Tappara piti pintansa - Sport jäi jälleen ilman vieraspisteitä

LIIGA / Raportti
Voittomaalin tehnyt Elorinne palasi tasolleen keskiviikkona.
Kuva © Jarno Hietanen
Yksi keskiviikkoillan kamppailuista käytiin Tampereella, kun Tapparan vieraaksi asettui Vaasan Sport. Isännillä näkyi painavan tiistainen taistelu Lukkoa vastaan jaloissa. He raapivat kuitenkin 2-1-voiton vieraista, vaikkeivät parhaimmillaan olleetkaan.

Elmeri Kaksonen vei ensimmäisessä erässä Tapparan 1−0-johtoasemaan ja asema piti aina kolmanteen erään asti.

Sport nosti karvaustaan toiseen erään ja saikin vaarallisia maalipaikkoja aikaiseksi, mutta Tomi Karhunen kesti pommituksen.

Vaasalaisten maalivahti Mika Järvinen ei kuitenkaan jäänyt Karhusen varjoon, vaikka kaksi maalia illan aikana päästikin. Molempien maalivahtien komeat torjunnat näyttelivät suurta osaa vähämaalisessa kamppailussa.

Kolmanteen erään Tappara näytti lähtevän kuten ensimmäiseen, mutta Sport onnistui kuitenkin tasoittamaan lukemat 1-1:een. Pirteästi koko illan laukonut Ari Gröndahl laittoi kiekon häkkiin.

Vain muutama minuutti Gröndahlin tasoituksen jälkeen Aleksi Elorinne vei Tapparan takaisin johtoon. Elorinteen 2−1-osuma jäi illan viimeiseksi maaliksi ja puolustaja näytti keskiviikkona palanneen viime kauden tasolleen.

Illan valopilkut

Kun otetaan maalivahdit ja maalien tekijät pois illan sankaritarkastelusta, niin katseet kiinnittyivät Stephen Dixoniin ja Henrik Koivistoon. Kolmoskenttien sentterit yrittivät täysillä läpi ottelun.

Alkukaudella lähinnä taklauksistaan tunnettu Dixon sai laitapusuihinsa keskiviikkona puolet lisää voimaa ja sentteri janosi maalia. Koivisto näki tilanteita, joita muut eivät nähneet. Molempien keskushyökkääjien jäälläolon huomasi samantien. 

Tällä kertaa sentterit jäivät ilman tilastomerkintöjä Dixonin jäähyminuutteja lukuun ottamatta, mutta jos hyökkääjien pirteät otteet jatkuvat, niin heistä kuullaan lisää - ja pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo