TPS päihitti Djurgårdenin Pekka Virran viimeisessä ottelussa

Gabriel Landeskog ei syttynyt Turkuhallissa.
Turun Palloseura ja tukholmalainen Djurgården paketoivat European Trophy -turnauksensa heikkotasoisella kamppailulla, jonka TPS vei lopulta nimiinsä lukemin 3-2. Ottelu jäi Pekka Virran viimeiseksi TPS:n peräsimessä.

Sekä TPS että Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kiekkoileva Djurgården olivat jo menettäneet mahdollisuutensa päästä turnauksen finaalivaiheeseen ennen viimeistä ottelua. Turkuhallin vähälukuiselle yleisölle ei jäänytkään epäselväksi, onko ottelussa panosta vai ei.

Molempien joukkueiden puolustuspeli oli luokatonta, joten maalivahdit saivat mukavasti töitä. TPS peluuttikin ottelussa molempia veskareitaan, kun Antero Niittymäki antoi tilaa Atte Engrenille pelin puolessa välissä.

Tukholmalaiset menivät toisessa erässä jo kahden maalin karkumatkalle, kun Henrik Eriksson onnistui toistamiseen. Eriksson sai laittaa kiekon tyhjään verkkoon, kun hän poimi Elias Granathin laukauksen paluukiekon TPS-maalin edessä. Eriksson maalasi myös avauserässä, jolloin hän sai laukoa kiekon paraatipaikalta ohi Niittymäen.

TPS löysi oman maalijyvänsä toisen erän loppupuolella, kun se värkkäsi kaksi osumaa parin minuutin aikana. Ensin Marko Virtala kavensi ylivoimalla. Jarkko Hattunen laukoi väkevästi, ja Virtalalla oli helppo työ lyödä paluukiekko maaliin. Hetkeä myöhemmin syntyneestä tasoituksesta vastasi kapteeni Ville Vahalahti.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, mutta se oli sitäkin komeampi. Veli-Matti Vittasmäki nousi pakin paikalta maalin eteen, jonne Corey Locke laittoi mainion syötön. Vittasmäki ohjasi kiekon tyylikkäästi ohi Djurgårdenin maalia vartioineen Adam Reidebornin ja kuittasi ottelun voitto-osuman nimiinsä.

Landeskog ei esittänyt ihmeitä

Tukholmalaisten paidassa pelaa työsulun aikana kaksi NHL-vahvistusta: keväällä NHL:n vuoden tulokkaaksi valittu Gabriel Landeskog sekä San Jose Sharksin kovaotteinen puolustaja Douglas Murray.

Colorado Avalanchen kapteeniksikin valittu 19-vuotias Landeskog oli Turkuhallin jäällä melkoisen näkymätön. Hän pääsi tilastoihin yhdellä kahden minuutin rangaistuksella, muttei esittänyt kiekollisena mitään erikoista.

Murray oli sen sijaan enemmän esillä. Hän jakoi muutaman mojovan taklauksen ja antoi tulista palautetta TPS:n Joni Seinelälle, joka huitaisi järkälemäistä puolustajaa vihellyksen jälkeen. Murrayn taklausvoiman totesi ainakin kotijoukkueen 16-vuotias Juho Virtanen, joka on yli 40 kiloa ruotsalaista kevyempi.

TPS pelasi viime viikolla neljä ottelua SM-liigassa ja lepuutti Djurgårdenia vastaan pelaajia, jotka ovat kärsineet pienistä kolhuista. Sivussa olivat Michal Birner, Tero Koskiranta, Marko Anttila, Miikka Tuomainen ja Alec Martinez. Lauri Korpikoskenkin ensiesiintyminen sai vielä odottaa.

Vierasjoukkueen parhaimmistoa olivat maalit tehnyt Eriksson sekä konkari Jimmie Ölvestad, jonka liukas liike aiheutti turkulaisille ongelmia. Palloseurasta edukseen erottuivat molemmat maalivahdit sekä Brian Willsie, joka oli jatkuvasti vaarallinen.

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ei ilmaantunut median eteen ottelun jälkeen. Pian selvisikin, että Virta ja apuvalmentaja Mika Strömberg ovat saaneet potkut.

Liigajumbo TPS jatkaa sarjakauttaan uuden valmennuksen johdolla perjantaina, kun se kohtaa hyvässä vireessä olevan Jokerit kotihallissaan.