Tappara nollasi Lukon taas kotonaan: "Ihon alle ollaan päästy"

LIIGA / Raportti
Tunteet kuumenivat pudotuspeleille sopivaan tapaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja Lukon ottelu oli tasaista vääntöä, jossa oli mukana sopivasti vauhtia ja kovuutta. Toisen erän 20 minuuttia kestänyt päätypleksin vaihto sekoitti Tapparan hyvän vireen. Lukko painoi päälle ilman maalivahtia viimeisille sekunneille saakka.

Tappara ja Lukko jatkoivat mielenkiintoista ottelusarjaansa, jossa molemmat joukkueet olivat kotonaan onnistuneet nollaamaan vastustajansa.

Lukko lähti ottelun alussa ahnaasti hyökkäämään välttääkseen edellisen vierailun kohtalon, mutta lähemmäksi ottelun avausosumaa pääsi kuitenkin alussa kotijoukkue. Lukko selvisi tiukasta tilanteesta ilman takaiskua ja sai kiittää tilanteen pelastamisesta maalivahtiaan Ryan Zapolskia.

Sheldon Brookbank sai Tappara-hyökkääjä Jani Lajusen laukoman kiekon kipeästi kasvoihinsa ja luisteli vaihtoaitioon tarkastettavaksi. Puolustaja selvisi kuitenkin tilanteesta säikähdyksellä ja palasi joukkueensa mukaan taistelemaan voitosta.

Vierasjoukkue sai ylivoimamahdollisuuden, kun Tapparan Markus Kankaanperä pisti Olavi Vauhkosen maistamaan hanskaa maalintekotilanteen jälkeen ja meni istumaan siitä rangaistusta. Tappara kesti alivoiman, mutta sai hetken kuluttua oman mahdollisuutensa ja käytti sen heti hyväkseen.

Runkosarjan pistepörssin voittanut Kristian Kuusela viimeisteli ottelun ensimmäisen ja samalla viimeisen osuman. Syöttöpisteen saalistanut Patrik Laine oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

− Selvästi paras peli minulta. Ihan ei ole aikaisemmin vielä päässyt pudotuspelikiekkoon kiinni, mutta nyt kulki ensimmäisestä erästä alkaen.

Ottelusarjan tuoksinassa pelaajan otteet ovat saaneet vastustajan pelaajia kuumenemaan.

− En tiedä mitä olen tehnyt Brookbankille, kun hän ei näköjään tykkää minusta. Varmaan ollaan ihon alle päästy ja se on hyvä, jos ollaan saatu mieliä horjutettua, Laine jatkoi.

Lukko sai myös jälleen mahdollisuutensa, mutta ylärimaa lähemmäksi ei joukkue tasoitusta päässyt.

Tapparan maalivahti Tomi Karhunen kävi Lukon maalintekoyrityksen jälkeen kuumana, kun tuomarin vihellys viipyi ja raumalaiset saivat jatkaa kiekon kaivamista varusteiden alta.

Ottelu jatkui tasaisena ja joukkueet onnistuivat rakentamaan hyviä maalintekotilanteita. Peli oli kuitenkin maltillista ja molemmat joukkueet pelasivat virheitä vältellen.

Hajonneet pleksit sekoittivat Tapparan vireen

Tappara alkoi ottaa ottelun hallintaa itselleen ja peli pyöri yhä enemmän Lukon puolustusalueella. Toisen erän puolivälissä ottelun tuoksinassa irronneiden päätypleksien asennus kesti sen verran kauan, että pelaajat passitettiin pukukoppiin odottelemaan ottelun jatkumista.

− Meillä oli hyvä vaihde päällä ja sitten vaihdettiin pleksiä 25 minuuttia. Se sekoitti meidän peliä, mutta saatiin kuitenkin tilanne hoidettua. Varsinkin alivoima oli tänään kultaa, oli Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan kommentti ottelun jälkeen.

Tauon jälkeen Tappara jatkoi hienoista hallintaa ja Lukko sai kunnon mahdollisuuden vasta Henrik Haapalan korkean mailan myötä. Ylivoimapeli ei saanut tuulta alleen ja paras mahdollisuus erikoistilanteen aikana siunaantui kotijoukkueelle alivoimahyökkäyksen myötä.

Lukko sai lisää virtaa tekemiseensä ja painopiste siirtyi toisen erän lopussa Tapparan päätyyn. Kotijoukkue sai aikaiseksi enemmän pitkiä kiekkoja kuin hallittuja hyökkäyksiin lähtöjä. Karhunen Tapparan maalilla piti kuitenkin pintansa ja maaliverkot tyhjinä.

Maalin edessäkin alettiin nähdä pudotuspeleihin tyypillistä jälkipeliä ja varsinkin Lukon Aaron Gagnon oli niissä monesti mukana.

Lukolla oli tiedossa, ettei kotivoitoilla ole jatkoon asiaa, joten yksi voitto oli myös Tapparan kotiluolassa otettava. Vierasjoukkue lähti kolmanteen erään hyökkäämään rohkeasti, ja Ville Vahalahdella oli loistava paikka ohjata kiekko maaliin Gagnonin syötöstä, mutta Karhunen oli maalillaan etevämpi tässäkin tilanteessa.

Hyökkäyksen nosto avasi omat mahdollisuutensa myös Tapparalle, ja Zapolski otti tärkeitä koppeja omalla maalillaan. Lukko otti aikalisän ja maalivahdin pois, kun peliaikaa oli pelaamatta vajaa kaksi minuuttia.

Tällä kertaa ei kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen tuonut Lukolle toivottua lopputulosta ja Tappara otti voiton yhden maalin marginaalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle