Pelicansin "IFK-moodi" ei riittänyt Tapparaa vastaan

LIIGA / Raportti
Maalineduskahinoita nähtiin, niinkuin playoffeissa kuuluukin.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara ei kompastunut Pelicansiin puolivälierien avauksessa Tampereella, mutta avausvoitto ei tullut selvänä suosikkina sarjaan lähteneille tamperelaisille mutkitta. Avauserän oltua Tapparan hienoisesta hallinnasta huolimatta maaliton, Pelicans näytti jo romahtavan toisessa erässä tapahtuneisiin virheisiin, jollaisia playoff-vaiheessa yritetään viimeiseen asti välttää.

Ensin Josh Green unohtui läpiajoon Pelicans puolustuksen oman siniviivan haksahduksen seurauksena ja viimeisteli huippuluokan rystynostolla kotijoukkueelle avausmaalin. Sen jälkeen Juha-Pekka Pietilä menetti kohtalokkaasti kiekon oman maalin eteen Elmeri Kaksoselle, joka luuti kiekon häkkiin ohi Jere Myllyniemen.

Tapparan Pasi Puistolan ottama ensimmäinen jäähy toisen erän lopulla antoi kuitenkin Pelicansille mahdollisuuden ja kavennus syntyikin Vili Sopasen mailasta vain sekunti ennen toisen erän päätöstä. Kun kolmannessa erässä Ilkka Pikkarainen onnistui ohjaamaan maalin edestä Tommi Paakkolanvaaran kovan syötön sisään, oli peli taas käytännössä alkutekijöissään.

Lopulliseksi ratkaisuksi muodostui Juha Leimun ottama kaksiminuuttinen ennen kolmannen erän puoltaväliä. Tappara rankaisi tunnetusti haavoittuvaisella juuri jäähyn päättymisen jälkeisellä hetkellä. Leimu oli juuri ehtinyt jäähyaitiosta pihalle, kun Jarkko Malinen vei Tapparan jälleen johtoon. Johto piti loppuun asti, vaikka Pelicans koitti vielä raivoisasti ilman maalivahtiakin tasoitusta.

Pelicansilla oli vielä päällä "IFK-moodi"

- Tyypillinen playoffien avauspeli. Vähän ihmeellisiä maaleja puolin ja toisin. Ylivoimamme toimi lopulta oikeaan aikaan ja sen myötä saimme avausvoiton. Toki tästä vielä pitää peliä edelleen parantaa, kuvaili Jukka Rautakorpi pelin ominaispiirteet.

Rautakorpi ei nähnyt joukkueensa erityisesti suoristaneen selkäänsä 2-0-johtoaseman saatuaan.

- Se jäähy nyt oli mikä oli. Selvästi jäähyn arvoisesti Puistola toki esti. Sillä he tulivat mukaan peliin, mutta kyllä me silti tätä peliä selvästi veimme.

Vaikeudet eivät kuitenkaan Rautakorven mukaan ole tässä vaiheessa pelkästään huono asia.

- Hyvä, että tuo kuitenkin tuli, sillä se on osa tätä kasvuprosessia.

Hannu Aravirta oli myös positiivisena tappiosta huolimatta. Selitys tappiolle ja sitä myöten eväät jatkoon olivat Aravirralla selvillä.

- Tapparaa vastaan pitää uskaltaa pelata, olimme vähän vielä varsinkin pelin alkupuolella IFK-moodissa.

Ottelun loppupuolella tunteetkin kuumenivat, torikokouksia oltiin toki jo nähty pitkin peliä. Tappara sai vielä neljä sekuntia ennen loppua jäähyn ja loppusummerin jälkeen painittiin vielä Tapparan puolustuskulmauksessa pitkään. Aravirta lämpeni itsekin ottelun lopussa, mutta ei kuitenkaan syytellyt tuomareita sen kummemmin, vaan totesi pelien jatkuvan huomenna. Pääteema Pelicansille oli konkariluotsilla mielessä.

- Tappara puolustaa niin hyvin, että heitä vastaan pitää pelata rohkeampaa kiekollista peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle