Pöllänen höpötti Tepsiä

LIIGA / Raportti
Hyvätasoisessa ja viihdyttävässä ottelussa oli Porin Ässien vuoro hakea Turkuhallista pisteet. Ratkaisuksi osoittautui Tomi Pölläsen fantastinen yksilösuoritus.

Ottelu alkoi Palloseuran painostuksella. Ässien pakit olivat tulleet
juuri pakkasesta, niin kohmeessa he olivat ja jäivät jatkuvasti tilanteista jälkeen turkulaisten polkiessa heistä ohi.

Puolentoista minuutin päästä Tepsin Kimmo Peltonen laukoi siniviivalta ja kiekko muutti suuntaansa ilmeisesti porilaispakin luistimesta ja livahti Scott Langkowin haaroista maaliin. Kotijoukkue maalin johtoon.

Maalin jälkeen Palloseura painosti vahvasti mutta peli pyöri vain
Langkowin maalin takana.

Ässilläkin oli omat paikkansa; Jarkko Gladilla oli tyhjä maalin kulma edessään, mutta jykevä pakki suti pelivälineestä ohi.

Kimmo Peltonen joutui jäähylle. Ässien ylivoimalla ei nokka kauaa tuhissut. Timo Hakanen veti koko neliön
itseensä ja antoi B-pisteen kaarelta hyvän rystysyötön toiselle puolelle, josta Vjatsheslav Fandul iski kiekon one-timerinä ohi heittäytyvän Jason Elliottin. Upea maali ja Ässät tasoihin.

Ässät painosti tasoituksensa jälkeen hulluna. Joukkue koetti HPK:maisia screenejä ja jättöjä, mutta peliväline tuppasi katoamaan aina kriittisessä paikassa. Vierasjoukkue esitti kuitenkin mielikuvituksellista hyökkäyspeliä.

Sergei Yerkovich heitti kiekon maaliin Nurmisen kaulan korkuisesta
syötöstä kädellaan maaliin. Maalia ei tietenkään hyväksytty.

Turkulaisten Mika Alatalo petasi Kai Nurmiselle maalipaikan maalin kulmalle, mutta kultakuuppa laukoi ohi. Hyvä paikka siunaantui myös Ville Vahalahdelle ja tämä koetti kuljettaa kiekon maaliin asti, mutta Langkow piti patjat jäässä kuin ne olisivat kiinnijäätyneet
siihen.

Ässien Gladin jäähyn aikana Marko Kauppinen pääsi laukomaan hyvästä paikasta ja vaikka Alatalo teki hyvää maskia, Langkow torjui varmasti
rintapanssarillaan kiekon päätyverkkoihin.

Ässät pääsi vastahyökkäykseen. Jari Korpisalo veti yllättäen jarrut
päälle, laukoi hirmuisen lyöntilaukauksen, mutta Elliott torjui
kyynärpäällään refleksinomaisesti. Illan hienoin torjunta!

Toinen erä

Erä alkoi vauhdikkaasti.

Ässien Pasi Peltosen jäähy ei ehtinyt vanhentua montakaa sekuntia kun Tepsin pirullinen Hunajata Hunajata renkutus soi taas. Kiekko pelattiin viivalle Pasi Petriläiselle, joka vippasi kiekon maalille ja kiekko livahti taas Langkowin längistä maaliin. Niko Mikkola ilmeisesti sai mailansa väliin.

Ässien kuitti tuli heti. Samu Wesslin purjehti alueelle ja syötti luukulle jonne Salonen oli unohdettu täysin yksin. Salosella oli helppo työ ladata vastakiekkoon ja pelivälineen maaliin. Tilanteessa Tepsin Vahalahti pelasi erityisen laiskasti kuin ajatellen, ettei puolustus kuulu hänen työnkuvaansa.

Korpisalolla ja Wesslinillä oli makoisat maalintekopaikat, mutta
molemmat patapaidat onnistuivat ohjaamaan kiekon ohi maalin.

Ässien puolustus pelattiin puhki ja Alatalolle pedattiin loistava
maalintekopaikka mutta kapteeni ei kyennyt nostamaan kiekkoa yli taaksepäin liukuvan Langkowin

Erän viimeisellä minuutilla Ässät voitti hyökkäyspään aloituksen ja
Wesslin ja Salonen pääsivät karkaamaan kuin salaa maalille. Wesslin
laukoi, mutta Elliott torjui hienosti patjallaan ja jälkitilanteesta
kiekko pomppi maalin katolle.

Kolmas erä

Erä alkoi ikävästi. Marco Tuokko taklasi Gladia todella ruman ja ennen kaikkea vaarallisen näköisesti laidan lähellä.

Sitten nähtiin illan komein suoritus. Patapaitojen Tomi Pöllänen harhautti mahtavalla harhautuksella Kauppisen ja runnoi kiekon vielä Elliottin estelyistä huolimatta verkkoon. Tuo harhautus sai jopa vaisun turkulaisyleisön kuohahtamaan ääneen.

Rauteen jäähyn aikana Fandul laukoi vain muutaman sentin yläkulman
yli.

Ässien Hakanen ja Pasi Tuominen karkasivat 2 vs 1 hyökkäyksseen. Tuomiselle pelattiin paikka, mutta konkari ei osunut kiekkoon kunnolla ja peliväline pomppi maalin ohi kuin tyttömäisesti heitetty frisbee.

Ajassa 18.12 Kari Jalonen otti Elliottin pois. Ottelun loppuminuutit
Ässät koettivat osua tyhjään maaliin eikä mitään Palloseuran kiriä oikeastaan nähty.

Summa summarum

Viihdyttävä peli, jossa oli fraasin mukaisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Torstaiseen ”viihdepläjäykseen” verrattuna tätä ottelua seurasi todella mielellään.

Ässien onnistuja on Tomi Pöllänen, joka on niin liekeissä että hän on jo riski paloturvallisuudelle. Jari Korpisalo pelasi hyvän pelin ja laukoi pari kertaa todella kovia kuteja. Samoin suu kävi totuttuun malliin. Scott Langkow esitti tukun hyviä pelastuksia, mutta oli kieltämättä aika epävarman oloinen.

TPS:n tilanne on jo niin tukala, että silmukka kiristyy Kari Jalosen kaulan ympärillä. Ongelmaa ei kuitenkaan voi kaataa kokonaan Kojon niskaan. On ihme ettei organisaatio ole tehnyt enemmän töitä vahvistusten hankkimiseksi. Rahapulasta kyse ei voi olla, sillä seuralla tuntuu olevan varaa istuttaa Ville Immosta kotonaan täydellä palkalla. Seurassa ei tehdä mitään tilanteen helpottamiseksi. Edes a-junioreista ei ole koetettu hakea uutta ilmettä jatkuvasti häviävään joukkueeseen. Lehtereillä nähtiin jo banderolleja, jossa joukkueenjohtoon vaadittiin muutosta. Järjestysmiehet koettivat korjata niitä pois, mutta yleisön vihaa ei voi enää tukahduttaa.

Kommentit

Mika Toivola, Ässät

- Peli oli oikeastaan aika pitkälti sen tyyppinen kun me aateltiinkin et se tulee oleen. Ainoastaan harmittaa se kaiken kaikkiaan ettei peli taso ollut puolin eikä toisin kovin häävi.
Voitto tietysti tyydyttää. Tää peli oli meille taas yks niistä otteluista, mistä mikään muu ei pidä hengissä kuin voitto. Tänään sitten se saatiin. Tuntuu että meidän joukkue on ihan hyvissä asemissa tällä hetkellä – vaikkei kovin moni meihin luota. Saa aika usein tiedotusvälineistä lukea, että sarjataulukossa meitä alempana oleva joukkue pinna perässä, peli enemmän pelattuna, heillä on realistiset mahdollisuudet pleijareihin, meillä on teoreettiset. Mut tietysti se kelpaa meille. Tuntuu et meidän joukkue on aika hyvin kääntänyt sen tilanteen aika hyvin hyödykseen. Saatu siit ehkä vähän virtaakin. Päästään taas vähän niinku puskien takaa – vähän niin kuin alkukaudesta. Tietysti siitä on meille aina hyötyä. Mut ei siitä sen kummempaa, tyytyväisiä ollaan pisteisiin.

Kari Jalonen, TPS

- Kahdeksas maalin tappio alkaa kyllä syömään joukkuetta. Siinä mielessä aika raskas tappio kaiken kaikkiaan tässä tilanteessa. Kyllä tää meidän ohjelma kumminkin jotenkin me ei olla jotenkin terävimmillään tuolla maalintekopaikoilla, missä meidän pitäisi olla terävimmillään. Kymmeneen päivään kun lasketaan Spengler Cupin neljä peliä sit nää kolme peliä, niin kymmeneen päivään seitsemän peliä ja yks matkustuspäivä. Niin ei me ihan välttämättä olla ihan terävimmillämme siellä – ja se kyllä näky tänään. Pystytiin luomaan maalintekopaikkoja ja mun mielestä tänään oli nälkää mennä sinne maalille. Itse asiassa me saatiin kaks maaliakin, mut ei riittäny tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle