Viihdyttävä kiekkoilta Hakametsässä - Haapala veivasi ratkaisun

Ottelun ratkaisumaalin iski voittolaukauskisassa Tapparan terrierimäinen Haapala.
Hakametsässä pisteitä metsästettiin pitkän kaavan kautta. Tappara tuntui toisessa erässä jo karanneen vierasjoukkueena pelanneelta SaiPalta, mutta lappeenrantalaisten vahvan kolmannen erän ansiosta ottelu venyi jatkoajalle ja voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskisan ratkaisevasta 4-3 osumasta vastasi lempääläläislähtöinen Henrik Haapala, jonka rystynosto ohitti hyvän illan pelanneen SaiPa-vahti Jani Niemisen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen kahteen pisteeseen, mutta peräänkuulutti joukkueelta lisää sitoutumista.

− Ensimmäisen erän jälkeen tarjosimme tänään lähinnä yleisölle viihdettä. Turhauduimme, kun emme saaneet ylivoimilla enempää maaleja. Pitäisi pystyä vain paremmin pysymään koko 60-minuuttinen sovitussa pelisuunnitelmassa.

Vierailijoiden Pekka Tirkkonen oli iloinen tappioaseman kääntämisestä tasapeliksi, mutta huono otteluun lähtö sekä menetetyt pisteet saivat moitteita.

− Ensimmäisessä erässä emme olleet ollenkaan valmiita pelaamaan. Työmäärämme ei ollut vaadittavalla tasolla ja erä kokonaisuudessaan oli todella vaisu esitys. Kolmea pistettä haettiin, yksi saatiin. Mutta taistelu jatkuu.

Tapparalta vahva sisääntulo otteluun

Hakametsän lehtereille oli saapunut ilahduttavasti väkeä katsomaan lauantai-illan "El Clasicoa". Myös Lappeenrannasta oli omiaan tullut tukemaan noin kaksi bussilastillista SaiPa-kannattajia.

Tappara hallitsi ottelun alkua ja saikin melko nopeasti ansaitun johto-osuman, kun Veli-Matti Savinaisen vahvan kulmapelin jälkeen Kristian Kuusela jäi vapaaksi SaiPa-puolustuksen keskelle ja Liigan pistepörssin johtopaikkaa pitävä Kuusela ei tästä paikasta erehtynyt.

− Pelasimme erinomaisen ensimmäisen erän. Pääsimme hyvällä draivilla heti ensiminuuteista lähtien paineistamaan ja palkinnoksi saimme vielä pari maalia, analysoi Tapola ottelun ensimmäistä kaksikymppistä.

Erän puolenvälin tienoilla näytti siltä, että SaiPa olisi saamassa otetta pelistä, mutta vierasjoukkueen piristyminen tyssäsi Matti Järvisen ottamaan tyhmään hyökkäyspään koukkaamisjäähyyn.

Tappara ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä ja lopulta Tuukka Mäntylän lähettämä viivakuti kimposi SaiPa-puolustajasta Niemisen selän taakse ja näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin ansaitusti kotijoukkueen 2-0 johtolukemista.

SaiPalta salama-alku, Tappara ei jäänyt kanveesiin

Yleisö oli hädin tuskin kerennyt palata erätauolta katsomoon, kun vieraskannattajat saivat jo aihetta juhlaan. Chad Rau ja Tommi Jokinen kaivoivat kiekon keltapaidoille maalin takana ja täysin vapaaksi maalin eteen unohdettu kultakypärä David McIntyre teki SaiPan kavennusosuman.

SaiPa sai maalista itseluottamusta ja pelin painopiste alkoi kääntyä vierasjoukkueen hyväksi. Muutamasta paikasta huolimatta lappeenrantalaiset eivät onnistuneet tasoittamaan ottelua.

− Toinen erä oli meiltä tänään hyvä. Saimme heti erän alkuun nopean maalin ja sitä kautta pääsimme pelin päälle, kertasi Tirkkonen toisen erän tapahtumia.

Kesken SaiPa-painostuksen Patrik Laine osoitti päättäväisyyttään ja haastoi ahnaasti SaiPan puolustajia kahteen otteeseen. Laineen röyhkeiden nousujen avittamana Tappara sai pelata erän puolenvälin jälkeen vajaan minuutin kahden miehen ylivoimalla.

Nieminen ja SaiPa selvittivät ansiokkaasti alivoimat, mutta erän lopussa Tappara rynnisti vahvaan rintamahyökkäykseen, jonka Savinainen päätti kovalla lyöntilaukauksella verkon perukoille.

Kokonaisuudessaan toinen erä oli vauhdikasta ja hyvätasoista kiekkoa. SaiPa onnistui luomaan erässä tukun hyviä maalipaikkoja, mutta Tomi Karhunen napsi kiekot varmasti Tappara-maalilla.

Lappeenrantalaiset kirivät tasoihin kolmannessa erässä

Kolmannen erän alkupuoliskolla Lasse Lappalainen toi vierailijat vain maalin päähän. Vain hetki Lappalaisen maalista ja pitkän videotarkastuksen jälkeen Valtteri Virkkusen osuma hyväksyttiin ja lukemat taululla muuttuivat 3-3:een.

Voidaan pitää pienoisena ihmeenä ettei ottelussa nähty tämän jälkeen lisämaaleja ennen voittolaukauskisaa, siitä pitivät huolen molempien joukkueiden veräjänvartijat. SaiPa kilautteli tasoitusosuman jälkeen myös kaksi kertaa Tappara-maalin rautoja.

Jatkoajalla sekä Tappara-kapteeni Jukka Peltola että Laine karkasivat molemmat läpiajoihin, mutta joutuivat toteamaan Niemisen vahvemmakseen.

Tapparan runkosarja on ottelua vaille paketissa. Viimeinen ottelu kamppaillaan ensi tiistaina Hakametsässä, kun vastaan luistelee KalPa. SaiPalla on sen sijaan vielä kaksi ottelua jäljellä. Ensimmäinen koitos on luvassa maanantaina, kun joukkue kohtaa Espoossa Bluesin.