Kuuma peli kylmässä hallissa

LIIGA / Raportti
TPS ja Lugano tarjoilivat muutakin kuin kiekonkäsittelytaitoa Paimion jääkylmässä jäähallissa -nyrkit heiluivat ja laidat ryskyivät. Sen lisäksi nähtiin hienoa kiekkoviihdettä.

Lugano tuli ottelun alussa ahnaasti Tuomo Karjalaisen vartioimalle
Tepsi-maalille ja turkulaiset olivat todella helisemässä sveitsiläisten aggressiivisen karvauksen kanssa.

Vieraiden Petteri Nummelin sai jäähyn kun hän tulistui Jani Kiviharjuun ja tinttasi tätä suoraan kasvoihin. Jäähyn aikana TPS pyöritteli mukavasti kiekkoa, mutta laukaukset jäivät uupumaan.

Tepsin Antti Hulkkonen taklasi upealla avojään pommilla Luganon Andy
Näserin jään pintaan. Jääkylmä Paimion jäähalli raikui
suosionosoituksista.

Hulkkosen taklaus herätti molemmat joukkueet pelaamaan. Taklauksia
jaettiin armotta ja välillä tuntui, ettei varsinainen peliväline
kiinnostanut juuri ketään.

Ottelu avausmaali oli hieno ja sen teki Lugano. Ville Peltonen vapautti Mike Manelukin upealla pystysyötöllä läpiajoon ja kanadalaislaituri ei epäonnistunut; hän uitti kiekon Karjalaisen suojien kautta maaliin. Maalin jälkeen Maneluk onnitteli maalin syöttäjäksi luulemaansa Ryan Gardneria. Vieraat maalin johtoon.

Lugano oli siirtyä kahden maalin johtoon, kun samainen Gardner heitti kiekon sokkona maalille, jossa Ville Peltonen oli täysin vapaana. Salamannopea ranneveto lähti samantien, mutta Karjainen torjui hienosti kilvellään.

Erän viime sekunneilla Niko Mikkola ja Andy Näser hakkasivat toisiaan
hetken mailoilla koiville, katsoivat toisiaan silmiin ja tiputtivat
hanskat. Näser oli hetken niskan päällä, mutta Mikkolan oikea-aikainen painiote veti molemmat jäähän. Tasapeli.

Toinen erä

Toinen erä oli erittäin kuuma tunnelmaltaan. Molempien joukkueiden hermokontrolli petti jatkuvalla syötöllä ja torikokouksia syntyi tuon tuosta.

Palloseuran nuori Markus Ojala otti mittaa Olivier Kelleristä. Pian nähtiin taistelupari Maneluk vs Ville Vahalahti jossa jälkimmäinen kävi kuumana kuin hellankoukku. Rajuimmassa matsissa Jussi Timonen sai pahasti nenillensä Keith Fairilta. Linjatuomareilla oli todella suuri homma pitää taistelupareja erillä toisistaan.

Pelattiiin välillä kiekkoakin. Yksi erän harvoista maalipaikoista oli kun Luganon nyrkkisankari Fair pääsi ohjaamaan aivan maalin edestä, mutta Karjalainen oli sijoittunut hyvin ja torjui olkapäällään. Tepsin erän parhaimpia paikkoja oli kun kesken kulmaväännön Mikko Koivu antoi upean syötön selkänsä takaa ja Hulkkonen pääsi vetämään sydämensä kyllyydestä, mutta Ronnie Rueger Luganon maalissa nappasi hirmuisen lämärin syliinsä.

Erän viimeisellä minuutilla Ville Vahalahti latasi B-pisteiden välistä ylärimaan, josta kiekko pomppasi maalin katon kautta takaisin peliin.

Kolmas erä

Viimeinen erä alkoi erittäin tunnustelevasti. Molemmat joukkueet vain
roiskivat kiekkoa keskialueelle. Tätä suvantovaihetta jatkui erän puoliväliin asti.

Ottelun toisenkin maalin teki Lugano. Kovan painostuksen päätteeksi
täysin vapaaksi unohdettu Ville Peltonen latasi Karjalaisen torjuman kiekon maalin sivusta verkon perukoille.

Ottelun loppuun Lugano jäädytti pelin totaalisesti ja hallitsi
keskialuetta mielin määrin. Palloseuralla oli suunnattomia vaikeuksia edes saada laukauksia aikaiseksi.

Summa summarum

Palloseurasta erottui pari onnistujaa. Markus Ojala pelasi kovalla sykkeellä ja oli kuin kotonaan fyysisessä pelissä. Matti Aho tsemppasi, mutta hänen pelinluvussaan on paljon
parantamisen varaa ja hän olikin jatkuvasti väärässä paikassa. Tuomo
Karjalainen oli hyvä. Erinomaista sijoittautumista ja poika pysyi ihailtavan kauan aina pystyssä. Työmäärä oli satakertainen verrattuna siihen urakkaan jonka Lassila koki eilen Tarvasjoella.

David Schneiderista täytyy sanoa, että hän luistelee takaperin paremmin kuin useat etuperin eikä näinkään fyysisessä kiekkopelissä hän jäänyt mitenkään pahasti jalkoihin. Antti Hulkkonen oli viivassa todella epävarma ja tämän laukaukset jäivät poikkeuksetta pakkien jalkoihin. Mutta tällä kertaa sentään nähtiin niitä maankuuluja avojään pommeja. Marko Kauppinen tuurasi Mikkolaa Kankaanperän kentässä hyökkääjänä ja kärkikarvaajana ja oli yllättävän hyvä siinä roolissa.

Luganon parhaita olivat syöttövirtuoosi Ryan Gardner ja Andreas Hänni, jonka taklaukset todella helisyttivät kaukalon laitoja. Andreas Wichse oli myös erinomainen kiekon kuskaamisessa Palloseuran alueelle. Ville Peltosella oli kaksi maalipaikkaa ja toinen olikin heti maali. Maalivahti Ronnie Rueger oli perusvarma ja nappasi kaikki kiekot syliinsä kuin rakastava emokarhu.

TPS:n ketjut ensimmäisessä erässä

Nurminen-Koivu-Vahalahti

Vykoukal-Hulkkonen



Mikkola-Kankaanperä-Kiviharju

Peltonen Schneider



Metsäranta-Rautee-Suoraniemi

Paukkunen-Kauppinen



Aho-Ojala-Sykkö

Seikola-Timonen



Karjalainen (Lassila)


Luganon ketjut ensimmäisessä erässä

Näser-Aeschlimann-Fair

Keller-Guyaz



Maneluk-Gardner-Peltonen

Nummelin-Hänni



Jeannin-Sannitz-Cantoni

Hirschi-Bundi



Fuchs-Conne-Wichse

Sutter-Astley



Ronnie Rueger ( David Bochy)

» Lähetä palautetta toimitukselle