Saturday Night Fever

LIIGA / Raportti
TPS:n kotiottelut ovat olleet viihdearvoltaan erittäin köyhiä. Yleisö on joutunut seuraamaan tuskaisen seuran tuskaista pelaamista. Tänään kaikki oli kuitenkin toisin.

Ottelun alussa kukitettiin Palloseuran jykevä puolustaja Tuomas
Grönman 300. liigaottelun kunniaksi. Ja juhlaa oli kotijoukkueen ottelun alkukin.

Ville Vahalahti sai upean pystysyötön ja tämä koetti tilanteessa
vanhanaikaista, mutta ei pystynyt ajamaan maalin eteen. Pari vaihtoa tästä Tepsin Kimmo Peltoselle pedattiin loistava laukaisupaikka ja
maajoukkuepakki tykittikin B-pisteiden välistä täysillä vieraiden maalia vartioinutta Dave Stathosta päin.

Erän alkuhetket menivät Palloseuran komennossa ja lopulta
näennäishallinta tuotti tulostakin. Pirteästi pelannut Vahalahti ohitti seisovilla jaloilla odottelevan Pasi Saarisen, purjehti maalille ja heitti pelivälineen rystyltä
etukulmasta maaliin.

Tepsin Niko Mikkolan jäähyn aikana helsinkiläisen vierasjoukkueen
pelinrakentajat menettivät jatkuvasti kiekkoa alimpana miehenä ja vaarallisimmat paikat siunaantuvat vajaalla pelaavalle TPS:lle.

Palloseura jatkoi vahvoja otteitaan. Mikkola ja Mikko Kankaanperä karkasivat 2-1-hyökkäykseen. Mikkola antoi loistavan passin Kankaanperälle, joka laukoi vain muutaman sentin ohi tolpan.

Tepsin Nurminen karkasi läpiajoon, mutta Stathos piti haarat kiinni ja torjui Nurmisen länkiin suuntautuneen rannelaukauksen.

Helsinkiläisten Marek Zidlickyn taklattua Marco Tuokkoa ja tehostaessaan taklausta veljellisellä naamahieronnalla, päätuomari Reijo Ringbom lähetti tsekkipakin jäähyaitioon. Ylivoimalla Joni Liuksella oli paikka ujuttaa kiekko verkkoon ohi pötköttävän Stathoksen, mutta Toni Söderholm roikkui apinan lailla turkulaissentterin niskassa. Myös Kankaanperä huitoi maalin edessä kiekosta vapaassa paikassa vain pölyt pois. Kankaanperä ehti siis ensimmäisessä erässä tyriä kaksi suht varmaa maalipaikkaa.

Valkoasuisen vierasjoukkueen oikeastaan ainoa maalipaikka tuli
isäntien kardinaalimunauksesta. Markku Paukkusen hirvittävän kämmin takia Kim Hirschovits karkasi läpiajoon ja sai harhautettua Lassilan, mutta uitti kiekon sivurautoihin. Tämä oli vieraiden paras maalipaikka koko pelissä.

Erän viimeisellä minuutilla Tepsin Pasi Petriläisen jäähyn aikana
helsinkiläisten Zidlickyn maila osui kumarassa luistelleen Kauppisen
kasvoihin ja Ringbomilla oli käsi jälleen ojossa.

Toinen erä

Kun molemmat jäähyt oli kärsitty, Ville Vahalahti kalasti Zidlickylle
jo kolmannen jäähyn. Vieraiden neliö pelasi todella agressiivisesti, eikä Palloseura kyennyt rankaisemaan tästä tuomarivirheestä.

Tepsin toista maalia edelsi kiistanalainen tilanne. Kai Nurminen laukoi lämärin mikä saattoi mennä maaliin. Ennenkuin Ringbom ehti soittamaan kenellekkään, Lius ohjasi kauden kolmannen maalinsa takatolpalta epäselvässä maalinedushässäkästä Stathoksen suojien välistä maaliin.

Tepsin toisen maalin jälkeen valkopaitainen vierasjoukkue sai pahoja
mylläköitä Lassilan maalille, mutta ratkaisevalla hetkellä peliväline karkaili lavasta.

Erän viime minuuteilla päätuomari Ringbom tuomitsi kaksi varsin outoa jäähyä. Mikkola sai varsin helposti jäähyn ryntäämisestä ja Markus Seikola sai poikittaisesta mailasta. Kummassakaan tilanteessa ei ollut mitään sääntöjenvastaista.

Kolmas erä

Erän alkuun Stathos meinasi tiputtaa Paukkusen siniviivakudin maaliin, mutta sai kun saikin pidettyä kiekon suojissaan.

Lassila torjui Frantisek Mrazekin rannevedon hienolla refleksinomaisella patjatorjunnalla.

Turkulaisten Peltonen kahvasi Kimmo Salmisen nurin selvässä maalipaikassa ja joutui jäähylle. Jäähyn aikana nähtiin maalineduskahakassa ottelun kohokohta kun Lassilan maalilla alkoi kunnon kähinä. Helsingin IFK:n Pikkarainen ja nuori Koivu oli suurin taistelupari, mutta juuri kun ottelusta alkoi kehkeytyä jotain käsinkosketeltavaa, linjamiehet tulivat väliin. Ringbom tuomitsi tilanteesta jotain salomonin tuomioita.

