Parén debyyttiottelun ratkaisi toinen paluumuuttaja

Francis Paré nähtiin kahden vuoden tauon jälkeen TPS:n paidassa.
TPS voitti Ässät Francis Parén paluuottelussa 4-3. Lopulta tiukaksi muodostuneessa pelissä yksi turkulaisten avainpelaajista oli kuitenkin toinen paluumuuttaja Jussi Makkonen, joka teki ottelussa tehot 1+1.

TPS:n kannattajat toivottivat Francis Parén tervetulleeksi komealla tifolla. Tuore hankinta ei kuitenkaan onnistunut pisteitä tekemään, vaikka erityisesti avauserässä kanadalaisella oli pari hyvää maalintekopaikkaa. Ottelussa edukseen esiintynyt Jussi Makkonen kehui Paréta ottelun päätyttyä.

− Mitä olen nopeasti nähnyt, niin erittäin taitava pelaaja. Muistan hänet aikaisemmastakin käynnistä, kun hän oli täällä TPS:ssä. Vikkelä kaveri, ja aika samantyylinen pelaaja kuin muutkin ketjukaverit.

Maalihanat avasi kuitenkin Bluesista loppukauden lainalle tullut Makkonen, joka osui heti ensimmäisessä vaihdossaan, kun peliä oli takana vaivaiset 47 sekuntia.

− Maali tuli heti ensimmäiseen vaihtoon. Menin keskeltä maalia kohti, ja Dave Spina antoi ihan loistavan syötön. Ajattelin, että jos vedän maalia kohti, niin sitten saattaa upotakin, kertasi keskushyökkääjä ottelun avausmaalia.

TPS sai otteluun erittäin hyvän alun. Jonne Virtanen lisäsi turkulaisten johdon 2−0:aan vain kahden minuutin pelin jälkeen. Maali oli Virtaselle tyypillinen runttaus, kun Henrik Tallinderin laukaus jäi pomppimaan maalin edustalle tavoittaen voimahyökkääjän lavan.

− Olimme valmistautuneet hyvin. Meillä oli aikaa valmistautua tähän viikkoon, sillä saimme huilata ja harjoiteltuamme hyvin saimme energisen alun otteluun. Se oli tosi tärkeää tätä peliä ajatellen, tiesi Makkonen valaista Palloseuran hyvää alkua.

Ässät kuitenkin kavensi kahdeksan minuutin kohdalla, kun Masi Marjamäki ujutti Jake Hansenin laukauksesta tulleen paluukiekon ohi TPS-maalilla torjuneen Oskari Setäsen.

Palloseura pääsi kuitenkin taas kahden maalin johtoasemaan, kun Ilkka Pikkarainen laukoi kiekon voimalla aivan Ässät-maalin takaylänurkkaan, kun Hansen istui tovi aiemmin tullutta rangaistustaan. TPS:n kahden maalin johdossa poistuttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Ässät pääsi maalin päähän

Toisen erän alussa TPS:n pelaaminen oli hivenen tahmeaa, ja Ässät käytti tilaisuutensa hyväkseen, kun Tomi Kallio sortui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Valtteri Viljanen laukoi laatan pussiin siniviivalta, ja numerot olivat TPS:lle enää 3−2.

Kolme minuuttia Ässien kavennusmaalista puolestaan porilaisten Masi Marjamäki joutui jäähylle. Myös TPS toimitti kiekon ylivoimalla maaliin, kun Petteri Nummelinin laukaus tavoitti hyvää maskia tehneen Jani Forsströmin lavan ja vaihtoi suuntaa. Ottelussa myöhemmin jalkansa satuttaneelle ja pelin kesken jättäneelle Forsströmille maali oli kauden toinen.

Kolmas erä oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa, sillä isännät onnistuivat luomaan vaarallisempia maalintekopaikkoja kuin vieraansa. Silti esimerkiksi Makkosen ja Spinan yritykset tulivat torjutuiksi, kun Andreas Bernard pysäytti TPS-hyökkääjät maalipaikoissa.

Ottelun lopussa Ässät käytti aikalisän ja otti maalivahdin pois. Ratkaisu tuotti tulosta, kun Matti Kuparinen sai kiekon maalin eteen Marjamäeltä. Kuparinen teki 4−3-kavennusmaalin, mutta sekään ei lopulta riittänyt, kun TPS piti pintansa ja korjasi täyden pistepotin maalin erolla.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen perätysten keskiviikkona, kun on Ässien vuoro isännöidä TPS:ää Porin Isomäessä. Loppukauden sopimuksen TPS:n kanssa tehnyt Makkonen on ollut tyytyväinen turkulaisten edesottamuksiin.

− Hienoa olla takaisin. Meillä on todella hyvä joukkue tänä vuonna, ja kaikki on kunnossa täällä. Toivottavasti voitamme jatkossakin ja jatkamme samalla lailla kuin tänään pelasimme.

Porin ottelua ajatellen Makkosella oli selvät näkemykset.

− Ässät on aina ollut fyysinen joukkue. Se on ihan selvää, ja kotonaan varsinkin tulevat alkuun todella kovaa. Siihen pitää olla valmis. Vaikka nyt voitimme, meidän pitää nollata tilanne ja ottaa uusi lähtö huomiselle. Se, kumpi pystyy paremmin nollaamaan tämän pelin, on taas huomenna vahvoilla.