Tappara puristi SaiPasta niukan voiton

LIIGA / Raportti
Ottelussa Tapparaa vastaan käsikirjoitus oli SaiPan kannalta jo turhankin tuttu. Pirteällä peli-ilmeellä hankittu maalin johto kirposi käsistä parin helpon virheen myötä. SaiPa koki jo kuudennentoista yhden maalin tappion tällä kaudella. Tappara puolestaan nousi tasapisteisiin viimeistä pudotuspelipaikkaa paremman maalieron turvin hallussaan pitävän Lukon kanssa.

– Kärsivällisempi joukkue voitti. Meillä pokka petti. Kaksi isoa virhettä ja päästettiin Tappara kahden maalin johtoon. Turhautuminen näkyi sitten ihan hölmöinä jäähyinä kolmannen erän alussa, ruoti ottelua SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Pisteiden saaminen tämmöisestä ottelusta lienee se isoin juttu, kun tiedetään kuinka vaikeaa se on. Toisen erän piikkijakso, jossa tehtiin kolme maalia, ne meille tänään takasi, pyöritteli puolestaan Tapparaa komentava Risto Dufva.

Vierailija starttasi hyvin otteluun ja saikin jo videotarkistuksen aikaan heti ottelun alussa. Maalia ei kuitenkaan ollut syntynyt. Tappara näytti olevan jälleen koko ensinmmäisen erän täysin lähtötelineissä.

– Ei pelattu hyvin, ei siinä sen kummempaa. Ei päästy henkisesti ja sitä kautta pelillisesti mukaan. Ei ollut hyökkäyspeliä, Dufva tähdensi.

SaiPan peli romuttui toisen erän virheisiin

Toisessa erässä vieraat iskivät nopeasti jo 55 sekunnin pelin jälkeen johtomaalin, kun Jesse Saarinen osui irtokiekosta ylivoimalla. Rangaistus oli tosin tuomarivirhe, sillä juuri Saarisen maila oli osunut joukkuetoverin kasvoihin, eikä jäähyllä istuneen Tuomas Vänttisen.

Tappara kuitenkin kuittasi noin viisi minuuttia tästä, kun Miikka Männikkö iski niin ikään irtokiekon puolityhjään maaliin. Ajassa 27.11 Mikko Liukkonen joutui kotijoukkueesta jäähylle. SaiPalle sattui kuitenkin ylivoimalla siniviivassa pahin mahdollinen möhläys, jonka seurauksena poikkisyötön katkaissut Jerry Ahtola pyyhälsi läpiajoon. Ahtola ampui hienosti ranteella kiekon ohi SaiPan maalia vartioineen Jere Myllyniemen.

Reilun 33 minuutin jälkeen Jussi Makkonen nousi SaiPan maalin takaa nostamaan kiekon etuyläkulmaan. Tämän maalin saa Myllyniemi ottaa kontolleen.

Kolmannessa erässä SaiPan mopo alkoi karata pahasti käsistä, kun Mikko Pukka ja Brian Salcido ottivat 2+10 minuuttia peräjälkeen ja kun ennen Pukan päähän kohdistunutta taklausta jo Per Savilahti-Naganderkin istui jäähyboksissa, oli Tapparalla kylliksi kahden miehen ylivoimaa iskeäkseen lopullisen niitin SaiPan arkkuun.

– Ne jäähyt sotkivat lopulta vähän meidän rytmiä. Niistä jos olisi maali saatu, niin olisi ollut vähän helpompaa. Mutta ihan sama helpolla tai vaikealla, kunhan pisteet tulivat, pyöritteli Dufva.

Kolmannen erän jälkipuoliskolla jäähyjä joutuikin tappamaan Tappara, mutta SaiPa onnistui kavennuksessa liian myöhään. Juha Koiviston rannelaukaus upposi verkkoon ajassa 58.15. Vielä tämänkin jälkeen SaiPa sai ylivoiman ja haki tasoitusta lopun pelin ajan ylivoimalla, mutta kohtalo tuntuu koettelevan joukkuetta, kun jälleen se sai todeta hävinneensä maalilla.


Jani Nieminen oli jälleen isossa roolissa Tapparan voittaessa.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Selin ei heitä vielä kirvestä kaivoon

– Näkyi tässä myös joukkueen sydän ja sielu taistella tuollaisessa tilanteessa. Ei näyttänyt kauhean hyvälle kolmannen erän alussa. 3-1 taululla ja kolme pakkia istuu jäähyllä, kaksi heistä 2+10 minuuttista. Selvittiin vaikeimmista hetkistä ja saatiin takaa-ajoakin tuohon loppuun, Selin kertasi.

– Ei tällä piste per peli tahdilla playoffeihin saumaa ole, sen kaikki tietävät. Mutta kyllä me nyt varmaan yritetään löytää ne keinot, millä voitetaan. Ei se voitto nyt niin kaukana tässä ole, hän jatkoi.

Riley Armstrong pääsi toisessaankin ottelussa pisteille SaiPan paidassa.

– Ensimmäinen peli oli lupauksia antava, mutta tämä oli vähän vaisumpi esitys. Onhan se tosin vaikeaa, kun on uudet ketjukaverit, uusi liiga ja sitten ollaan vielä tässä tilanteessa, jossa turpaan on tullut muutama peli. Katsotaan nyt ihan rauhassa hänen koeaikainsa loppuun ja sitten tehdään päätöksiä, näki Selin Armstrongin tulevaisuuden joukkueessa.

Tappara puolestaan kohosi tasapisteisiin aivan pudotuspeliviivan tuntumaan viimeistä jatkopaikkaa tällä hetkellä hallussaan pitävän Lukon kanssa.

– Tärkeämpää kuin viivat on se, mitä se oma peli on. Kyllä ne sitten ansaitaan ne yläpuolelle pääsemiset tai alapuolelle joutumiset, jutteli Risto Dufva.

Pelin tason Tapparalla on edelleen parannuttavakin, sillä lähiaikoina se kohtaa mm. JYPin, Jokerit, KalPan ja HIFK:n. SaiPaa vastaan nähty esitys näitä vastaan tuskin ri

» Lähetä palautetta toimitukselle