Tappara helppoon voittoon Palloseurasta

LIIGA / Raportti
Josh Green ohitti Ville Hostikan kolmesti.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Liigan kärkijoukkueita viimeaikoina yllättellyt TPS jäi Tapparan jalkoihin Tampereella jo avauserästä lähtien. Isäntien tahtipuikkoa heilutti kolme maalia nikkaroinut Josh Green.

Avauserä näytti lauantaina Tampereella heti pelin hengen, kun Tappara vyörytti peliä TPS-maalivahti Ville Hostikan maalille pitäen samalla vieraat lähes täysin poissa maalipaikoista. Hostikka venyi kiekon tielle avauserässä 12 kertaa ja kahdesti joutui antautumaan. Juha Metsolan tarvitsi Tapparan maalissa torjua vain kaksi kertaa.

Avausmaalin värkkäsi Nick Bailenin läpiajoon vapauttavasta syötöstä Josh Green, joka myöhemmin teki kaksi maalia lisää. Kun Jukka Voutilainen 50 sekuntia ennen avauserän päätöstä vei Tapparan 2-0-johtoon, näytti TPS:n kannalta jo melko vaikealta. Voutilainen sivalsi heti toisen erän alussa ylivoimalla suoraan syötöstä illan toisen maalinsa ja peli näytti jo varsin selvältä.

Mikko Rantasen kavennus nostatti vielä hieman toiveita jännästä ottelusta, mutta viimeistään Josh Greenin maalinedustalta syntynyt toinen osuma kakkoserän jälkipuoliskolla sinetöi ottelun lopullisesti.

- Lähdettiin hyvällä valmistautumisella peliin ja oltiin valmiina alussa. Ei päästetty heitä mukaan peliin missään vaiheessa, totesi siirtorajan kynnyksellä Tapparaan siirtynyt, ennenkin kirvesrinnoissa pelannut Marko Kauppinen.

Kauppinen hakee Tapparassa menestystä

Kauppisen toinen tuleminen Tapparassa oli alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, kun mies oli tehdä maalin jo heti ensimmäisillä kosketuksillaan kiekkoon.

- Toinen kosketus ja eka vaihto, niin kilahti ylärimaan. Olisi se ollut vähän liian hieno alku täällä, naurahti Kauppinen.

Vaikka Tappara ei Kauppisen kasvattiseura ole, on seura ollut puolustajalle spesiaali jo pienestä pitäen.

- Olisinko ollut seitsemännellä luokalla ja kävin sukulaisten luona täällä, niin kyllä me käytiin Tapparan fanikaupassa lippikset ja colleget ostamassa. Jutilan ja Ojasen Jannen nimmarit oli lippiksessä ja ne olivat kovia juttuja silloin pienenä, muisteli Kauppinen.

Kauppinen myönsi, että mahdollisuus menestyä ja saavuttaa mestaruus oli yhtenä syynä Tapparaan siirtymisessä.

- Tottakai jokainen haluaa menestystä ja itselläkin on ikää kohta 35. Ei niitä pelivuosia ihan loputtomiin ole jäljellä, joten kyllä kun tällainen paikka aukesi, niin kiinnosti todella paljon. Kyllä tämä itseä motivoi todella paljon päästä tässä kohtaa tänne pelaamaan, jutteli tyytyväisen oloinen Kauppinen.

Tapparalle voitto ei lopulta tullut Palloseuraakaan vastaan ilman hintaa, sillä kaksi maalia iskenyt Voutilainen jätti kolmannessa erässä kentän blokattuaan kovan laukauksen.

- Kyllä jos kiekko kovaa tulee kroppaan, niin se sattuu ketä tahansa. Mutta kovaa moraalia kaveri näyttää, hän on tullut meille loistavasti sisään. Kaksi kertaa peräkkäin pisti ruhoa kiekon eteen, kauhea halu on kaverilla, kehuskeli Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi. Hän ei osannut arvioida vamman vakavuutta sen paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle