Tappara ja SaiPa tasuriin

LIIGA / Raportti
Viime kevään runkosarjataulukon ensimmäinen ja viimeinen joukkue kohtasivat tänään Hakametsässä. Nöyrää "vieraspelikiekkoa" pelannut SaiPa pyristeli sitkeästi isäntäjoukkueen mukana, ja sai linja-autoonsa kotiinviemisiksi hikisten varustekassien lisäksi myös yhden arvokkaan sarjapisteen.

Vaisua touhua alusta lähtien

Jo ottelun ensimmäiset vaihdot kertoivat mitä tuleman pitää. Tappara painoi näennäisesti päälle, mutta SaiPa ei jäänyt jyrän alle vaan kykeni rakentelemaan vastahyökkäyksiä Mika Lehdon maalin läheisyyteen. Lappeenrantalaiset huomasivat pian että kotijoukkue ei ole terävimmillään, ja se antoi selvästi lisäpontta keltapaidoille.

Avausmaali nähtiin hieman erän puolenvälin jälkeen, kun Esa Pirnes heitti erinomaisen syötön päätyviivan takaa omalla paikallaan siniviivalla odottaneelle Mikko Luomalle. Hyvän ottelun pelannut Luoma latasi lämärillä 1-0:aan.

SaiPan hyökkääjävirtuoosi Vladimir Machulda joutui jättämään ottelun kesken avauserässä jäätyään tapparapakin myöhästyneen taklauksen kohteeksi hyökkäyssiniviivalla.

Toisen erän antina kaksi osumaa

Hakametsän harvalukuisen ja hiljaisen katsojajoukon haukotellessa, väänsi SaiPa tasoituksen. Lappeenrantalaisten "mojanen", työn sankari Mika Skyttä piti lavan jäässä maalinedustalla ja lapioi Mika Kauppisen syötön Lehdon alta maaliin. Seuraavassa vaihdossa Aki Uusikartano kilautti poikkiputkea, mutta vieralijoiden hyvä ote kuivui pian tämän jälkeen Kauppisen kaksiminuuttiseen.

Jäähyn aikana Tapparan ylivoimasommitelmat toimivat ensimmäisen ja viimeisen kerran illan ottelussa. Luoma sekä Jannet Ojanen ja Grönvall liikuttelivat kiekkoa näyttävästi, ja lopulta Grönvall pääsi lakaisemaan Luoman lyöntilaukauksen reboundin verkkoon.

SaiPa tahtoo pisteen

Kolmannessa erässä tahti ei edellisistä kohentunut. Peli aaltoili vailla suurtakaan ajatusta päädystä toiseen. Illan raikuvimmat aplodit keräsi väliaikatieto Espoosta, jossa JYP kuritti kotijoukkuetta. Liekö sitten SaiPa saanut vielä lisäuskoa tekemiseensä tuosta tiedosta, mutta tasoitus näki päivänvalon pian. Jussi Tarvainen neppasi ensin hyökkäyssinisellä kiekon saipa-pakin lapaan, ja jatkoi saman tien epävarmaa peliään omalla siniviivalla. Strategisesti tärkeissä paikoissa epäonnistuminen kostautui, ja Antti Hulkkonen iski ranteella 2-2:een.

Jatkoaikakaan ei sytyttänyt kotijoukkuetta liekkeihin, eikä SaiPallakaan näyttänyt potku enää riittävän lisäpisteen metsästämiseen. Lopulta tasatulos oli juuri oikea kenttätapahtumiin nähden. Tapparalaisten suissa tasuri maistuu varmasti pieneltä tappiolta, mutta lappeenrantalaiset saivat liigakaudelleen erinomaisen avauksen tasapelipisteellä.

Mitä jäi käteen, ja miten tästä eteenpäin?

No, eipä juuri mitään. Hitaat hämäläiset vaikuttivat olevan katsomossakin vielä harjoituspelitunnelmissa.

Tappara jatkaa kauttaan tiiviissä tahdissa, kun se matkaa lauantaina Nordenskiöldinkadulle IFK:n nykykunnon testaamaan. Kipinää on löydettävä otteisiin paljon enemmän, jos joukkue mielii ottaa ensimmäisestä matkapelistä tuliaisia mukaansa. SaiPa aloittaa lauantaina kotipelikautensa Bluesia vastaan. Vaikka joukkue tänään nousikin tasapeliin ilman velho Machuldaa, on tsekin pelikunto erittäin ratkaiseva tekijä lauantain pelin lopputuloksen kannalta. Toivottavasti taituri on pian takaisin tositoimissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle