Tappara vei helposti Jazz-turnauksen voiton

Lahden Jazz-turnauksen loppuottelussa pelasivat Tappara ja SaiPa. Tappara oli ottelussa selvästi parempi joka osa-alueella. Vain epätarkkuus viimeistelyssä ja suoraviivaisuuden puute ylivoimalla piti numerot näinkin tiukkoina.

Joukkueet eivät pelanneet aivan parhaimmilla kokoonpanoillaan lauantain loppuottelussa. Tapparalta sivussa olivat Janne Ojanen, Marko Mäkinen ja Tuukka Mäntylä. SaiPalta taas puuttui hyökkäyksen ja puolustuksen ykkösnimet, Vladimir Machulda ja Petri Kokko.

Tappara jyrää...

Tappara oli selvästi turnauksen liikkuvin, taitavin ja vahvin joukkue. Tämä kävi selväksi myös loppuottelun ensimmäisessä erässä. SaiPa pystyi järjestelemään muutaman paikan, mutta maalintekoon pystyi vain Tappara. Ensin Jussi Tarvainen rakenteli maalipaikan joukkueelleen ja Kimmo Koskenkorva iski Tomas Duban eteensä torjuman kiekon maaliin. Erän lopussa oma koira puraisi SaiPaa ensimmäisen kerran. Tosin vielä tällä kerralla kunnia maalista menee täysin Jaakko Uhlbäckille, joka joutui poimimaan Ville Hämäläisen antaman "lättysyötön" jostain korvansa tienoilta. Uhlbäck viimeisteli läpiajonsa kylmästi ja taululla oli lukemat 2-0 summerin soittaessa ensimmäisen erän päättyneeksi.

SaiPa täysin hukassa toisessa erässä

Toisessa erässä SaiPa ei pysynyt mukana enää ollenkaan. Näin jälkikäteen ei erästä jäänyt juuri muuta mieleen, kuin Tapparan jatkuva pyöritys SaiPan päädyssä. Oli aivan sama mikä kenttä Tapparalta oli jäällä, SaiPalle kiekkoa ei lainailtu. Yhdessä vaiheessa pyöritys alkoi vaikuttaa jo SaiPan vaihtoaitioonkin. Ensin jäällä pelasi pitkään kuusi keltamustaa ja seuranneen joukkuerangaistuksen aikana SaiPa pelasi useita sekunteja kolmella pelaajalla Antti Weckströmin säntäillessä ensin jäälle, sitten takaisin vaihtoaitioon ja sitten taas jäälle.

Tappara pääsi kokeilemaan useamman kerran ylivoimapelaamista tässäkin erässä. Marko Kuikan ottama koukkaamisjäähy erän puolenvälin jälkeen tuotti viimein tulosta. Ja tällä kertaa se oma koira puraisi sitten kunnolla. Ville Hämäläinen laukoi kiekon siniviivalta kohti maalia ja kiekko muutti suuntaansa maalin eteen kerääntyneistä pelaajista. Punalamppu välähti ja Tapparan johti kasvoi taas maalilla.

Tappara löysää vauhtia päätöserässä

SaiPalle tarjottiin paikkaa nousta mukaan heti kolmannen erän alussa. Toni Mäkiaho hölmöili itselleen kaksi kahden minuutin rangaistusta ja päälle vielä käytösrangaistuksen. SaiPa ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilannetta hyväkseen. SaiPalla oli vielä kaksi muutakin paikkaa tehdä maali ylivoimalla, mutta lappeenrantalaisten tilanteet ylivoimallakin muistuttivat vain tavallisia hyökkäyksiä.

Erän ainokaisen maalin teki hieman yllättäen SaiPa. Tapparalle sattui virhe hyökkäyssinisellä ja Aigars Cipruss pääsi karkuun. Mukana oli myös kaksi muuta SaiPalaista, mutta Cipruss päätti kokeilla omaa ratkaisua. Lehto torjui ensimmäisen yrityksen, mutta paluukiekko päätyi takaisin Ciprussille ja tällä kertaa hän ei erehtynyt.

Muutama huomio ottelusta

Tämän ottelun perusteella vasta toisen harjoituspelinsä pelannut Tappara on tällä hetkellä valovuosia SaiPaa ja Pelicansia edellä. SaiPalle ottelu tosin oli jo neljäs viiden päivän sisällä mikä varmasti tuntui jaloissa, mutta tästäkin huolimatta ero oli valtava. Tappara liikkui erinomaisesti ja voimaahan tuosta joukkueesta ei ole viime kausina puuttunut. SaiPan pienikokoiset puolustajat olivat kerran jos toisenkin hätää kärsimässä.

Tapparalta löytyi onnistujia laajalta rintamalta. Mika Lehto pelasi maalissa varmasti. Arto Kuki pelasi perjantaina loisto-ottelun ja jatkoi siitä mihin jäi myös loppuottelussa. Ville Hämäläinen syttyi silminnähden pelaamaan kasvattiseuraansa vastaan. SaiPalla selviä onnistujia oli vähemmän. Aigars Cipruss pelasi hyvän ottelun ja onkin ollut SaiPan parhaita jokaisessa harjoitusottelussa. Nuori puolustaja Jussi Laine pelasi jälleen Frantisek Bombicin parina ja tsemppasikin esimerkillisesti. Bombic pelasi perusvarmaa peliä, joskin hänen säntäilynsä alivoimapelissä oli hieman arveluttavaa. Huolestuttavaa sen sijaan oli Lubomir Vaicin näkymättömyys. Vaic oli pimennossa myös perjantain ottelussa, mutta tänään hänestä ei ollut mitään hyötyä SaiPalle.

Tappara jatkaa harjoituspelejä keskiviikkona Tampere Cupin muodossa. SaiPa taas palaa torstaina Lahteen, jolloin kohtaa Pelicansin uudemman kerran.