Ykkösketju siivitti TPS:n jatkoaikavoittoon

LIIGA / Raportti
Lauri Korpikoski ohitti Juuso Riksmanin kertaalleen.
Kuva © Timo Savela
Lauri Korpikosken, Mikko Koivun ja Brian Willsien muodostama TPS:n ykkösketju oli kuumaa valuuttaa kotiottelussa Bluesia vastaan. Ratkaisumaalin upotti jatkoajalla Koivu, joka pelasi toista otteluaan TPS:n paidassa NHL:n työsulun aikana.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin reilu minuutti, kun maalin ja kaksi syöttöpistettä merkkauttanut Lauri Korpikoski astui esiin. Hän nousi maalin takaa, kiepautti Blues-puolustaja Arto Laatikaisen solmuun ja antoi takatolpalle syötön, josta Mikko Koivun oli helppo laittaa kiekko ohi maalivahti Juuso Riksmanin.

- Erityiskiitos pitää antaa myös kolmosketjullemme, jolle annoin tänään erikoistehtäväksi Teemu Ramstedtin kentällisen pimentämisen. He onnistuivat hienosti, kiitteli TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja.

TPS oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä, sillä se lähti ottelun kolmanteen erään 3-1-johtoasemassa. Blues kuitenkin osoitti taistelevan luonteensa ja laittoi pelin tasoihin tehohetkensä aikana, kun se teki minuutissa kaksi maalia.

- Täytyy nostaa joukkueelle hattua, kun pystyimme vieraissa nousemaan kahden maalin takaa tasoihin. Pitää olla tyytyväinen tähän pisteeseen. Tasaviisikoin onnistuimme hyvin, mutta muuten pelaamisessamme on paljon parannettavaa, totesi Blues-käskijä Lauri Marjamäki.

Ottelun avausmaali syntyi sekavan avauserän loppupuolella TPS:n ylivoiman aikana. Kris Russell syötti pystyyn Marko Virtalalle, joka eteni yli siniviivan ja laukoi kiekon puolustajan jaloista ohi Riksmanin. Espoolaisten maalivahdin olisi pitänyt pystyä torjumaan laukaus, joka ei ollut erityisen kova.

Kotijoukkueen hyökkäyspeli oli muilta osin avauserässä varsin luokatonta. Blues sen sijaan loi runsaasti paikkoja, ja TPS joutui useasti nojaamaan Atte Engrenin hyviin torjuntoihin. Mikko Koivun johtama ykköskenttä oli turkulaisten ainoa trio, joka sai luotua pyörityksiä Blues-päätyyn.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta olimme tehottomia. Vastustajan johtomaali oli vähän peliin kuulumaton, koska hallitsimme erää, kommentoi Marjamäki.

TPS löysi ylivoimatehonsa

Toisen erän avauspuolisko oli tasaista vääntöä, jossa Blues oli hienokseltaan niskan päällä. Se saikin jälleen luotua hyviä maalipaikkoja, mutta yhä jatkunut huono viimeistely ja Engrenin torjunnat pitivät Palloseuran maalin johtoasemassa. Erän toisella puolikkaalla nähtiinkin sitten kolme maalia.

Ensin TPS pääsi kahden miehen ylivoimalle ja onnistui. Alec Martinez laukoi viivalta, mutta kiekko pysähtyi maskissa olleeseen Lauri Korpikoskeen. NHL-vahvistus oli kuitenkin hereillä ja lapioi irtokiekon ohi voimattoman Riksmanin.

- Ylivoimamaalit lämmittävät ehdottomasti. Meillä on niin hyviä yksilöitä, että tehoja täytyykin tulla. Jonkin verran olemme ylivoimaa harjoitelleet, mutta kyseessä on enemmän pelaajien oma juttu. Pyrimme pelaamaan suoraviivaisesti ja jättämään turhan kiekon hieromisen pois, sanoi Pajuoja.

Blues teki ansaitun kavennusmaalin vain reilun minuutin päästä, kun Kristian Kuusela pääsi laukomaan vapaasti aloituspisteiden välistä. Terävä laukaus painui verkkoon Engrenin hanskan kautta.

TPS otti uudelleen kahden maalin johdon erän lopussa jo kolmannella ylivoimamaalillaan. Korpikoski jakoi kiekkoa laidalta, ja hyvin maalin eteen sijoittunut Brian Willsie ohjasi pelivälineen nätisti reppuun.

- Otimme toisessa erässä hölmöjä jäähyjä. Vastustaja tekikin sitten kovalla prosentilla ylivoimamaaleja, ihmetteli Marjamäki.

"Vastustajalla vapaita miehiä joka puolella"

Kolmas erä aloitettiin tasaisesti. TPS puolusti kahden maalin johtoaan hyvin eikä päästänyt Bluesia maalintekopaikoille. Erän puoliväliin osui kuitenkin kotijoukkueen synkkä minuutti, jonka aikana Blues nousi tasoihin.

Kavennusmaali syntyi hyvän pyörityksen päätteeksi. Lopulta Joonas Jalvannin viivalta laukoma kiekko painui turkulaismaalin yläkulmaan ohi vahvassa maskissa olleen Engrenin. Seuraavassa vaihdossa osui toinen puolustaja, kun Harri Ilvonen pääsi tuikkaamaan maalin eteen pyörimään jääneen kiekon tyhjään verkkoon.

TPS hallitsi varsinaisen peliajan loppuhetkiä, muttei onnistunut ratkaisemaan peliä. Willsie pääsi lähimmäksi, kun hänen laukauksensa viimeisellä minuutilla osui ylärimaan.

- Kovia kokeneelle joukkueelle tuli vaikea hetki, kun Blues nousi tasoihin. Siihen olen tyytyväinen, ettei notkahdettu, vaan pystyttiin parantamaan ja luomaan vielä tarpeeksi maalipaikkoja. Yhden pisteen menettäminen kaivelee silti, kertasi Pajuoja.

- Jatkoaika oli meiltä huono esitys. Pitää ehdottomasti harjoitella neljällä neljää vastaan pelaamista, sillä tuntui, että vastustajalla oli vapaita miehiä joka puolella, kritisoi Marjamäki.

TPS pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina, kun se matkustaa Lahteen toisen heikosti esiintyneen joukkueen eli Pelicansin vieraaksi. Blues jatkaa kamppailujaan keskiviikkona isännöimällä Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle