Tappara otti pakolliset pisteet Pelicansilta

Hakametsän lauantai-illassa nähtiin kaksi otteluruuhkan keskellä ponnistelevaa joukkuetta. Vierailija Pelicans pysyi sinnikkäästi ottelussa mukana puolivälin krouvin tietämille, mutta sen jälkeen Tappara iski nopeasti kaksi osumaa ja karkasi ansaittuun voittoon.

Eilen Lukon kaatanut Pelicans oli avauserän ensi hetkillä kotijoukkuetta valmiimpi liigavauhtiseen mittelöön. Jari Kauppilan nopea läpiajomaali vei vieraat johtoon jo puolen minuutin kohdalla.

Tappara ei häkeltynyt lahtelaisten tuloksekkaasta alusta, vaan pääsi koko ajan paremmin pelirytmiin ensimmäisen erän edetessä. Tasoitusosuma olikin ansaittu, siksi vahvasti peli pyöri avausmaalin jälkeen Pasi Kuivalaisen maalin lähettyvillä. Jussi Tarvaisen upea syöttö löysi toisesta aallosta nousseen Esa Pirneksen, joka ampui yhdellä kosketuksella läheltä ylös, kuten neuvo kuuluu.

Sormi murtuneena pelaava Janne Ojanen oli seuraava maalintekijä. Jermu Piston jäähyn aikana sinipaitaiset pyörittivät nopein kiekonsiirroin yv-kuviotaan, ja Ojanen pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä Jyrki Välivaaran kudin verkkoon. Ainakin lahtelaisia vastaan tänään paljon parjattu ylivoimapeli toimi lähes moitteettomasti.

Erätauko koitti kuitenkin tasatilanteessa. Pitkien Tappara-pyöritysten välissä Pelicans vieraili satunnaisesti Alfie Michaudin maalin läheisyydessä, ja yksi hyökkäys tuottikin Pasi Puistolalle jäähyn. Rangaistus ehti päättyä, mutta pyöritys ei, ja Tomi Hirvonen siirsi Michaudilta pudonneen reboundin maaliin.

Maalivahdin vaihdos ja taisteluhenkeä!

Toisessa erässä Tapparan maalille luisteli Mika Lehto. Suoranaisesti Michaudin piikkiin kahta ensimmäistä osumaa ei voi laittaa, mutta järin vakuuttavaa kuvaakaan kanukin työskentelystä tänä iltana ei saatu.

Myös Aleksander Barkovin johtama kolmosketju onnistui maalinteossa. Jussi Tarvaisen jäähyn aiheuttaman alivoimatilanteen päätyttyä Barkov vapautti Jaakko Uhlbäckin laidasta puolittaiseen läpiajoon. Sami Venäläinen seurasi tilanteen ja iski karat sisään - 3-2.

Maalin jälkeen Tapparan vahvat esitykset jatkuivat, ja Pasi Kuivalainen oli maalilla piinaavassa helteessä. Muuten koko illan pimennossa ollut Tom Bissett alusti vahvalla nousullaan kotijoukkueen neljännen osuman, jonka punnersi lähietäisyydeltä Marko Ojanen.

Tapparan terävää toista erää voidaan pitää ottelun käännekohtana. Vahvan kulmapelaamisen lisäksi erässä päästiin myös valotaululle, eikä Pelicans onnistunut vastaiskuissaan. Mika Lehto maalilla torjui varmasti, ja nostatti varmasti taisteluhenkeä myös kenttäpelaajien keskuudessa.

Pelicans yrittää

Päätöserässä Pelicans yritti ja turhautui. Terävimmän otteen takaa-ajoyrityksistä vei Esa Pirneksen illan toinen osuma, joka syntyi jälleen Pirnes-Tarvainen-akselin hyvästä yhteenpelaamisesta.

- Tarvaisen kanssa on kulkenut, kun jaksamme tehdä vain töitä. Maajoukkueen lisäksi olemme pelanneet harjoituskaudella pari ottelua yhdessä. Ja jos en ihan väärin muista niin kaksi vuotta sitten Moskovassa pelasimme yhdessä, silloin toisessa laidassa oli Vertala, kertoi Pirnes yhteispelistään Tarvaisen kanssa.

Tomi Hirvosen illan toinen osuma ehdittiin jo kuuluttaa, ennen kuin päätuomari Jari Levonen meni Janne Ojasen pyynnöstä tarkistamaan tilanteen vielä videolta. Videotuomari kertoi maalin olleen pois paikoilaan osuman syntyhetkellä, eikä maali näin hyväksytty. Tämän jälkeen Pasi Kuivalaisen yhden miehen protesti (siirsi Pelicans-maalin pois paikoiltaan tuomion kuultuaan) tuotti kymmenminuuttisen.

Kolmannen maalinsa Pelicans kuitenkin sai, kun yritteliäästi pelannut Grigori Pantelejev ampui Lehdolta pudonneen kiekon maaliin. Todellista loppukiriä lahtelaiset eivät kuitenkaan onnistuneet järjestämään, ja pisteet jäivät ansaitusti Tampereelle. Kotijoukkue oli läpi ottelun selvästi vierailijoita edellä, mutta päävalmentaja Rautarkopi löysi silti otteista parannettavaa.

- Peli ei ollut tänään erityisen tasapainoista. Toinen erä oli hyvä meiltä, vastustajalla ei ollut koko erässä kuin yksi puolittainen paikka. Se näytti mihin pystymme parhaimmillaan, mutta jossain vaiheessa peli taas hajoaa ja näemme mitä pelimme on huonoimmillaan. Viisi maalia riittää jääkiekossa voittoon varmasti ja siihen uskon tulevaisuudessakin. Vähempikin riittää, jos puolustamme sillä tavalla kuin toisessa erässä.

Tapparalla edessä kova Jokerit, Pelicansilla lepoa

Voitto piti Tapparan playoff-rajan päällä, kahdeksantena. Pelicansille jokainen tappio on tuskaa, sillä nyt ero ensimmäiseen pudotuspelipaikkaan venähti jo kahdeksaan pisteeseen. Nyt joukkue saa kerätä voimia ensi torstaihin asti, jolloin vastaan asettuu sarjakärki Jokerit.

Huomenna sunnuntaina Tappara kohtaa Helsingissä Jokerit, mutta peliruuhkan tuoman mahdollisen väsymyksen ei anneta vaikuttaa.

- Meilläkin on huomenna neljäs peli tälle viikolle. Pitkä kesä on treenattu ja juostu portaita ynnä muuta, joten kyllä pitäisi jaksaa, mietti Pirnes jo tulevaa.