TPS voitti kesävireisen Frölundan

LIIGA / Raportti
TPS korkkasi kotihallinsa otteluiden osalta torstaina, kun se kohtasi Nordic Trophyn avausottelussa Frölunda Indiansin. Harvalukuinen turkulaisyleisö sai todistaa kotijoukkueen 4-1-voittoa.

Ensimmäinen erä ei luvannut turkulaisittain hyvää. Frölunda teki TPS:n keskialueen ylityksen vaikeaksi, eikä kotijoukkue saanut syöttöpeliään toimimaan. Vaikka Frölundakaan ei esittänyt ihmeitä, oli ensimmäinen erä vieraiden selkeää hallintaa. Ruotsalaisjoukkue siirtyikin johtoon ajassa 9.22, kun puolustaja Philip Larsen avasi turkulaisille tutun Tomi Kallion läpiajoon.

Avauserän puolivälin jälkeen TPS sai kokeilla ylivoimapeliään kahteen otteeseen lähes peräkkäin. Kiekko saatiin pyörimään hyökkäysalueella, mutta maalintekopaikkoja ei siunaantunut. Jälkimmäisen ylivoiman aikana vain Tommi Laine pääsi hätyyttelemään Ari Ahosen vartioimaa maalia lähietäisyydeltä, mutta vaikea asento vesitti Laineen maalintekoyrityksen.



Eloranta palasi kotiin
[lue lisää]

Erän loppupuolella göteborgilaiset olivat onnistua toistamiseen, kun Salakin hutilointi maalin takana avasi Frölundalle tekopaikan. Ensimmäisen erän tilastot kuvaavat hyvin vierasjoukkueen hallintaa: Frölunda laukoi TPS:n maalia kohti kymmenen kertaa, kun Ahonen ruotsalaisjoukkueen maalilla joutui torjumaan vain kaksi laukausta.

TPS sisuuntuu

Toisen erän alku ei myöskään luvannut hyvää. TPS sai ylivoiman heti erän alkuun, ja viiden minuutin kohdalla vieraat joutuivat jo kahden miehen alivoimalle. TPS oli kuitenkin täysin kyvytön tilaisuutensa hyödyntämisessä.
Ilta alkoi kirkastua turkulaisittain erän puolivälin jälkeen. Marko Kiprusoff siirsi TPS:n tasoihin ajassa 31.00. TPS piristyi tasoitusmaalista selvästi, ja jo minuuttia myöhemmin Max Kolu karkasi vasemmalta laidalta. Lyöntilaukaus ei kuitenkaan löytänyt tietään verkkoon.

Pari minuuttia ennen erän loppua Kolu syyllistyi turhaan hyökkäyspään jäähyyn, ja vierasjoukkue pääsi ylivoimalle.
Kolun pariminuuttisen aikana hallitseva osapuoli oli kuitenkin kotijoukkue. Ville Vahalahden puolittainen läpiajo ei vielä tuottanut tulosta, mutta seuraavassa hyökkäyksessä Markus Nordlund vapautti Sami Venäläisen oikealta laidalta maalintekoon. Tämän seurauksena TPS pääsi toiselle erätauolle johtoasemassa. Summerin jo soitua Patrik Blomdahl otti vielä jäähyn jälkipelistä, joten TPS pääsi aloittamaan viimeisen 20-minuuttisen ylivoimalla.

Frölunda hyytyy

Kolmannessa erässä Frölunda ei enää noussut voittotaisteluun. Neljän minuutin pelin jälkeen vieraiden Toni Söderholm kolisteli Salakin maalin ylärimaa, mutta muuten göteborgilaisjoukkue ei pystynyt juurikaan uhkaamaan TPS:n johtoa.
Kotijoukkueelta sen sijaan maalintekoa pääsivät yrittämään Antti Reivonen ja Kolu, joka ei saanut kiekkoa läpiajosta tolppaa lähemmäksi.

Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen ilmassa alkoi olla ratkaisun makua. Onnistuneen syöttökuvion päätteeksi Antti Erkinjuntti vapautti Tommi Hannuksen läpiajoon ja Hannus siirsi joukkueensa kahden maalin johtoon.
Frölundan kone yski pahasti kolmannessa erässä, ja vasta erän puolivälin jälkeen nähty ylivoimapeli tuotti vierasjoukkueelle sen erän ensimmäiset maalintekopaikat. Salak ei kuitenkaan joutunut haamupelastuksiin kotijoukkueen maalilla.

Frölunda ei enää viimeisen viiden minuutin aikana pystynyt vaarantamaan TPS:n johtoa. Pari minuuttia ennen loppua Ari Ahonen otettiin pois vierailijoiden maalilta, jolloin TPS pääsi iskemään viimeisen niitin. Erkinjuntin ja Kolun epäonnistumisten jälkeen Antti Reivosella oli helppo työ sinetöidä loppulukemat.

Virta tyytyväinen omiinsa

Ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Hannu Virta kiitteli joukkuettaan voitosta.

- Tämä oli meiltä hyvä suoritus ensimmäiseksi matsiksi. Yhteistyö ja viisikkopelaaminen toimivat hyvin, vaikka vastassa oli eurooppalainen huippujoukkue, Virta ylisti omiaan.
Ottelun ensimmäisen puoliskon heikot esitykset TPS-luotsi pani jännityksen piikkiin.

- Kokoonpanossa oli tänään kymmenkunta pelaajaa, jotka pukivat TPS-paidan päälleen ensimmäistä kertaa. Alussa oltiin vähän hermostuneita, Virta totesi.

Erityisen tyytyväinen Virta oli nuoren Casper Santasen esitykseen.

- Joukkueessa oli tänään monta onnistujaa, mutta Santanen täytyy mainita erikseen. Casperilla ei ollut kokemusta liigatason otteluista, mutta hän pystyi silti virheettömään suoritukseen, Virta ihaili.

TPS jatkaa pelejään Nordic Trophyssa jo perjantaina, jolloin se kohtaa Loimaalla Färjestadin.

» Lähetä palautetta toimitukselle