TPS vei nimiinsä ylivoimaharjoitukset

Nordic Trophy jatkui Turkuhallissa perjantaina, kun TPS sai vastaansa Frölundan intiaanit. Joukkueet jatkoivat uuden tuomarilinjan omaksumista ja päätuomari Reijo Ringbomin pilli soi tiuhaan tahtiin. TPS:n ylivoima oli ruotsalaisia tehokkaampaa, joten se korjasi voiton lukemin 5-4.

Kahden ensimmäisen erän aikana joukkueille tuomittiin yhteensä 25 kaksiminuuttista. Täysin viisikoin ehdittiin kiekkoilla runsas kymmenen minuuttia. Kolmanteen erään Ringbomin linja löystyi hieman, joten täysin viisikoinkin päästiin kuvioita hiomaan.

- Tämä oli tietysti sekavaa, niin kuin jokainen ymmärtää. Paljon on meilläkin oppimista, tässä tulee hankalia tilanteita, kun jotkut pelaajat istuvat välillä yli 10 minuuttia penkillä kylmänä ja toiset pelaa liikaakin, pohdiskeli Hannu Jortikka ongelmia liittyen uuden linjan omaksumiseen.

Myös valmentajalle uusi linja on Jortikan mukaan opettelemisen paikka.

- Peluuttaminen on iso ongelma. Meillä on alivoimallakin selvät parit, ketkä pelaa ja kaikki pelaajat eivät ole siihen sopivia. Nyt pitäisi periaatteessa olla ihan omat miehet alivoimaan ja ylivoimaan.

Kokonaisuutena TPS:n peli oli suunnilleen samannäköistä kuin pari päivää aikaisemminkin Färjestadia vastaan. Kokoonpanoissa oli sen verran muutosta edelliseen otteluun, että loukkaantuneen Joni Yli-Torkon paikalla kierrätettiin laitahyökkääjiä. TPS:n ylivoima toimi edelleen mallikkaasti. Myös, huolimatta neljästä takaiskumaalista, joukkueen puolustuspelaaminen oli tiivistynyt. Niin vapaasti ei TPS:n maalille enää päässyt kuin Färjestad-ottelussa. Hannu Jortikan mukaan perjantai-illan vastustajakin oli tosin eri luokkaa.

- Tänään ei pystytty samaan tasoon kuin Färjestadia vastaan kolmannessa erässä, vaikka vastustaja ei minusta ollut samaa tasoa. Vähän alkoi jalka painaa, siellä tuli tietyillä pelaajilla aika kovat peliminuutit, totesi Jortikka viitaten erityisesti ykköspakkipariin Berg-Kiprusoff.

Maaleja tasatahtiin

Kotijoukkue rankaisi vierailijoita heti ensimmäisellä ylivoimalla, kun Vladimir Sicak tempaisi siniviivalta kiekon ohi Tommy Salon vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Frölunda tasoitti kuitenkin hetki myöhemmin kahden miehen ylivoimalla. Maalin arkkitehteinä toimivat turkulaisille tutut miehet. Maali merkattiin Steve Kariyan nimiin ja syöttöpisteen tililleen keräsi Markus Seikola.

Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen vierailijat siirtyivät nopean hyökkäyksen päätteeksi johtoon, kun Lars Eller ja Tomi Kallio vapauttivat Niklas Anderssonin maalintekoon. Palloseura tuli kuitenkin tasoihin Tuomas Suomisen ylivoimamaalilla.

Myös toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui kahdesti. Ensin Aki Berg yllätti ylivoimalta siniviivalta Tommy Salon. Frölunda kuittasi kuitenkin tasoihin 38 sekuntia myöhemmin ja tästä 11 sekunnin kuluttua ruotsalaiset siirtyivät johtoon. Maalien viimeistelijöinä toimivat Tomi Pettinen ja Martin Plüss. Hetkeä myöhemmin Mika Alatalo onnistui kuitenkin tasoittamaan maalinedusruuhkasta.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma nähtiin kolmannen erän alussa, kun Jussi Makkonen päätti nopean hyökkäyksen tarkkaan vetoon, jonka edessä Salo oli voimaton.

TPS jatkaa taivaltaan Nordic Trophyssä 15.8 vieraskaukalossa Oulun Kärppiä vastaan. Silloin ensiesiintymisessään TPS-paidassa nähtäneen myös nuorten maajoukkueen mukana ollut Teemu Ramstedt. Myös Frölundaa vastaan pelikiellossa ollut Teemu Kesä on Kärppiä vastaan jälleen pelikelpoinen.

Jani Hurmeen tilanne edelleen epäselvä

Jani Hurmeen pelaamisessa TPS:n maalilla on edelleen epäselvyyksiä. TPS:n perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan osapuolet eivät ole allekirjoittaneet sopimusta, koska eivät päässeet yhteisymmärrykseen Hurmeen sopimuksen yksityiskohdista. Tiedotteen mukaan ongelma liittyy työsopimuksen soveltamiseen.

Akuuttia paniikkia TPS:lla ei silti maalivahtiosastolla ole. Hurmeen korvaajaksi vuokrattu Tomas Duba on kahdessa harjoituspelissä esiintynyt vähintäänkin tyydyttävästi, vaikka taakse on livahtanut kahdessa ottelussa kahdeksan kiekkoa.