TPS voitti pikamaalien ottelun

Tadas Kumeliauskas sai nimiinsä ottelun voittomaalin.
Liigan perinteikkäimpiin seuroihin lukeutuvat Turun Palloseura ja Helsingin IFK tarjoilivat vähälukuiselle turkulaisyleisölle kelpo ottelun. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja ratkaisu syntyi vasta aivan ottelun lopussa. TPS nappasi kolmannen peräkkäisen kotivoiton lopulta lukemin 4-3 (1-1, 1-1, 2-1).

TPS aloitti ottelun totuttuun tapaan vahvasti. Mustavalkoiset pääsivät useampaankin kertaan yrittämään maalintekoa, mutta Kevin Lankinen HIFK:n maalilla torjui mainiosti. Uransa ensimmäisessä liigastartissa hyvin esiintynyt Lankinen esitteli heti ottelun alkupuolella vanhan liiton kilpiliimauksenkin.

- TPS teki reilusti, kun otti nuoren pojan heti alusta hyvin mukaan. Sopivia vetoja tuli ja poika pääsi hyvin rytmiin. Hieno ottelu häneltä, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kehui kaikkiaan 37 kertaa torjunutta maalivahtiaan.

Kotijoukkueen onnistumista saatiin odottaa melkein erän puoleen väliin saakka. Ylivoimalla ensin Lauri Tukonen pääsi kokeilemaan, mutta IFK-puolustus onnistui vielä siivoamaan Lankisen längistä kohti maalia valuneen kiekon kaukalon kulmaan. Hetkeä myöhemmin Matias Sointu pääsi omaan reboundiinsa kiinni, eikä erehtynyt. Tyylikäs nosto yli Lankisen vei TPS:n ansaitusti johtoon.

Maalin jälkeen TPS:n peli sekosi täysin ja HIFK pääsi niskan päälle. Thomas Nykopp pääsi yrittämään parhaasta maalintekosektorista, mutta Teemu Lassila kotijoukkueen maalilla venyi vielä tämän laukauksen eteen. Hetkeä myöhemmin Lassilakaan ei enää mahtanut mitään, kun Nykopp sai kiekon Jasse Ikoselta maalin takaa ja viimeisteli kauniisti takanurkkaan.

Nopeat maalit osa 1

Keskimmäinen erä alkoi melkoisena läpsyttelynä. Vasta erän puolessa välissä alkoi tapahtua, kun HIFK siirtyi johtoon. Maalin viimeisteli Corey Elkins pitkän pyörityksen jälkeen. Elkins pääsi vapaasti kävelemään kotijoukkueen maalille ja lurittamaan kiekon Lassilan jalkojen välistä maaliin. Pyörityksestä uupuneet Tero Koskiranta ja Arto Laatikainen seurasivat toimitusta katseella.

Aivan kuten ensimmäisessä erässä kävi TPS:lle, nyt HIFK:n peli sekosi maalin jälkeen. Kotijoukkue pääsi kuittaamaan tasoihin puoli minuuttia HIFK:n osuman jälkeen. Maalin viimeisteli Rasmus Kulmala ohjaamalla Simon Gysbersin komean siniviivalaukauksen maaliin. Mikko Lehtonen avitti maalin syntyä mainiolla maskipelaamisella.

Nopeat maalit osa 2

Päätöserästä odotettiin kiihkeää taistelua voitosta. Toisin kuitenkin kävi. Kolme neljäsosaa peliajasta kiekkoiltiin tasapäisesti ilman suuria tunteita. Kotijoukkue hallitsi peliä hienokseltaan, mutta vaaralliset tekopaikat puuttuivat, kunnes ajassa 15.18 Matias Sointu niittasi illan toisella osumallaan TPS:n johtoon.

Kohteliaana isäntänä Palloseura kuitenkin tarjoili vieraalleen kunniakujan. Teemu Ramstedt kiitti avoimista ovista ja tasoitti ottelun vain kuusi sekuntia edellisen maalin jälkeen.

- Olisihan tämä ihan s*tanan tylsää, jos ei ollenkaan tulisi virheitä, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kuittasi osuman.

Lopulta kotiyleisö sai kuitenkin palkintonsa. Tadas Kumeliauskas roiskaisi kiekon kaukalon kulmasta maalille, ja HIFK-puolustajan kautta se löysi tiensä ohi voimattoman Kevin Lankisen. Kolme viimeistä maalia viimeisteltiin alle kahdessa minuutissa.

- Katkerimmalla mahdollisella tavalla hävittiin. Se harmittaa. Mutta kyllä TPS oli parempi tänään, Antti Törmänen tunnusti.

- Ihan jumalattoman tyytyväisiä ollaan tuolla kopissa joka jätkä. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, sillä juuri joukkuepelaamisesta on puhuttu paljon, Kai Suikkanen korosti.

- Pelasimme tänään hyvän ottelun. Kolme tasapainoista erää. Vielä siellä on toki virheitä, mutta kokonaisuutena tänään oli hyvää tekemistä, Suikkanen summasi ottelun.

TPS pelaa seuraavaksi tiistaina vierasottelussa Bluesia vastaan. HIFK:n urakka jatkuu heti lauantaina, kun se kohtaa kotonaan Rauman Lukon.