Lukko askeleen lähempänä playoff-paikkaa

Etukäteen ratkaisevan merkityksen saanut ottelu oli yksipuolinen näytös. Lukko ratkaisi pudotuspelitaistelua käyvien joukkueiden kohtaamisen jo ottelun ensimmäisessä erässä. Lukon esitys oli Tapparaan nähden ylivoimainen ja missään vaiheessa peliä ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Erityisesti Perttu Lindgrenin johtama Lukon ykkösvitja oli tehokas tiistai-illan kamppailussa iskien peräti neljä maalia illan aikana. Illan muista Lukon tekemistä maaleista vastasivat Juhani Jasun johtama kolmoskentällinen. Tanskalaismaalivahti Simon Nielsen oli myös Lukon maalilla vakuuttava pelaten uransa ensimmäisen voiton SM-liigassa lähes nollapelillä. Voiton seurauksena Lukon ero Tapparaan kasvoi runkosarjassa kuuteen pisteeseen. Tapparan urakka päästä pudotuspeleihin tällä kaudella vaikeutui huomattavasti myös SaiPan noustessa jo tasapisteisiin Tamperelaisseuran kanssa.

Ottelun alun tahdin määräsi vierasjoukkue

Lukko oli hereillä heti ensimmäisen erän alusta ja ensimmäinen hyvin organisoitu hyökkäys tuotti tulosta. Maalintekijänä kunnostautunut Teemu Nurmi olikin yksi ottelun pirteimpiä pelaajia kasvattiseuraansa vastaan. Sen sijaan liigan huonoimpiin ylivoimajoukkueisiin kuuluva Tappara jatkoi tuskailuaan erikoistilanteissa. Erässä nähtiin myös maalivahdinvaihto jo seitsemän peliminuutin jälkeen, kun Lukko pääsi ylivoimahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan. Tilanne kuvasti koko erän kestänyttä sekasortoa Tapparan puolustuspelissä.

- Ihan kiva pelata ja onnistua. Lataus purkautui ja sai hyvän lähdön otteluun. Nää on niitä kuuluisia kuuden pisteen pelejä. Omassa päässä on kuitenkin vielä paljon paljon tekemistä. Joka pelissä on kuitenkin kasvatettu himoa peliin ja tottakai erilainen fiilis pelata kasvattiseuraa vastaan. Joukkueessa pelaa vieläkin tuttuja naamoja, jutteli Lukkohyökkääjä Teemu Nurmi.

Charles Bertrand iski ottelun voittomaalin.
Mika Kylmäniemi - mika.kylmaniemi@gmail.com

Ottelun ratkaisu nähtiin myös jo ensimmäisessä erässä Lauri Tukosen ja Janne Keräsen iskiessä Lukon 4-0 -johtoon. Jos Tapparalla ei onnistunut illan aikana mikään, niin Lukolla oli puolestaan onnetarkin puolellaan. Tapparan huonoa erää kuvasti aivan erän lopulla sattunut yhteentörmäys, jossa ottelun tuomari Mikko Vanninen taklasi Tapparahyökkääjä Antti Erkinjuntin vaihtoaition puolelle.

Lukolla ei ollut vaikeuksia puolustaa johtoaan

Toista erää kuvasti Lukon hyökkäysinnon häviäminen, mutta aktiivinen karvaus Tapparan maalinedustalla tuotti tulosta ja pari kertaa Lukkohyökkääjä pääsi Tapparavahdin kanssa nokikkain tuloksetta. Tapparavalmentaja Risto Dufva yritti toisen erän aikana piristää joukkuettaan ketjunmuutoksilla ja isäntien ote piristyikin jonkin verran. Peli muuttui avoimemmaksi ja pitkiä kiekkoja nähtiin paljon. Ottelun puolessavälissä Tapparahyökkääjä Olli Palola iski taidokkaasti suoraan ilmasta kavennuksen isäntien hyväksi.

Toisessa erässä nähtiin myös Tapparan kannalta onneton tilanne, jossa Tapparahyökkääjä Jussi Makkonen jäi jään pintään makaamaan päätykahinoiden seurauksena. Tilanteesta ei kuitenkaan seurannut jatkotoimenpiteitä ja Makkonenkin jatkoi peliä normaalisti. Kolmannessa erässä Lukko jatkoi taisteluaan ja ratkaisi pelin lopullisesti viisi minuuttia ennen ottelun loppua Tapparan yrittäessä epätoivosesti tehdä maalia ilman maalivahtia. Loppunumerot 6-1 taiteili vielä Lukkopuolustaja Teemu Aalto.

- Mun mielestä latauduttiin peliin hyvin. Kaveri vaan käytti maalipaikat tehokkaasti hyväkseen. Numerot mairittelivat. Hieno taistelu oli 4-1 maalissa, siihen olis vielä pitänyt tehdä se toinen kavennusmaali. Vielä pitää kuitenkin ajaa enemmän kohti maalia. Sieltä ne maalitkin tehdään. Edelleen meillä on tietty tavoite. Runkosarjaa ei oo vielä ratkaistu, kommentoi ottelua Tapparan apuvalmentaja Sami Hirvonen.