Blues väänsi voiton Turussa

LIIGA / Raportti
Turussa toisilleen jo entuudestaan tutut joukkueet TPS ja Blues jatkoivat siitä mihin viime kaudella jäivät ja pelasivat jälleen tasaisen ottelun. Kun ei paremmuudesta muuten saatu selvyyttä, saatiin sääntömuutosten myötä voittaja selville vasta rangaistuslaukauksilla. Tahmeasti pelannut kotijoukkue sai lopulta tyytyä yhteen pisteeseen, kun vieraiden mukana niitä lähti Espooseen kaksi.

Ensimmäinen erä ei harvalukuiselle yleisölle ihmeempiä tarjonnut. Kumpikaan joukkue ei vaikuttanut saavan itsestään läheskään parasta irti ja intensiteetti oli lähes olematonta. Ensimmäinen maalintekotilanne koitti Bluesin Kari Kaltolle, joka kuitenkin ohjasi kiekon maalin edestä ohi. Erän puolivälissä puolestaan aktiivisesti pelannut TPS:n Mika Alatalo pääsi yrittämään onneaan, mutta ampui päin Mika Oksaa. Samoin teki reboundiin ehättänyt Joni Lius.

Kuvaavaa pelin luonteelle oli ottelun avausmaali. Bluesin Niko Nieminen ampui hieman erän puolivälin jälkeen ranteella sinisen alta kohti TPS-maalia ja tolppien välissä seisonut Teemu Lassila sanalla sanoen koomasi kiekon sisään. Tämän jälkeen espoolaiset pääsivät vielä pelaamaan minuutin ajan viidellä kolmea vastaan kun TPS hankki itselleen kaksi jäähyä 56 sekunnin välein. Vieraiden ylivoima jäi kuitenkin tuloksettomaksi. TPS-valmentaja Jukka Koivu ei ymmärrettävästi ollut kovin tyytyväinen omiensa esitykseen:

- Ensimmäinen erässä meillä oli jonkun verran hiekkaa silmissä. Kaveri vei kyllä aika selkeästi sitä, ja sai ehkä vähän sattumalta sen avausmaalin ja sitä kautta meidän joukkue ehkä vähän hermostui.

Palloseuran vuoro pelata

Toinen erä oli luonteeltaan pelin parasta antia. Molemmat loivat tilanteita, ja maalejakin nähtiin puolin ja toisin. Heti alussa Blues sai kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen ja hetki tämän jälkeen TPS:n Tomi Syköllä oli edessään tyhjä maali. Maalivahdit saivat kuitenkin molemmat tahollaan huokaista vielä helpotuksesta.

Tämän jälkeen olikin maalien aika. Ensin Markus Seikola menetti omassa päädyssä kiekon Olli Ahoselle, joka käänsi kiekon välittömästi maalin eteen. Siellä pelivälinettä oli odottamassa Teemu Elomo, joka on perinteisesti onnistunut usein Turussa juuri TPS:ää vastaan. Traditiot saivat jatkoa, kun Elomo iski kiekon Lassilan haarojen välistä maaliin ja vei vieraat jo kahden maalin johtoon.

TPS ei jäänyt tuleen makaamaan. Tilaisuus maalintekoon koitti ylivoiman muodossa, eikä kavennuksen teossa aikailtu. Kai Nurminen jakoi kiekon keskelle Antti Aallolle, jonka laukaus muutti matkalla suuntaa ja yllätti Oksan. Jäähyä ehti kulua 21 sekuntia. Vain muutama minuutti tästä ja peli oli jo tasan. Akseli Vahalahti – Alatalo löysi toisensa maalin edessä, ja Vahalahden laukaus painui verkon perukoille. Maali tuli siirretyn rangaistuksen aikana.

Tämän jälkeen otteet hieman rauhoittuivat. Loppuerän mainittavin seikka oli Tomi Sykön pudottaminen pois 4-ketjusta Markus Ojalan ja Matti Ahon viereltä ja Arttu Virtasen tulo hänen tilalleen. Viltissä koko pelin ajan istunut Peter Zingoni puolestaan jatkoi loputkin pelistä ilman jääaikaa.

Rankkareita odotellessa…

Ne jotka odottivat ottelun aukeavan toisen erän maalien myötä, saivat todeta erehtyneensä. Kolmas erä tarjosi todella vähän nähtävää, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa harvoista paikoistaan. TPS pääsi yrittämään voittomaalin leipomista kertaalleen ylivoimalla, mutta onnettomin tuloksin. Lopussa jännitettiinkin lähinnä sitä, nähtäisiinkö illan aikana jatkoaika ja sen jälkeinen sääntömuutosten tuoma uutuus, eli rangaistuslaukauskilpailu.

Kolmas erä oli kokonaisuutena tasainen ja niin oli myös jatkoaika. Blues oli hieman lähempänä voittomaalin tekoa, mutta Lassila pystyi vaivoin torjumaan Landon Wilsonin laukauksen pari minuuttia ennen loppua. Rankkareissa Wilson ei enää erehtynyt, vaan veivasi kiekon todella hienosti maalin kattoon. Kun Palloseuran Ville Vahalahden yritys jäi torsoksi, sai Blues ns. extra-pisteen mukaansa. Blues-valmentaja Hannu Virta veti otteluun nippuun seuraavasti:

- Hyvä alku ensimmäiset 20 minuuttia. Tiedettiin, että Tepsi tulee syvälle ja karvaa lujaa. Toisessa erässä oltiin kyllä sitten selkeästi jaloissa. Viimeisessä erässä ja jatkoajalla päästiin kyllä taas omalle tasolle, aktiiviseen ja hyvään joukkuepelaamiseen. Ensimmäinen ja kolmas erä sekä jatkoaika oli sitä Bluesia, mitä ollaan pelattu harjoituspeleissäkin. Rankkareista olen edelleen sitä mieltä, että ne ei kuulu kiekkoon.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat puolustuksen osalta Antti Hulkkonen ja hyökkääjistä Aalto ja Alatalo. Uusi ulkomaanapu Rob Valicevic puolestaan jätti itsestään vaisun kuvan. Maalin eteen mies uskalsi mennä maskiksi, mutta muuten otteet olivat kovin näkymättömiä. Valmentaja Koivulta Valicevic sai kuitenkin synninpäästön:

haastattelu

Peter Zingoni ja pelipaikan metsästys[lue lisää]

- Meidän ulkomaalaiset pelaajat on olleet vasta muutaman illan täällä, niin se on ihan selvä asia, että heidän panos on vielä aika vaatimatonta luokkaa. Nuorten osalta olen ihan tyytyväinen näihin pelaajiin, jotka sinne nyt tulivat pörräämään. He selvisivät tuolla ihan tyylikkäästi.

- Pelillisellä puolella meidän aktiivinen pelaaminen ei ollut sitä mitä sen pitäisi olla. Kuitenkin parempi sarja-avaus kuin vuosi sitten. Ei muuta kuin tästä eteenpäin, lopetti Koivu.

Blues pelasi joukkueena ehjästi ja harvoilla virheillä. Kokonaisuutena parasta antia vierailta esitti nuorista koostuva 4-ketju Pihlström-Töykkälä-Nieminen. Myös mm. Teemu Elomo ja maalivahti Oksa voivat olla tyytyväisiä iltaansa. Landon Wilson vastasi hienosta rankkarimaalista, mutta ei muutoin noussut kenties aivan kovien odotusten veroisesti esille.

» Lähetä palautetta toimitukselle