Sydäntä kylmäävä kolikonheitto jatkuu - Lukon vuoro rosvota vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Ville Vahalahden eleistä oli nähtävissä tyytyväisyyttä.
Kuva © Jarno Hietanen

Sitä saa, mitä tilaa.

Tapparan ja Lukon viides välierä suorastaan haisi jatkoajalle, eikä yleisö joutunut sen suhteen pettymään. Neljäs peräkkäinen jatkoerä kuitenkin päättyi Lukon täysosumaan ja 5 600-päinen Hakametsä sai poistua keskiviikkoiltaan niskat kyyryssä.

Tamperelaiset jättivät ensimmäisen katkaisumahdollisuuden käyttämättä toisessa sarjassa peräjälkeen. Vahvan Tappara-alun jälkeen Lukko pääsi kiinni peliin ja oli lähellä voittoa jo varsinaisella peliajallakin, mutta lopulta vasta Ville Vahalahden ratkaisu riitti selätykseen.

− Tiukkaa sarjaa pelataan niin kuin numeroista näkyy. On henkisesti rankkaa pelata katkaisupeliä vierasjoukkueena, ja minusta se näkyi meidän pelissä alkupuoliskon. Sen jälkeen me otettiin peli hallintaan ja vietiinkin se, Lukon päävalmentaja Risto Dufva pureskeli.

Lukko yllättäen jyrän alle - Tapparalle ei kelvannut

Ennakko-odotuksista poiketen Lukon rynnistys jäi alussa näkemättä. Sen sijaan kentällä määräsi kovaa luistellut ja nopeasti syöttänyt Tappara, joka teki kolmella kentällisellä mitä halusi.

Jukka Voutilaisen ja Jan-Mikael Järvisen johtamat viisikot pyörittivät pitkiä hyökkäyksiä Lukko-päädyssä koko ensimmäisen puolikkaan, mutta Ryan Zapolski piti pintansa torjumalla 25 kertaa kahdessa erässä.

30 minuutin kohdalla raumalaiset kuitenkin lisäsivät höyryä ja Vahalahden, Aaron Gagnonin sekä Janne Keräsen ykkösketju nousi esiin. Lukko onnistui maalinteossa, kun Keränen osui huonosti pelanneen Josh Greenin harhasyötön jälkeen.

− Vaikea ihan suoraan ruveta taktisella tavalla sanomaan, mitä tapahtui. Ehkä puolustettiin vähän yli, ei saatu hyökkäyksiä viidellä. Mutta kyllähän maalintekopaikkoja oli riittävästi, pohti Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi.

− Oli jääkiekkoa tavallaan parhaimmillaan, pitää osata olla ytimessä ja nauttia siitä hommasta. Kaikki jätkät pelaavat täysillä, ei siellä ole sinne päin vedelty, luotsi kuitenkin puolusti.

"Päätettiin, että voittomaali tulee meille"

Ottelu eteni kolmannessa erässä tasaisena, eikä maalipaikoilla mässäilty. Kiekonhallinta oli melko lailla yksi yhteen ja puolustuspeli kummassakin päässä mallikasta.

Lopussa Tappara kuitenkin nousi kovalla rutiinilla tasoihin. Pekka Jormakka osui Jan-Mikael Järvisen loistavasta poikittaissyötöstä ylivoimalla neljä minuuttia ennen summeria.

− Joukkue oli kärsivällinen, tiedettiin, että se paikka tulee sieltä. Saatiin ylivoimalla tekemällä tehty maali, Rautakorpi sanoi.

Jatkoaika vanheni viitisen minuuttia arastelevissa merkeissä, kunnes jysähti. Ville Vahalahti piti Lukon elossa kamppailumaalillaan Juha Metsolan edestä, ja ottelusarja jatkuu perjantaina Raumalla.

− Päätettiin, että tehdään niin paljon töitä myös jatkoajalla, että voittomaali tulee meille. Peli on peliä, vaikka pelaisi Serbiassa, kotiedulla ei ole merkitystä, Dufva saneli.

Rautakorpi ei jossitellut.

− Pomppu oli nyt kaverin puolella. Se tuli nyt suoraan Vahalahden lapaan. Kovaa vääntöä, molemmat joukkueet laittoivat kaikkensa likoon.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle