Verta ja suolenpätkiä - TPS:n hölmöily siivitti Ässät taisteluvoittoon

LIIGA / Raportti
Alun hölmöily kostautui TPS:lle - Ässät korjasi kolme pistettä.
Kuva © Timo Savela
Porin Ässät kävi hakemassa maukkaan taisteluvoiton Turusta keskiviikon Liiga-kierroksen puhuttavimmassa ottelussa.

Tasan kuukausi sitten TPS:n Porissa voittanut Ässät oli taas turkulaisia etevämpi. Tällä kertaa patapaidat hakivat Turkuhallista 3−1-voiton. Voiton takeena oli kotijoukkue TPS:n katastrofaalinen alku, kun turkulaiset omalla hölmöilyllään päästivät vierailijat kuskin paikalle.

Ottelua ehti kulua vain 13 sekuntia, kun Henrik Tallinder otti kampitusrangaistuksen. Tästä vain neljän sekunnin kuluttua Olli Malmivaara laukoi kiekon katsomoon, ja Ässät pääsi saman tien yrittämään viidellä kolmea vastaan. Porilaiset hyödynsivät tilaisuutensa, kun Juha Kiilholma pääsi lyömään irtokiekon ohi Teemu Lassilan.

Ässien maalilla pelannut Andreas Bernard pelasi 36 torjunnallaan erinomaisen ottelun. Samaa ei voi sanoa virkaveli Lassilasta. Ilmeisesti Josh Grattonin Elmeri Eroseen kohdistuneesta taklauksesta kimpaantuneena Lassila täräytti Grattonia mailalla kovaa kasvoihin, ja TPS-maalivahti lensi suihkuun vain alle neljän minuutin pelin jälkeen.

Lassilan totaalisen aivopierun jälkeen maalille vaihdettiin Aleksandar Georgijev. Lassilan törttöilyn seurauksena oli viiden minuutin rangaistus, ja Ässien onnistui käyttää jo toinen etsikkoaikansa hyväkseen. Vieraiden toisen osuman merkkautti nimiinsä Pat Mullane TPS-maalin läheisyydestä.

Avauserä oli kokonaisuudessaan Ässien, ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin ansaitussa kahden maalin vierasjohdossa.

Saarela taas näkyvä hahmo

Toisessa erässä jäällä nähtiin verta toistamiseen. Tällä kertaa Ässien Aleksi Saarela sai kiekon epäonnisessa tilanteessa kasvoihinsa ja poistui loppueräksi pukukoppiin paikkailtavaksi.

Ottelun puolivälissä Ässät-maalivahti Bernard tuli lähes siniviivalle asti kiekkoa vastaan, ja italialaisen seikkailu oli vähällä kostautua. Bernard menetti kiekon kaukana maalistaan TPS-hyökkääjä Julius Vähätalolle, mutta tämän nopea laukaus ei löytänyt tietään tyhjään maaliin, vaan meni vähintään metrin ohi.

Lopulta myös TPS pääsi vielä toisen erän aikana maalin makuun, kun ketjukaveriensa luoman maalintekopaikan seurauksena Tomi Kallio nosti kiekon aivan maalin takaylänurkkaan. Pelikellossa oli maalintekohetkellä aikaa vain neljä sekuntia.

Kolmas erä oli suurimmalta osin TPS:n hallintaa, mutta Ässät kesti Bernardin johdolla. Erän puolivälissä porilaisryhmä sai vastahyökkäyksen, kun kiekko pelattiin oikeaan laitaan Jarno Kärjelle. Kärki pelasi kiekon eteenpäin kolhuja kokeneelle Saarelalle, jonka rannelaukaus yllätti Georgijevin etukulmasta. Maali oli Saarelan neljäs kolmeen peliin.

"Täysin painajaismainen alku"

Neljä minuuttia ennen loppua TPS näytti vielä saavan ylivoiman, ja tätä kautta mahdollisuuden kavennusmaalin tekoon. Ville Ahlgren koukkasi Dave Spinaa, mutta Ahlgrenille tuomitun jäähyn lisäksi Spina sai rangaistuksen sukeltamisesta.

TPS haki kolme viimeistä minuuttia kavennusmaalia ilman maalivahtia, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Hyvin taistellut Ässät haki kolme pistettä, ja joukkueen päävalmentaja Pekka Rautakallio oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa taisteluilmeeseen.

− Ensimmäisessä erässä momentum siirtyi meille jäähyjen aikana. Ennen kaikkea saimme tulosta niiden jäähyjen kautta. Toinen erä oli myös työteliäs ja meillä oli positiivinen ilme. Kolmas erä oli voimakasta kamppailua loppuun asti.

− Joskus nämä pelit voitetaan kovalla työllä ja sillä, että laitetaan kroppaa likoon. Se oli tänään kolmannen erän juonemme. Määrätyistä pelillisistä asioista olen myös mielissäni. Sellaista oli kiekollinen peli, kun pystyimme pelaamaan hyvin kiekolla hyökkäysalueellakin, jatkoi tyytyväinen Ässät-valmentaja.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti pettyneempi kuin kollegansa.

− Jos ensimmäinen peli Ässiä vastaan oli kummallinen, niin tämä ei jäänyt paljon siitä. Täysin painajaismainen alku meiltä kaikilla mausteilla. Annoimme jäähyjen kautta pari maalia eteen, ja siitä syntyi sitten sellainen miekkailupeli. Emme pystyneet puristamaan kolmanteen erään sitä, mitä olisi lopulta tarvittu.

− Hyvän ja huonon pelin välinen ero heiluu meillä paljon, ja se huolestuttaa koko joukkuetta. En tiedä, menikö yli vai ali, mutta erikoinen oli alku, harmitteli Selin.

Lassilan ulosajoa koskeneesta tilanteesta TPS-valmentaja oli vakavin mielin.

− En nähnyt sitä livenä, mutta näin sen uusintana, eikä se tietysti hyvältä näyttänyt.

− Minulla on aika paljon muuta mietittävää pelin aikana kuin miettiä sanktioita, vastasi Selin tiukasti kysyttäessä mietteitä mahdollisista kurinpidollisista sanktioista koskien Lassilaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo