Tappara jyräsi voiton päähän finaaleista

LIIGA / Raportti
Koskiranta vei Tapparan alivoimalla johtoon.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Hidas hämäläinen kiekkokansakin oli vihdoin herännyt SM-liigan huipennokseen, kun yli seitsentuhatpäisen yleisön edessä Tappara repi väkisin kolmannen voiton Lukosta. Nähtäväksi jää, vieläkö Risto Dufvan suojateilla on paukkuja lyödä kiilaa Tapparan etenemiselle loppuotteluihin.

Avauserässä Lukko oli vielä täysin mukana taistelemassa ottelun voitosta ja olisi voinut mennä johtoon siinä, missä Tapparakin. Varsinkin Tapparan jokseenkin tyhmät jäähyt tarjosivat vieraille ottelun ohjaksia, mutta erätauolle mentiin kuitenkin 0-0 -lukemissa hyvien tekopaikkojen mentyä melko tasan.

- Muutamassa jäähyssä porilaiskaksikko vähän kyllä katseli raumalaissilmin tilannetta, koki Tapparaa luotsaava Jukka Rautakorpi Tapparalle vihelletyistä jäähyistä, joita tuli toisessa erässä vielä lisää.

Toisessa erässä kulminoitui peli ja mahdollisesti koko ottelusarja

Toisen erän alkupuolisko tarjosi lopputuleman kannalta olennaisen. Ensin ajassa 24.34 Juha Leimu sai kiinnipitämisjäähyn, jota kotiyleisö voimakkaasti protestoi.

Pian tämän jälkeen tuli koko pelin kohutuin tilanne, kun Tapparan Ville Nieminen tööttäsi Lukon Justin Azevedon kovaa, mutta puhtaannäköisesti laitaan. Azevedo jäi makaamaan jäähän ja Nieminen sai lopulta laitataklauksesta kakkosen. Jälkitilanne poiki valtaisan vihellyskonsertin ja Lukon Teemu Nurmelle väkivaltaisuudesta Niemisen jäähyn kumoavan kakkosen.

Azevedo sai tilanteen jälkeen aina kiekossa ollessaan Hakametsän buuakset niskaansa ja tuntui myös hieman olevan pelillisesti poissa tolaltaan.

- Sitä miestä on taklattu ennenkin, Lukon vastuuvalmentaja Risto Dufva kuittasi kysymykset tilanteen vaikutuksesta peliin ja kertoi enemmänkin homman olleen kiinni huolellisuudesta.

Tätä näkemystä tuki se, että pian taklaustilanteen jälkeen ylivoimalla pelannut Lukko sortui huolimattomaan pelaamiseen omassa päässään. Tapparan katkaistua raumalaisten avauksen muodostui tilanne, jossa Antti Erkinjuntti sai onnekkaastikin käännettyä kiekon maalinkulmalle Jarno Koskirannalle, joka tuikkasi alivoimalla kirvesrinnat johtoon.

- Se on ollut tässä koko ottelusarjassa, että meidän huolellisuustaso ei ole ollut samalla tasolla, kuin Tapparalla. Tietysti olemme uhranneet paljon voimia matkan varrella ja mennään alueilla, joilla osa näistä pelaajista ei ole koskaan ollut, muotoili Dufva vastauksen sarjan tähän asti ratkaisevista tekijöistä.

Reilu neljä minuuttia ennen toisen erän päätöstä Tapparan tuurausmiehistö iski jo ratkaisevalta tuntuneen 2-0 -osuman. Jan-Mikael Järvinen ajoi röyhkeästi ja suti maalille ja Petri Vehanen tarjosi helpohkonlaisesti kiekon Sami Venäläiselle. Kaksikko joka ei vielä pari viikkoa sitten mahtunut Tapparan pelaavaan kokoonpanoon osoitti näin, että reservistä löytyy.

Katseet kohti huomista

Kolmannessa erässä Olli Palola spurttasi ampumaan puolustajan mailasta Vehasen maalin yläriman alle ja Tapparan voitto alkoi näyttää vääjäämättömältä.

Lukko taisteli loppuun asti ja haki myös ahnakasti taklauksia, mutta todellisia maalipaikkoja sillä oli melko vähän otteluun mukaanpääsemiseksi.

- Iso asia on se, joka nähtiin tuossa kolmenollassa, että me ei annettu periksi. Parantaa meidän pitää, jos aiotaan tätä sarjaa jatkaa, totesi Dufva.

Mutta kaikkensa tekee myös jo heti huomenna Tappara, jotta sarja katkeaisi.

- Hyvät verryttelyt, palautusjuomat, makaronilaatikot, hieronnat, kylmäaltaat, saunat, kaikki tehdään viimeisen päälle, jotta huomenna oltaisiin sitten taas puhtaalla kropalla pelissä, luetteli Ville Nieminen porkkanapöksyjen rituaaleja ennen huomista peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle