Tappara ja Sport tuplataistossa - trap jätti pisteet Tampereelle

LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäki iski illan voitto-osuman ohi Timo Niemen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Sport aloittivat viikonlopun tuplataistonsa Hakametsän jäähallista. Taktisesti vahva vääntö sujui tasaisissa merkeissä läpi ottelun. Numerot olisivat voineet kääntyä toisin, mutta lopulta Tappara punnersi 3−2 -voittoon.

Ottelun alussa Sport joutui kohtaamaan Tapparan tiukan keskialueen trap-pelaamisen. Vaasalaisten lääkkeet hyökkäysalueelle murtautumiseen olivat vähäiset ja vierasjoukkue laittoi kiekkoa lähes säännöllisesti punaviivan jälkeen päätyyn.

− Tiesimme, että Tappara tulisi kovaa päälle ja pyrimme purkamaan sen paineen. Yritimme pitää kiekon laidoilla ja vältellä kiekonmenetyksiä keskialueella, Sport-käskijä Tomek Valtonen kertasi joukkueensa strategiaa.

− Emme päässeet Tapparan viisikon ohi ja ei ollut muita keinoja, kuin päädyn kautta pelaaminen ja kiekoista kamppailu. Tuollaiselta se peli sitten näyttää, tuumaili vaasalaisten kultakypärä Tuomas Vänttinen.

Tuloksettoman ensimmäisen erän jälkeen heilahtelivat maaliverkot molemmissa kenttäpäädyissä. Maalintekijänä viime aikoina kunnostautunut Jukka Peltola siirsi tamperelaiset väkevän nousunsa päätteeksi 1−0 -johtoon.

− En ole varma, mitä siinä tapahtui. Yhdellä kädellä minä sen maaliin sain laitettua! Harjoituksissa olen koettanut nostaa ylös, mutta ei se siellä ole ikinä onnistunut, naureskeli Peltola maaliaan.

Vänttinen sekä Teddy Da Costa toivat vaasalaiset viiden minuutin aikana rinnalle ja ohi. Vänttinen pääsi nautiskelemaan Niko Peltolan tarjoilusta tyhjään nuottaan, Da Costa puolestaan laukoi kiekon sisään hyvin pelanneen Dominik Hrachovinan jalkojen välistä.

Tapparan Kristian Kuusela kaunisteli kauden pistesaldoaan tuomalla kotijoukkueen 2−2 -lukemiin ennen toisen erän päätöstä. Nätin seinäsyötön maaliin tarjoili Jan-Mikael Järvinen.

Sport sai toisessa ja kolmannessa erässä purettua Tapparan viisikon useita kertoja, ja vaasalaiset pyrkivät alueelle pääsääntöisesti kuljettamalla. Tappara kuitenkin välttyi tukalilta tilanteilta.

Ottelun voittomaalin pääsi napauttamaan tamperelaisten alkukauden pistenikkari Arttu Ilomäki. Tilannetta edelsi Sport-viisikon huolimattomuus omassa päädyssä. Voiton tuomien pisteiden myötä Tappara jatkaa matkaansa kohti runkosarjan kärkitaistelua.

− Pelasimme varsinkin lopussa hyvin. Uskon, että huomenna molempien joukkueiden peli menee pienen kaukalon takia vielä enemmän päädyn kautta pelaamiseen, Tapparan Peltola summasi ennakoiden jo joukkueiden toista kohtaamista.

− Marginaalit olivat pienet ja ottelu olisi voinut päättyä myös 2−3 meidän voittoomme. Toinen erä oli meidän erämme ja itseluottamuksemme on hyvä. Pelaamisemme ei tule muuttumaan huomiselle, Valtonen päätti.

− Tappara lopetti pelaamisensa, kun he tekivät kolmannen maalinsa. He ovat niin tiivis joukkue keskialueella, Vänttinen tuskaili, ja antoi palautetta myös tuplataisto-otteluista.

− Ovathan nämä tuplapelit rajuja pelejä tällaiselle yli kolmekymppiselle papalle. Piristysruiskeitahan ne välillä ovat, mutta nämä ovat jo kolmannet back-to-backit lyhyen ajan sisällä. Kohtaamiset saisivat olla ripoteltuina enemmän ympäri kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo