Blues ei hyödyntänyt Olli Malmivaaran "hattutemppua" - TPS vei lisäpisteen

LIIGA / Raportti
Francis Paré teki komean maalin.
Kuva © Timo Savela
TPS voitti Bluesin tiukan taistelun jälkeen voittomaalikisassa. Olli Malmivaaran kolme kampitusjäähyä eivät lopulta ratkaisseet peliä espoolaisille, vaan voiton sinetöi voittomaalikisassa TPS:lle Jussi Makkonen.

Blues sai otteluun salama-alun, kun se loi hyviä tekopaikkoja TPS:n maalille heti alussa. Läpi ottelun kolme potkua espoolaisten hyökkääjiä perässä ollut Olli Malmivaara otti illan ensimmäisen kampitusjäähynsä kahden minuutin pelin jälkeen, ja Blues rankaisi välittömästi.

Vierasjoukkueen ylivoimaviisikko kiekotteli hienosti pelivälineen Antti Suomelalle, joka löi joukkueensa 1−0-johtoon. TPS oli pakotettu käyttämään aikalisänsä saman tien, ja peli rauhoittui huomattavasti.

Ottelu oli ennakkoasetelmiin nähden yllättävän tasainen, eikä Blues päästänyt TPS:ää helpolla. Palloseura kuitenkin tasoitti pelin 13. minuutilla, kun Tomi Kallion lättysyöttö tavoitti Francis Parén ja kanadalainen nosti rystyltä pelin 1−1:een.

Valkoisissa pelannut Blues rokotti pian Parén osuman jälkeen, kun Iikka Kangasniemi iski irtokiekon maaliin. Kangasniemi ja maalin syöttänyt Suomela merkkauttivat maalissa itselleen illan toiset pisteensä.

Blues pääsi maalinsa jälkeen vielä vaaralliseen maalintekopaikkaan, mutta Malmivaaran toinen kampitusjäähy esti espoolaisten maalintekoaikeet.

Olli Malmivaara täydensi "hattutemppunsa"

Toisessa erässä molemmat joukkueet pelasivat ajoittain melko aneemisesti, mutta myös jokunen tilanne syntyi. Erän mainittavin tapahtuma nähtiin silti vasta loppupuolella, kun TPS sai ylivoimapyörityksen jälkeen pientä hallintaa Bluesin kenttäpäätyyn.

Pyöritys päättyi Niklas Frimanin laukaukseen, joka vaihtoi suuntaa ensin Ville-Vesa Vainiolasta ja sitten Dave Spinasta. Spina oli lopulta 2−2-maalista virallisen kunnian saanut pelaaja.

Kolmannen erän alussa TPS-puolustaja Malmivaara täydensi hattutemppunsa, kun kolmen minuutin pelin jälkeen mies lähti istumaan kolmatta kampitusjäähyään. Pelin tempo oli auttamatta liian vauhdikas kookkaalle pakille. Alivoiman jälkeen Éric Perrin laukoi tolppaan, mutta peli jatkui tasatilanteessa.

Varsinaisen peliajan lopussa Bluesin Ilmari Pitkänen oli vielä puolittain läpi, mutta TPS ja maalivahti Oskari Setänen selvisivät säikähdyksellä. Espoolaisten Eetu-Ville Arkiomaa sai viime hetkillä rangaistuksen, ja mustavalkoiset saivat aloittaa jatkoajan ylivoimalla.

TPS ei käyttänyt jatkoajalla ylivoimaa hyödykseen, vaan 65 minuutin pelin jälkeen mentiin voittomaalikisaan. Setänen pysäytti kaikki Bluesin yritykset, ja Espoosta Turkuun loppukauden lainalle tullut Jussi Makkonen oli TPS:n ainut onnistuja. Se riitti, ja lisäpiste jäi näin ollen kotijoukkueelle. Blues hävisi samalla 12. kerran perätysten.

Nuorille pelaajille kiitosta

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen.

− Pitää nostaa nuorille pelaajillemme — ja niille vanhemmillekin, jotka ovat mukana — hattua. Kaksi kovaa peliä, ja meillä on ennen kaikkea toisissa peleissä ollut vaikeuksia. Nytkin bensa meinasi loppua, pakit ovat kellottaneet isoja minuutteja, kun olemme menneet viidellä puolustajalla.

− Niin kuin arvata saattoi, sieltä alkoi vähän parempaa peliä tulla myös vastustajalta ottelun aikana. Kolmannen erän roikuimme sitten mukana, mutta jatkoajalla emme pystyneet alivoimaa tappamaan. Ja niinhän se on, että kun laittaa Makkosen ampumaan, niin se on varma maali, nauroi Aho lopuksi.

TPS-valmentaja Ari-Pekka Selin puolestaan kertoi, että vaikea alku ei johtunut valmistautumisesta.

− Olimme pulassa, kun meillä oli pää ihan jäässä aloittaessamme pelin. Ja niin meillä oli sitten koko kroppakin. Olimme niin hitaalla kuin olla ja mahtaa, ja täysin ansaitusti Blues rakensi erinomaisia paikkoja ja meni johtoon. Siitä ei ollut varmasti kyse, ettemmekö valmistautuneet peliin. Minusta tuntuu, että valmistauduimme vähän liiankin hyvin.

− Kaksi pistettä on tässä tilanteessa ehdottomasti parempi kuin yksi tai nolla. Nuoret pelaajat sitten taas meillä, Miro Keskitalo ja Teemu Lämsä, eivät paljon murehtineet mistään ja hyvin pelasivat, ja Setänen maalissa hoiti hienosti rankkarit Makkosen lyödessä kiekon sisään, kiitti myös Selin pelaajiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo