TPS avasi European Trophyn voitolla

LIIGA / Raportti
Voittomaali on syntynyt.
Kuva © Timo Savela
TPS ja ruotsalaisvieras Brynäs avasivat European Trophy -turnauksen Turussa nihkeällä esityksellä. Kaikesta näki, että molemmat joukkueet pelasivat vasta toista täyttä otteluaan kesäloman jälkeen. Voiton ja kolme pistettä nappasi lopulta kotijoukkue TPS viimeisen minuutin maalilla.

Pelin ratkaisu nähtiin 41 sekuntia ennen loppusummeria. Brynäs oli juuri tullut täysilukuiseksi, kun Markus Seikolan viivalta lähettämä kiekko jäi kimpoilemaan maalin eteen. Sieltä sen survoi sisään Ilveksestä täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Matias Sointu.

Avauserän erikoisuus oli peräti kolme rangaistusta korkeasta mailasta. Kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei kuitenkaan ollut erityisen vakuuttavaa eikä maaleja saatu aikaiseksi. Erän paras paikka osui turkulaisten tuoreelle hankinnalle, Francis Parélle, joka pääsi yksin läpi. Johan Holmqvist kuitenkin torjui yrityksen helposti.

Maalinteko alkoi heti toisen erän avausminuutilla TPS:n pelatessa kahden miehen alivoimaa. Vierasjoukkue esitteli yksinkertaisen mutta tehokkaan ylivoimakuvion: kiekko siirrettiin maalille, josta se törkättiin verkon perukoille. Kunnian sai Jonas Nordqvist, syöttöpisteet merkattiin Johan Harjulle ja Anton Rödinille.

TPS tasoitti omalla ylivoimamahdollisuudellaan viitisen minuuttia myöhemmin. Dan Sexton syötti maalin takaa neliön keskellä päivystäneelle Tero Koskirannalle, joka sijoitti kiekon jäätä pitkin takakulmaan.

Brynäs siirtyi uudelleen johtoon toisen erän loppupuoliskolla. Ensin TPS-puolustus onnistui siivoamaan kiekon maaliviivalta pois, mutta tilanne jatkui. Lopulta kapteeni Jörgen Sundqvist laukoi viivalta, ja Fredrik Norrenan torjuman kiekon kauhoi maaliin Jesper Ollas.

Viimeisellä kympillä tapahtui

Kolmannen erän alku oli todella hidasvauhtista pelaamista. Pitkään näytti siltä, että jäljellä olevat minuutit vain pelaillaan kellosta pois. Sähköä tapahtumaan toi kuitenkin TPS:n tasoitus kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Marko Virtala laukoi suoran hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta laidalta. Kiekko kimposi toiselta puolelta maalille ajaneelle Krister Mähöselle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään verkkoon.

Tunteetkin kuumenivat vielä lopussa: sekä ennen että jälkeen Soinnun voittomaalin oli parikin nahinaa, jotka eivät kuitenkaan edenneet sen pidemmälle. Ensin hanskoja heiluttelivat Koskiranta ja Jonathan Granström, juuri ennen loppua asialla olivat Simon Bertilsson ja Jere Pulli.

Vierasjoukkue Brynäsin seuratuin pelaaja oli kenties Ässien kultasankari Daniel Brodin, jolla oli Turkuhallissa oma pieni fanijoukkokin paikalla. Brodin erottui jäällä nopeudellaan ja haastoi TPS:n puolustajia muutamaan otteeseen – maalinteko ei kuitenkaan ollut lähellä.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 2407. TPS jatkaa pelejään jo torstaina, kun se matkustaa Tukholmaan Djurgårdenin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle