TPS löi alavireisen Bluesin

LIIGA / Raportti
Kaksi erää mentiin maaleitta Turkuhallissa. Päätöserässä maalihanoja saatiin sen verran auki, että kaksi pistettä jäivät Turkuun. Bluesin peli on solmussa tällä hetkellä ja pelin tuskaisuus näkyy katsomoon saakka.

Vierasjoukkue Blues aloitti kauden hyvin, mutta on sen jälkeen kärsinyt monta maalin tappiota. Viime kaudella niukat tappiot olivat TPS:n tavaramerkki, joten turkulaisilla on hyvin tiedossa, että sellainen syö miestä. Nyt Turussa vitsaukseksi on muodostunut ylipitkä loukkaantuneiden lista. Asetelmat illan pelille olivat ennakkoon siis melko tasaiset.

Ensimmäinen erä lähtikin liikkeelle tasaisissa merkeissä ja erittäin laiskavauhtisena. Kumpikin joukkue näytti varovan virheitä viimeiseen asti. Ensimmäinen maalintekopaikaksi luokiteltava tilanne tuli Matias Metsärannalle, kun hän ohjasi Ville Vahalahden syötön Jere Myllyniemen syliin neljän minuutin pelin jälkeen.

Erä eteni pelailun merkeissä aina puoliväliin asti, jolloin Miika Elomo eteni yli siniviivan ja laukoi kiekon Tuomo Karjalaisen vartioiman maalin tolppaan. Seuraavassa hyökkäyksessä oli Palloseuran ykkösketjun vuoro pyörittää, mutta kiekkoa ei saatu kunnon vetopaikoille.

Paljoa tilanteita ei kumpikaan joukkue saanut jatkossakaan. Mikko Koivu ja Simon Backman pääsivät kumpikin yrittämään kolmesta metristä, mutta Myllyniemi torjui vedot. Bluesin paras tilanne tuli Janne Jalasvaaralle, mutta hänen ohjaus lähietäisyydeltä meni kohti Tuomo Karjalaista. Näin tämä erä mentiin täysin ilman tilastomerkintöjä.

Jäähyt ainoita tilastomerkintöjä toisessa erässä

Toisen erän alkuun Ladislav Kohn lähti istunnolle taklattuaan Marko Kauppista polvella. Jäähyn aikana ainoastaan Mikko Koivu pääsi kerran testaamaan Myllyniemen refleksejä. Muutoin laukaukset jäivät puuttumaan mallikkaasta pyörityksestä huolimatta.

Simon Backman sai Matti Näätäsen mailasta kasvoihin, mutta päätuomari Jari Levonen ei ilmeisesti nähnyt tilannetta. Sen sijaan hetkeä myöhemmin Mikko Eloranta koukki mailallaan Jan Calounia jäähyn arvoisesti. Tätä koukkausta ei voinut tuomarikaan olla näkemättä, sillä Caloun päätti korostaa ilmalentoa niin näyttävästi, että hän pääsi jälleen turkulaisyleisön ”suosioon”. Yleisö vihelsi aina hänen koskettaessaan kiekkoa, mitä se ei ollutkaan tehnyt pitkään aikaan. Jos entiset synnit olikin jo annettu anteeksi, niin tämä episodi aukaisi haavat uudelleen. Calounia eivät buuaukset tuntuneet isommin haittaavan, sillä hän jatkoi varsin vahvoja otteita.

Ottelua oli käyty yli puolivälin, kun Blues ajautui jäähysumaan. Kari Kalto ja Sebastian Sulku ottivat jäähyn peräkkäisillä minuuteilla ja jatkoksi Blues sai vielä kakkosen väärästä vaihdosta. Edes viidellä kolmea vastaan ei Tepsi onnistunut maalinteossa, vaan erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

- Blues pelasi niin hyvää puolustuspeliä, että sitä oli vaikea murtaa kahdessa ensimmäisessä erässä. Keskialueen peli oli molemmilla joukkueilla niin tiivistä, että siitä oli todella vaikea päästä läpi, kertasi Jukka Koivu syitä maalittomuuteen.

Päätöserässä alkoi tapahtua

Ajassa 41.13 lähti Bruce Gardiner huitomisesta jäähyboksiin. Jäähyn aikana Jiri Vykoukal pääsi kurittamaan entistä seuraansa ja sivalsi Kai Nurmisen syötöstä kiekon alanurkkaan ohi Myllyniemen. Maali oli ilmeisesti liikaa Gardinerille, sillä hän puhui itselleen vielä pelirangaistuksen käytöksestä ja hänen pelinsä oli sillä ohi.

Blues nosti maalin jälkeen karvaustaan ja lähti takaa-ajoon. Teemu Elomo siirrettiin Markku Hurmeen ja Calounin ketjuun ja tämä muutos selvästi piristi espoolaisten peliä. Elomo teki työtä kärkikarvaajana ja väänsi hyvin kulmissa.

Kesken Bluesin hyvän otteen pääsi Antti Hulkkonen heittämään korkean purkukiekon keskialueelle. Nurminen huitoi kiekosta ohi, mutta Eloranta pääsi siihen kuitenkin mailoineen väliin. Hän pääsi nokitusten Myllyniemen kanssa ja ammattimiehen varmuudella pisti harhautuksen jälkeen kiekon verkkoon.

Blues ei kuitenkaan maalista lannistunut, vaan kävi päälle entistä hanakammin. Olli Ahonen ja Miika Elomo pääsivät lähietäisyydeltä survomaan kiekkoa, mutta Karjalainen veti vielä pidemmän korren. Hän ei kuitenkaan pystynyt pitämään nollaa loppuun asti, sillä Caloun pääsi antamaan Hurmeelle poikkisyötön, johon Karjalainen ei enää ehtinyt. Näin peli sai vielä jännittävän lopun.

Blues otti aikalisän ja pian pelin käynnistyttyä määräsi valmentaja Ted Sator maalivahdin pois ja kuudennen kenttäpelaajan kaukaloon. Tasoitusyritykset jäivät ponnettomiksi ja näin oli Blues jälleen kärsinyt yhden maalin tappion.

Blues soi vahvasti mollivoittoisena tällä hetkellä

Espoolaisten valmentajaa jouduttiin tovi odottelemaan lehdistötilaisuuteen. Kuudes maalin tappio kymmenessä pelissä ei ole herkkua ja se ahdistaa koko joukkuetta. Lopulta Sator kuitenkin saapui tilaisuuteen ja päästiin aloittamaan.

- Peli oli tiukka ja luonnollisesti olemme erittäin pettyneitä. Menetimme kolmannessa erässä Gardinerin, joka on meille erittäin tärkeä pelaaja. TPS pelasi kuitenkin hyvän pelin. Se on erittäin hyvin valmennettu ja hyvin luisteleva joukkue, jakoi Sator tunnustusta kotijoukkueelle.

Palloseuran valmentajalla Jukka Koivulla sen sijaan olivat tunnelmat huojentuneet. Loukkaantumissumasta huolimatta pisteet jäivät Turkuun.

- Kun aloitimme kauden Espoossa, jäimme siellä ilman maaleja ja olimme vailla mahdollisuuksia. Se varmasti antoi hyvän sykkeen tähän peliin. Tiesimme Bluesin tilanteen, sillä heillä on ollut paljon maalin tappioita. Se varmasti luo tietynlaisen ahdistuksen joukkueeseen. Heidän toimintansa ei ole niin rentoa kuin se oli esimerkiksi sarjan avauksessa.

- Meillä oli oma tilanne vaikea. Kimmo Peltonen ja Markus Seikola olivat poissa loukkaantuneina ja jouduimme ottamaan apua A-nuorista. Meillä oli sellainen yhteinen teema kahden erän jälkeen, että arvostamme ihmisiä, jotka tässä tiimissä nyt ovat mukana. Saimme ensimmäistä kertaa myös puolustuspeliin sellaista tunnetta, että siellä pistettiin niin sanotusti kroppaa likoon, jatkoi Koivu tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle