TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Tapparan toinen erä liikaa Pelicansille

LIIGA / Raportti
Tappara ja Pelicans kohtasivat Hakametsässä niinsanotussa kuuden pisteen ottelussa, jossa kummallekin pisteet olisivat olleet kullanarvoisia. Täysi pistepotti jäi kuitenkin Tampereelle lukemin 5-3 (1-1, 3-0, 1-2), kun Tappara latoi toisen erän alussa nopeassa tahdissa kaksi maalia tilanteen oltua tasan ja ennen erän puoltaväliä karkasi vielä kolmen maalin karkumatkalle ylivoimalla. Pelicansin selkäranka ei katkennut, mutta kurottavaa oli lopulta liikaa.

Liekö pisteiden tärkeys vai mikä, mutta ensimmäinen erä tarjoili todella varovaista, verkkaista ja tilanneköyhää
kiekkoa, jossa Pelicans ehkä sai erän vaarallisimmat hyökkäykset aikaan tasaviisikoin. Vieraiden Juha Uotila sai vajaa kolme minuuttia ennen erätaukoa kaksiminuuttisen laitataklauksesta ja Tapparan tehokkaaksi muodostunut ykkösylivoimasikermä Jori Lehterä-Jonas Enlund-Niclas Lucenius laittoi verkot tötterölle jo puolen minuutin ylivoimapelin jälkeen.

Vaikka erätauolle näytettiin lähtevän tämän myötä Tapparan johdossa, tuli Pelicans vielä ennen taukosummeria
tasoihin, kun Jari Kauppila voitti hyökkäyspään aloituksen taakse ja Joonas Jalvanti pamautti lämärin ohi maskin takaa huonosti nähneen Harri Säterin.

Toinen erä Tapparan tahtiin

Toisessa erässä Tappara alkoi löytää otteisiinsa joulua edeltäneiden aikojen sävyjä ja kiekkoa kaiveltiin jo reilun
parin minuutin pelin jälkeen Pelicans-maalista. Timo Koskela lakaisi irtokiekon Pelicansin maalissa aloittaneen Marc Lamothen nenän edestä maaliin, tilannetta edelsi Tapparan vahva painostus. Noin
minuutti tästä ja Jonas Enlund nousi oikealta väkisin Lamothen maalille ja survoi kiekon maaliin ja Tappara oli
karannut nopeasti kahden maalin karkumatkalle.

Tapparan vahva ote jatkui ja minuutti edellisestä maalista Juha Uotila oli pakotettu jälleen ottamaan rangaistus ja Tappara pääsi ylivoimalle. Tappara on tällä kaudella tehnyt hienoja ylivoimamaaleja aiemminkin, mutta nyt nähtiin ehkä jopa tähän mennessä hienoin. Tämän kauden tähän asti parhaan pelinsä pelannut Timo Koskela ohjasi Jussi Halmeen lyöntilaukauksen aivan maalin kattoon ja toiseksi syöttäjäksi kirjautui nestori Janne Ojanen.

Pelicans reagoi vaihtamalla Lamothen tilalle Tommi Nikkilän. Tapparan peliote säilyi kuitenkin toisen erän
ja ottelu näytti kolmanteen lähdettäessä melko taputellulta.

– Toiseen erään hävittiin tämä peli, toisen erän ensimmäiseen 7 minuuttiin, tuskaili Pelicansin päävalmentaja
Mika Toivola.

Pelicans taisteli...

Viimeiseen erään tuli kuitenkin vielä yhden lisävaihteen kaivanut Pelicans. Tappara oli ottavana osapuolena niin
pelissä, kuin jälkitilanteessa ajassa 47.46, jolloin vieraiden Antti Tyrväisen tökkimisestä Tappara-puolustuksen kanssa alkaneessa tilanteessa Sami Helenius kävi repimässä Tapparan yhtä isokokoisen Atte Pentikäisen takaapäin nurin. Parivaljakko vaihtoi vielä hieman iskuja tuomareiden ollessa välissä ja lopulta jaettiin rangaistuksia. Tyrväinen sai kaksi minuuttia, Pentikäinen 5 + automaattisen pelirangaistuksen, Heleniuksen saadessa 5 + automaattisen pelirangaistuksen ja tämän päälle vielä
pelirangaistuksen käytöksestä, joka tuli tappelun selkeästä aloittamisesta Pentikäistä vastaan.

Erän puolen välin jälkeen Pelicansin Jan Latvala livautti hieman helpohkon rannevedon Säterin selän
taakse ja Pelicans sai hyvän otteen pelistä. Tappara puolestaan tuntui olevan pahasti hukassa ja päävalmentaja
Mikko Saarinen päätti ottaa aikalisän. Aikalisä toikin Tapparan peliin kaivattua järkeä ja Pelicansin ote hieman katosi.

Niinpä aikalisän otti seuraavaksi Pelicans ajassa 57.38 ja samassa Nikkilä luisteli vaihtoon. Ja puolitoista minuuttia ennen päätössummeria Juha Uotila laukoi siniviivan alta ja niin vain kiekko jälleen heilahti maskissa olleen Säterin seläntakaisissa maaliverkoissa.

...mutta hävisi

Kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, sillä kun peliä oli reilu puoli minuuttia käymättä, sai Janne Ojanen kiekon haltuun omalla alueella ja toimitti sen eteenpäin Kim Strömbergille ja tämä sinetöi Tapparan voiton tyhjään maaliin. Timo Koskela kirjautti myös tähän maaliin syöttöpisteen ja näin ollen hän saalisti pelissä 2+1 tehot, Ojasen nakuttaessa 0+2. Jori Lehterä sai jälleen hänkin kaksi pistettä.

– Ollaan saatu nyt sellainen draivi joukkueeseen. Vaikka nukuttiin Ilves-peli, mutta se meni ihan joulun piikkiin. Kun päästään tässä normi tahtiin, niin kyllä näitä voittoja alkaa tulla, ollaan pelattu nyt hyvin kuitenkin yleisesti ottaen, kertoi Lehterä pelin tauottua.

– Tässä on nyt muutaman pelin tuntunut, että luistin kulkee vähän paremmin ja peli on vähän rennompaa. Kun saisi vähän enemmän rentoutta, niin kyllä ne kiekot rupeavat maaliin menemään. Tarvittava määrä paikkoja on kyllä melkein joka pelissä, tuumaili puolestaan illan suurin sankari Timo Koskela.

– En mä usko, että siellä nyt sellaista tyytyväisyyttä oli, koska tyytyväisyydestä maksettiin juuri niin kova oppiraha Ilvestä vastaan. Ehkä siinä tuli vaan tietynlainen jännite ja varovaisuuskin, että sehän näkyy monesti passiivisena tekemisenä. Pitää vaan olla rohkea ja tehdä töitä, kuvaili Mikko Saarinen Tapparan sekavinta hetkeä, kun Pelicans oli tulla 4-2 -kavennusmaalin tehtyään peliin tosissaan mukaan.

Ilves-pelin kääntymisestä hyvänolontunteeseen olikin maksettu Tappara-leirissä sunnuntaina se hinta, että joukkue pelkästään luisteli.

– Yhtään kiekkoa ei ollut jäällä, sanotaanko näin, suostui Saarinen paljastamaan tällä kertaa huumorinsävytteisissä tunnelmissa voiton jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle