JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

TPS:n tyhmät jäähyt kostautuivat

LIIGA / Raportti
HIFK kaatoi TPS:n Turussa selvin lukemin. Vieraat pääsivät karkumatkalle ensimmäisessä erässä kotijoukkueen tyhmien jäähyjen seurauksena, eikä Palloseura missään vaiheessa päässyt taistelemaan pisteistä. IFK:lle voitto oli jo viides peräkkäinen ja ensimmäinen TPS:sta tällä kaudella.

- Kaiken piti olla kunnossa, mutta viisi järkyttävää kakkosta ensimmäiseen erään ja kaksi ylivoimamaalia IFK:lle. Ei siinä sitten paljon muuta tarvittu, tuskaili Palloseuran päävalmentaja Kai Suikkanen.

Ottelun käytännössä ratkaisseista viidestä ensimmäisen erän TPS-jäähystä neljä olivat hyökkäyspäädyssä otettuja ja lisäksi joukkueen puolustus sekoili kertaalleen väärän vaihdon.

- Meiltä loistava ilta. Joukkue on hyvin sisäistänyt pelisysteemin ja taktiikan, joka on voittoja tullut. Sitoutuminen oli tänäänkin huippuluokkaa, kehui puolestaan helsinkiläisten päävalmentaja Kari Jalonen omiensa suoritusta.

Toisen erän alkupuoliskolla TPS:lla oli mahdollisuus ylivoiman turvin nousta otteluun mukaan, mutta valmista ei syntynyt. Kauttaaltaan TPS:n tekemistä leimasi lauantai-iltana päämäärättömyys. Helsinkiläisetkään eivät päässeet parhaimpaansa, mutta silti vieraiden voitto ei ollut oikeastaan missään vaiheessa ottelua uhattuna.

- Pelisysteemiin sitoutumisessa on ongelmia. Nöyryys vähän puuttuu. Ajatellaan jo seuraavaa asiaa, vaikka edellinen on vielä kesken, analysoi Suikkanen TPS:n ongelmakohtia.

Vieraat karkasivat jo alussa

Esimakua tulevasta saatiin jo 28 sekunnin pelin jälkeen, kun Palloseuran Tuomas Suominen otti kaksiminuuttisen. Vajaan minuutin IFK:n ylivoima ehti pyörittää ennen kuin Engren TPS-maalilla joutui antautumaan. Ilkka Heikkinen veti siniviivalta ranteella ja kiekko löysi maskin läpi Palloseuran verkkoon.

IFK:lla oli pariin otteeseen mahdollisuus lisätä johtoaan jo aiemmin, mutta vieraiden toinen osuma näki päivänvalon vasta erän loppupuolella. Nopean hyökkäyksen jälkeen Ilkka Pikkarainen antoi laidasta keskelle Kim Hirschovitsille, joka teki ensimmäisen illan kolmesta osumastaan.

- Voittoon voi olla aina tyytyväinen. Oli tärkeä kuuden pisteen peli, josta saatiin 5-1-voitto. Totta kai omat onnistumiset myös antavat itseluottamusta. Kaverit pelasivat kyllä niin hyvät paikat, että niistä täytyy maalit tehdä, tuumi vaatimattomasti lähes puolta tuhatta IFK-fania huudattanut kultakypärä.

Lisäharmia TPS:lle toi Aki Bergin poisjäänti ennen ottelua alaraajavamman vuoksi. Lisäksi kotijoukkueen hyökkäyskalustossa oli Antti Erkinjuntin mentävä aukko, sillä tämä poti kuumetta.

Kotijoukkueen paras maalipaikka ensimmäisessä erässä aukeni Lennart Petrellin jäähyn aikana Tommi Hannukselle, joka ei kuitenkaan maalin kulmalta vapaasta paikasta kyennyt ohittamaan rauhallisesti torjunutta Jani Niemistä.

Heikkisen ensimmäinen maali laiha lohtu

Toiseen erään kotijoukkue tuli hieman avauserää paremmin. Hannuksella oli avausminuuteilla uusi mahdollisuus nostaa TPS maalin päähän, mutta tulosta ei syntynyt. TPS:lle myös tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, kun ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana IFK otti kolme kakkosta.

- Kokonaisuutena oltiin pelin päällä ja pelattiin ehjä 60 minuuttia, vaikka toisen erän alussa TPS olikin vahva, kommentoi IFK-luotsi Kari Jalonen.

TPS:n hyvä vaihe kaatui hieman ennen toisen erän puolta väliä, kun Hirschovits pääsi rankaisemaan alivoimalla. Vieraat purkivat kiekon keskialueelle ja pääsivät vastaiskuun, kun Arttu Luttinen voitti Kyle Klubertanzin keskialueen luistelukilpailussa. Jenkkipuolustaja pelasi Luttisen TPS-maalin taakse, mutta tämä syötti toisesta aallosta tilanteeseen tulleelle Hirschovitsille, joka sai kenenkään estelemättä herkutella Engrenin jäihin ennen kuin nosti kiekon tyhjään TPS-maaliin. Tilanteessa TPS:n hyökkäyskolmikkoa Vahalahti-Johnson-Venäläinen ei juuri omiin palaaminen kiinnostanut.

Pari minuuttia ennen toisen erän loppua toiveet TPS-leirissä nousivat, kun toista liigaotteluaan pelannut Jarkko Heikkinen pääsi siniviivalta tykittämään SM-liigauransa ensimmäisen maalin komealla vedolla.

Kokonaisuutena toinen erä oli Palloseuran ainakin tilastojen valossa. Vieraat ampuivat toisessa erässä ainoastaan neljä kertaa kohti Atte Engreniä.

Hirsokiri

Päätöserään lähdettäessä kotijoukkueella oli vielä mahdollisuus nousta mukaan peliin, mutta TPS:n kyvyt eivät riittäneet IFK:n haastamiseen. Palloseura kyllä painoi peliä IFK:n päätyyn, mutta paine jäi varsin näennäiseksi. Helsinkiläisjoukkue pelasi viisaasti nollaten turkulaisten kirin täysin. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Jani Nieminen joutui venymään muutamaan hyvään torjuntaan, mutta päätöserässä Palloseura ei juurikaan kyennyt Niemistä hätyyttelemään, vaikka kiekko IFK:n alueella pyörikin.

- Toisen erän lopun maalilla saatiin kolmanteen periaatteessa paikka tulla mukaan, mutta ei sitten pystytty haastamaan. Kurvailun maku jäi tästä illasta. Ei oltu valmiita laittamaan kroppaa likoon, murehti Kai Suikkanen.

HIFK:lla sen sijaan oli paikkoja useampaankin maaliin. Kuitenkin lukemat repsahtivat vasta pari minuuttia ennen loppua, kun Dan Hacker ja Shawn Bates pelasivat Arttu Luttisen karkuteille, eikä tämä erehtynyt.

Ottelun viimeisellä minuutilla ottelun hahmo Kim Hirschovits pääsi täydentämään kypärätemppunsa, kun Bates syötti laidasta maalille ja HIFK:n kultakypärä ohjasi kiekon yhdellä kosketuksella TPS:n maaliin.

HIFK jatkaa pelejä loppiaisena, jolloin se matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. TPS:n seuraava peli on Hakametsässä ensi viikon torstaina, jolloin Tappara isännöi turkulaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle