallissa ja otti henkisen niskalenkin huomisen ratkaisuotteluun suvereenilla esityksellään. TPS ei ole koskaan saanut näin suurin numeroin selkäänsä Turkuhallissa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molemmilta joukkueilta.

Ottelun avausmaali merkittiin HPK:lle ja se syntyi todella hienon kuvion tuloksena. Tommi Santala veti itseensä kaksi pakkia ja vapautti ovelalla syötöllä B-pisteen alakaarelle hiipineen Jaroslav Balastikin, joka antoi vielä toiselle kulmalle aivan vapaaseen paikaan nousseelle Marko Tuulolalle. Tämä laukaisi kiekon Lassilan räpylän kautta maaliin. Tilannetta ihmeteltiin videoltakin ja videotuomarin mielestä hanska kävi sisällä asti.

HPK:n toinen maali tuli sattuman kautta. Santala heitti syötöksi tarkoitetun kiekon maalille, joka pomppasi Kimmo Peltosen jalasta Lassilan hämmästykseksi etukulmaan.

Heti seuraavassa vaihdossa HPK oli iskeä taas. Tuomas Grönmanin ja Markus Seikolan porrastus petti ja Jan Pardavy syöksyi läpiajoon, mutta Lassila torjui kilvellään upeasti. Kaksi vaihtoa tästä Markku Paukkusen seikkaillessa Max Kenig oli törkätä kiekon Lassilan suojista maaliin .

Tepsin ainoan tilanteen poikasen loi Mikko Rauteen kolmosketjun joka punnersi peliä vahvasti Puurulan maalille.

Erän loppuun Palloseura loi vielä painetta HPK:n päätyyn, mutta kiekko hukkui aina turhan kiekon siirtelyn tuloksena hämeenlinnalaispakkien luistimiin.

Toinen erä

Erä alkoi yhä HPK:n merkeissä. Tepsin valmennusjohto oli viltittänyt Kai Nurmisen.

HPK:n kolmaskin maali oli hieno. Voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Olli Sillanpää veti kääntölaukauksella hienon kudin aivan yläkulmaan.

Ottelu ratkaisi viimeistään Kerhon seuraava maali. Tepsin nuori Jussi Timonen menetti kiekon laidassa ja Janne Laakkonen purjehti maalin taakse ja syötti B-pisteiden kaarelle aivan vapaana seisovalle Tomas Kuchacikille joka veti vastapalloon ja Kerhon jo 0-4 johtoon.

Laakkosen jäähyn aikana Mikkolalla oli tyhjä maali edessään, mutta hänet survottiin väkisin jäähän.

Ottelun tempo laski erän vanhentuessa kuin lehmän häntä. Molemmat joukkueet tuntuivat jo keskittyvän seuraavaan otteluun.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Tommi Santala laukoi kiekon maalin sisäverkkoihin, josta se pomppasi kentälle. Allekirjoittaneen mielestä kiekko kävi maalissa, mutta päätuomari Kruus ei tarkastanut tilannetta enää videolta.

Kolmas erä

Erän alku oli tahdotonta surffailua puolin ja toisin.

Mutta HPK ei ollut vielä kylläinen. Kun Marko Kauppinen menetti kiekon kulmassa karvaavalle Kuchacikille, syötti vieraiden kultakuuppa pelivälineen suoraan maalille josta Laakkonen otti kiekon haltuun ja uitti sen taitavasti viidennen kerran ohi Teemu Lassilan.

Ritaripaitojen Aki Heino kaatoi laidasta läpi runnovan Niko Mikkolan. Kruusin käden ollessa jo ylhäällä Mikkola veti nyrkillä Heinoa naamaan. Seurauksena molemmille kakkonen. Näiden yhtaikaisten rangaistusten juuri umpeutuessa HPK:n Martin Strabak veti löysän rannevedon, joka upposi Lassilan längistä maaliin. Täysin Lassilan maali, sillä maila ei ollut jäässä.

Tunteet alkoivat kuumeta Turussa sekä jäällä että katsomossa. Turkulaisyleisö heitti lantteja ja pulloja jäälle. Kentän puolella turhautunut Mikael Holmqvist aloitti kähinän rusikoimalla hämeenlinnalaishyökkääjää jäähän vihellyksen jälkeen. Vieraiden Erkki Rajamäki tuli hätiin ja joukkovääntö oli valmis. Holmqvistin jäähyn aikana katsomossa tapeltiin ja jäällä tehtiin jo seitsemäs hämeenlinnalaismaali, kun Teemu Aalto suti maaliedushässäkästä kiekon yli jäässä makaavan Lassilan. Tässä vaiheessa suurin osa yleisöstä alkoi tehdä lähtöä.

Kommentit

Jukka Jalonen oli tällä kertaa puhetuulella.

- Ennen kun sarja alkoi mä totesin että tää voi mennä vaikka seitsemään peliin, sillä ne pelit jota me pelattiin Tepsii vastaan runkosarjassa kun otetaan tuo viimeinen pois kun sillä ei enää ollut merkitystä – erittäin kovia pelejä kaikki. Hyvä joukkue. Me tiedettiin ettei tuu oleen helppoo. Se on nähty, et helppoa ei oo ollut yhdessäkään vaihdossa tuolla. Tänään tietenkin päästiin vähän lopussa vähän helpommalla, kun peli jo ratkesi. Mutta sillä ei ole mitään merkitystä huomista peliä ajatellen. Se on kerrasta poikki ja kaikki tietää mistä on kyse. Me tiedetään, että Tepsi tulee ihan erinäköisellä ilmeellä Rinkelinmäelle. Näissä peleissä on havaittu, ettei ole mitään merkitystä missä pelataan – pelataanko siellä vai pelataanko täällä. Kumpi tahansa voi voittaa. Ei sillä ole varmaan huomennakaan merkitystä. Se kummalla on isompi sydän, tahto ja halu ja asenne, niin se varmaan sitten menee jatkoon ja pelaa sitten tiistaina taas uudelleen.

Kari Jalonen oli vähäpuheinen.

- No, tästä pelistä: huono alku – erittäin huono alku ja omalla tavallaan sekoitti meidän rivejä eikä saatu rivejä kyllä ojennukseen missään vaiheessa. Sen tuun lupaamaan, että huomenna on taisteleva TPS klo 15 Rinkelinmäellä.

Kari Jalonen ei nähnyt valmistautumisessa mitään laiminlyömisiä eikä osannut selittää katastrofaalista alkua.

- Ihan normaali valmistautuminen. Ei mitään ihmeellistä. Vaikeaa kun ei ole ennustaja. Ei siellä mitään erikoisuuksia ollut.

Kun Jukka Jaloselta kysyttiin Miettisen paluun vaikutuksia, ehti Kari Jalonen kuittaamaan väliin.

- Mä voisin vastata tähän: mun mielestä HPK pelaa paremmin kuin siellä ei ole Miettistä, sanoi Kojo puolivakavissaan.

Jukka Jalonen jatkoi aiheesta.

- Se on ihan hyvä vitsi. Me äsken sanottiin, että voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Katsotaan pääseekö poika pelaamaan. Kyllähän tosiasia on, että me ollaan pelattu erittäin hyvin ilman Anttia. Se vaan osoittaa, että vaikka meillä on aika kokemattomia pelaajia, niin hyvin ovat hoitaneet oman ruutunsa. Kyllähän totuus on, että kyllä tää peli lähtee tuolta omasta päästä pitkälti ja puolustamisesta. Vaikka meilläkin on hyökkäävä pelityyli mikä näkyy ja korostuu. Kyllä meillä on koko kausi tarkoitus puolustaa kun vastustajalla on kiekko. Ehkä sitä ei ole kukaan huomannut, mutta se on ollut ideana ja se pääsi vähän lipsahtamaan tossa jossain vaiheessa ja nyt se on taas ollut vähän paremmin paketissa. Huomenna sen on oltava vielä paremmassa, sillä mä uskon KJ:tä, kun KJ sanoo ja lupaa että huomenna tulee taisteleva TPS Rinkelinmäelle. Mutta mäkin voin luvata että siellä on taisteleva HPK. Aika huikee peli tiedossa. Se on ihan fakta. Ei annata mitään ilmaatteeks, mutta ei kyllä pyydellekkään. Tätähän tää on parhaimmilllaan tää jääkiekko. Mun mielestä tää on ollut aika huikee sarja toistaseks ja hyvä joukkue menee eteenpäin ja helvetin hyvä joukkue putoo jatkosta.

Kari Jalosella oli vastaus minkä takia Kai Nurminen oli vilttiketjussa kaksi erää.

- Säästeltiin. Kaitsu on huomenna kokoonpanossa ja pelaa kauden parhaan pelinsä.

Kojolta löytyi myös vastaus kysymykseen miksei Jason Elliottia vaihdettu missään vaiheessa maaliin kun peli oli jo ratkennut.

- Teemulle kokemusta, totesi Kojo.

» Lähetä palautetta toimitukselle