IFK:n Kauppilalle jäi kuitenkin seuraavaan vaihtoon ”van Damme”-vaihde päälle ja hän huitaisi jälkitilanteessa tyhmästi Vahalahtea poikittaisella mailalla kasvoihin. Helsingin IFK alivoimalle.

Ajassa 17.28 IFK:n valmentaja Alpo Suhonen otti Stathoksen pois maalilta. Hifki sai hyvää mylläkkää Tepsin päätyyn, mutta lopulta riski kostautui. Mika Alatalo rynni laidasta läpi Kantorin estelyistä huolimatta dieseltraktorin lailla ja tyrkkäsi kiekon
tyhjään maaliin

Viime minuuteilla Mikkola kilautti ylärimaan hurjan lämärin.

Summa summarum

Tänään helsinkiläisjoukkue esitti hetkittäin sellaista peliä, että sen tunnisti jopa perinteiseksi IFK:ksi. Taklauksia jaeltiin - joskin niitä ei viety aina loppuun asti. Osasyy tähän saattoi olla Reijo Ringbomin omituinen linja, missä puhtaista taklauksista arvottiin jokin jäähy. Siitä kärsivät molemmat joukkueet tasapuolisesti.

TPS:n paras oli Teemu Lassila, joka pelasi seitsemänteen peliin jo neljännen nollapelinsä. Häntä tosin auttoi Palloseuran puolustus, joka siivosi maalinedustan mallikkaasti. Toinen turkulaishahmo oli Ville Vahalahti, joka oli kentän paras hyökkääjä tänään. Fyysisessä pelissä oli myös kotonaan Mika Alatalo, joka viihtyi laitakahinoissa kuin kala vedessä.

IFK:n parhaita olivat Timo Pärssinen, joka ohjasi muutaman kerran kiekkoa todella vaarallisesti kohti Lassilan maalia ja haki koko ajan aktiivisesti läpiajopaikkaa. Ilkka Pikkaraisessa taas ilmeni vahvimpana se henki josta Helsingin IFK on tunnettu – vahvasta fyysisestä taklauspelistään. Pikkarainen taklasi, paini ja melkein tappelikin; silläkin uhalla ettei otteluita voiteta jäähypenkiltä. Kimmo Salmisen vauhti pisti silmään. Stathos teki pari hyvää tv-torjuntaa ja esitti varmaa torjuntatyöskentelyä, mutta Liuksen maali meni kyllä helposti. Uusi vahvistus Jari Kauppila rakenteli hyökäyksiä mallikkaasti. Mrazek oli vahva kulmissa ja Zidlicky esitteli pari kertaa sellaista mailatekniikkaa, että turkulaisyleisökin kohahti ääneen. IFK:sta ikävässä mielessä pisti silmään Pasi Saarinen, jolla oli pahoja vaikeuksia omassa päässään.

Kommentit

Alpo Suhonen, IFK:

-Meidän paras ase hyökkäyspeli ja ylivoimapeli ei me saatu millään rikki tota – varsinkin tossa viimeisessä erässä olis kyllä pitäny saada muutama maali aikaan. Se oli tietysti yks tekijä ja Tepsi pelas varmaan pitkään aikaan parhaan pelinsä meitä vastaan ainakin. Näki selvästi, että oli selkä seinää vasten. (Pitkä tauko) Kilpailu play-off paikoista kiristyy ja se on hyvä totta kai kaikkien kannalta, visioi Suhonen.

-Valitettavasti nyt tuli Marekin tää puoli esiin. Sehän pelas muuten mahtavan pelin. Elämä kun ei ole täydellistä. Marekilla on toi taipumus.Aika vähän on ollut tänä vuonna, mut niitä sattui sitten. Tuntu kyllä että se yks jäähy oli aika turha. Jos Tepsin pelaaja juoksee meidän pelaajan mailaan, niin ei siitä pitäis jäähyä antaa. Nää on tietysti tulkintoja, tuumaili Suhonen.

Kari Jalonen, TPS:

-Meidän joukkue on kyllä syttynyt taistelemaan siitä play-off paikasta. Kilpailu kiristyy siinä viivan tuntumassa. Mun mielestä se on meidän joukkueelta erittäin hyvä taistelu ja työmoraali ja sitoutuminen, mikä on tässä ollut viime peleissä on tuottanut tulostakin.On kiva että se tuottaa kotonakin tulosta, jossa meillä on ollut hieman vaikeuksia voittaa, sanoi Jalonen hymyillen.

-Sitten on tietenkin hyvä, että kun peli kovenee ja tiivistyy, niin meidän puolustuspeli pysyi hyvänä. Ennen kaikkea kun katsellaan Teemun esityksiä tuolla maalissa, niin nuori poika ja kylmähermoisesti toimii siellä. Se on kyllä joukkueelle iso ja arvokas asia kaiken kaikkiaan. Matka on kesken ja ens viikolla on kolme peliä. Tiedetään, ettei tää tilanne tästä helpotu. Play-off aika on kivaa. Meille se on alkanu nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle