Hyvä lähtö riitti Bluesille

Blues tuhlaili tukun paikkoja, mutta teki tarvittavat maalit.
Ennakkoasetelmat eivät luvanneet torstai-illan huumaa Turkuhalliin, eikä tällä saralla yllätyksiä koettu. Blues vei todella heikkotasoisen ottelun nimiinsä lukemin 2-3 pitkälti hyvän avauserän turvin.

Peli kääntyi Bluesille jo avauserän puolella, kun heikosti valmistautunut kotijoukkue pelasi avoimin ovin ja kovalla sykkeellä peliin tullut espoolaisryhmä iski paikoistaan.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja oli silminnähden pettynyt omiinsa, eikä tappiota sen kummemmin selitellyt.

- Suoraan sanottuna täytyy pyytää anteeksi paikallaolijoilta. Tällainen peli kun päättyy 2-3, niin kyllä se kertoo vastustajasta enemmän kuin meistä. Olimme todella surkeita tänään.

Bluesia luotsaavalle Mikko Saariselle voitto maistui, vaikka parannettavaakin jäi

-Mielestäni avauserän ensimmäiset 10 minuuttia oli meiltä erittäin jämäkkää suhteessa vastustajaan. Sillä ansaitsimme muutaman ylivoiman ja pari maalia. Välillä kuitenkin vähän leikimme pelillä emmekä pystyneet aivan ehjään 60-minuuttiseen. Kun tuota joukkueemme ahdinkoa miettii ja kun olemme hävinneet paljon, niin olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, tulee se sitten tavalla tai toisella.

Blues nautti TPS:n tarjoilusta

Ottelun alku muistutti melko pitkälti maanantaista Blues-Lukko ottelua, jota espoolaiset hallitsivat, mutta kaatuivat omaan tehottomuuteensa. Surkeasti ottelun aloittanut TPS tarjoili ottelun avausmaalia hopeatarjottimella, mutta Blues ei onnistunut hyödyntämään avopaikkojaan. Oma osansa toki oli jälleen joukkuettaan kannatelleella Atte Engrenillä.

Blues sai kuitenkin helpotusta maalinteon tuskaansa hieman ennen erän puoliväliä, kun TPS joutui ensimmäistä kertaa alivoimalle. Vaivaiset kuusi sekuntia myöhemmin kiekko löysi tiensä ensimmäisen kerran turkulaisten verkkoon, kun Juuso Ikonen pääsi Ryan Vescen loistavan syötön myötä vapaasti laukomaan b-pisteen kaarelta.

TPS tarjoili Bluesille toisen maalin vain 23 sekuntia myöhemmin. Huonosta rännipurusta lähtenyt tilanne johti Miikka Tuomaisen oman alueen kiekonmenetykseen, josta vapaana ollut Tomi Sallinen rankaisi välittömästi.

Tehottomuus piti lukemat kurissa

Toiseen erään lähdettäessä ei tahti juuri muuttunut. Blues pääsi kerta toisensa jälkeen heittämällä TPS:n alueelle ja vain huono viimeistely sekä paikoin äärimilleen venynyt Engren pitivät lukemat säällisinä.

-Meidän päähämme tuli kahteen erään niin paljon ylivoimahyökkäyksiä, että jos Bluesilla olisi ollut parempi itseluottamus, eikä Engren olisi niitä pystynyt torjumaan, niin lukemat olisivat olleet todella rumat, torui Pajuoja omiaan.

Toista erää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Blues pääsi kolmannen kerran iskemään. TPS-pakki Josh MacNevin menetti ensin kiekon oman siniviivan päällä Bluesin Ilmari Pitkäselle ja heti perään unohti oman miehensä takatolpalle vapaaksi. Komean yhdistelmän päätteeksi Vesce pääsi siirtämään kiekon ohi Engrenin tilannetta paikkaamaan tulleen Marko Anttilan estelyistä huolimatta.

TPS pääsi erän lopulla maalin makuun, kun Bluesin Joonas Jalvanti hölmöili kiekon oman siniviivan tuntumassa Tuomaisen kautta Anttilalle, joka pääsi Juuso Riksmanin kanssa nokikkain ohittaen hänet rannelaukauksella.

Kolmatta erää TPS vei näennäisesti, mutta kovinkaan ihmeellisille tekopaikoille eivät turkulaiset päässeet ja lopusta piti huolen Bluesin puolustus.

Kotiyleisö sai kuitenkin loppuhetkille vielä hieman jännitettävää, kun Tapio Laakso pääsi alivoimalla viimeistelemään TPS:lle kavennusmaalin. Tämän lähemmäksi eivät turkulaiset enää päässeet.

Voitosta huolimatta Bluesin mahdollisuudet playoffeihin ovat enää lähinää teoreettiset, sillä matkaa pudotuspeliviivaan on vielä seitsemän pistettä, kun otteluita on jäljellä enää neljä. Pienen pieni oljenkorsi kuitenkin elää vielä, sillä Blues kohtaa lauantaina kotonaan SaiPan, joka on tämän illan voittonsa myötä sijalla yhdeksän.

-Teemme kaikkemme, että voittaisimme sen pelin. Tämä joukkue on osoittanut, että se välittää yhä ja haluaa voittaa näitä pelejä, päätti Saarinen.