SaiPalle täysi pistepotti Tampereelta

LIIGA / Raportti
Lappeenrantalaisjoukkue teki onnistuneen vierailun Tampereelle. Tuloksena tärkeät kaksi pistettä ja ilmoitus siitä, että SaiPa on yhä mukana kamppailussa pudotuspelipaikasta. Kotijoukkue Tappara ei puolestaan saanut hinattua itseään pois tuosta kamppailusta, vaan hukkasi etsikkoaikansa ja esitti yhden kauden heikommista otteluistaan.

Kotijoukkue Tapparalla oli useita mahdollisuuksia kääntää ottelu itselleen, mutta se jätti ne käyttämättä. Avauserässä kirvesrinnoilla oli useampikin maalintekopaikka ylivoimalla ja vastahyökkäyksistä, mutta ne töhrittiin järjestelmällisesti. Usein yritykset kaatuivat heikkoihin syöttöihin jo ennen todellista maalintekopaikkaa.

Ensimmäisen erän alku Tapparan

Ottelun alkua hallitsi kotijoukkue ja SaiPa joutuikin ottamaan kaksi rangaistusta. Jo ennen jäähyjä oli Tom Bissettillä hyvä maalintekopaikka 2-1-hyökkäyksessä, jossa Tuukka Mäntylä hoiti tarjoilun. Ensimmäisellä ylivoimalla Tapparan peli pyöri mallikkaasti, mutta tolppaa lähemmäksi joukkue ei päässyt. Jälkimmäisessä ylivoimassa näkyikin jo hieman tuskaa eikä paikkoja saatu luotua enää samaan malliin.

Kun Tapparalle ei maistunut maalinteko, niin vierailijat kuittasivat. Mikko Luoman rangaistuksen aikana Vladimir Machulda hiipi takatolpalle, ja vaikka Arto Kuki viittoikin puolustajia pitämään Machuldaa, pääsi tshekkitähti viimeistelemään Petri Kokon loistavasta syötöstä.

SaiPan johtomaali tuntui kipsaavan kotijoukkuetta eikä se saanutkaan ottelua enää samaan malliin haltuunsa. Sama suuntaus jatkui toisessakin erässä. Hyökkäyspeli oli Tapparalta surkeaa ja harhasyöttöjä laskiessa menivät suurimmatkin matematiikkanerot sekaisin.

Vierailijalla peli sen sijaan kulki. Lappeenrantalaisjoukkue käytti Tapparan vaisuuden hyväksi ja iski 2-0-osuman erän alun ylivoimalla. Tämän jälkeen idän ihmeet tuntuivat hallitsevan kenttätapahtumia välillä täydellisesti. Tapparan päädyssä nähtiin muutamia pyörityksiä Vladimir Machuldan ja Lubomir Vaicin johdolla.

Kotijoukkueelle tarjotaan kavennusmahdollisuutta

Toisen erän puolessa välissä Tapparalle tarjottiin maalintekopaikkaa 5-3-ylivoimalla. Kotijoukkueelle tämä ei kuitenkaan sopinut. Tappara esitti jälleen kerran muinaisen 5-3-ylivoimakuvionsa, jonka jo jokainen liigajoukkue tuntee. SaiPan alivoimakolmikko lukikin Tapparan peliä kuin avointa kirjaa ja minuutin aikana tamperelaisjoukkue saikin aikaan yhden löysän rannevedon siniviivalta. Kirvesrintojen ylivoimasta puuttui yksinkertaisesti kaikki luovuus ja vaihtoehtoiset variaatiot. Lisäksi koko joukkueen luovin pelaaja Aleksander Barkov istui koko 5-3-ylivoiman penkillä.

Koko toisessa erässä ei Tapparalla ollut kehumista. Juha Kuokkaselle merkittiin sarakkeeseen ainoastaan neljä torjuntaa, joista kolme taisi olla kiekonpysäytyksiä. Kolmanteen erään Tappara tiivistikin materiaalia, mutta sekään ei tuntunut auttavan. Janne Ojasen siirtäminen Kimmo Koskenkorvan tilalle Esa Pirneksen laituriksi vei ketjusta pois aivan liikaa jalkoja. Tapparan takaa-ajoa vaikeutti vielä heti erän alkuun tullut SaiPa-maali.

Hyvän ottelun pelannut Lubomir Vaic rokotti Tapparan oman pään virheestä armotta. Esityön maaliin tekivät hyvin karvanneet Kalle Kerman ja Aki Uusikartano. Kolmannen maalin jälkeen lappeenrantalaisten peli kävi turhankin passiiviseksi ja Tapparalle tarjottiin pääsyä takaisin peliin mukaan. Kotijoukkueen kiri jäi kuitenkin vaisuksi. Ainoastaan Aleksander Barkovin ketju sai jotakin aikaiseksi ja 1-3-kavennusmaali kirjattiinkin Marko Ojasen nimiin.

Muutaman vaihdon kolmannessa erässä pelannut Kimmo Koskenkorva järjesti kotijoukkueelle vielä rangaistuslaukauksen SaiPan löysäillessä ylivoimalla. Kevyesti tuomittu rangaistuslaukaus ei kuitenkaan tuonut Tapparaa maalin päähän, sillä Tom Bissett sai hyvän harhautuksensa jälkeen kiekon ainoastaan tolppaan.

Näin SaiPa korjasikin ansaitun vierasvoiton ja palautti neljän ottelun voittoputkessa seilanneen Tapparan takaisin maanpinnalle. Kotijoukkueen pukukopissa onkin parasta tajuta, että mikään ei tule ilmaiseksi SM-liigassa. SaiPa puolestaan sai varmasti lisävirtaa tuleviin tärkeisiin otteluihin. Seuraavaksi lappeenrantalaisjoukkueella on vastassa torstaina JYP ja lauantaina neljän pisteen ottelussa Lukko.

» Lähetä palautetta toimitukselle