Hakametsässä yhden virheen peli

LIIGA / Raportti
Palola tekee Jormakan syötöstä voittomaalin, Zapolski on vailla mahdollisuuksia.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Lukko hieroivat puolustuksellisesti odotetun tarkan, mutta muutoin joulutauon jälkeiseksi peliksi yllättävänkin hyvätasoisen kamppailun. Peli ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun Tapparan tulikuuma kaksikko Jormakka-Palola kuittasi ensin Lukon virheestä voittomaalin ja Palola ylivoimalla lopullisen niitin.

Tampereella oli tällä kertaa heti joulun jälkeen hereillä niin kotijoukkue, kuin kotiyleisökin, sillä ottelua oli saapunut seuraamaan mukavasti yli 6500 henkeä. Tappara osoitti olevansa myös heti hereillä ja avauserä pelattiinkin kotijoukkueen selvässä hallinnassa. Toisessa erässä Lukko pystyi paremmin kokonaisvaltaisempaankin hyökkäyspeliin, kuin pelkkiin satunnaisiin vastaiskuihin. Maaleja ei kuitenkaan jokusista tekopaikoista huolimatta ennen kolmatta erää nähty.

Kolmannen erän puolivälin lähestyessä sattui Lukolle ottelun kannalta ratkaiseva haksahdus, kun Jan-Mikael Järvinen sai keskialueella riistettyä kiekon ja järjestettyä ketjukaverinsa, Tapparan tämän hetken seuratuimmat nimet, Pekka jormakan ja Olli Palolan kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Seurauksena oli Palolan Jormakan nappisyötöstä viimeistelemä koulumaali.

Lukon tasoitussauma tulikin heti avausmaalin jälkeen ylivoimalla, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Tappara ratkaisi pelin lopullisesti noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua pelatessaan ylivoimalla, kun Palolan terävä laukaus suoraan syötöstä painui vastustamattomasti ohi Lukon maalivahdin Ryan Zapolskin. Palola teki näin kaksi maalia ja Järviselle Tapparasta ilta oli myös kahden pisteen arvoinen, sillä hän järjesti myös Palolan toisen osuman. Loppunumerot tyhjiin viimeisteli Markus Kankaanperä kauden toisella maalillaan.

Rautakorpi kiitteli omiaan onnistuneesta valmistautumisesta tauon jälkeen

- Tappara tuli kyllä peliin valmiina ja mekin yritimme olla. Mutta kyllä alussa Zapolski piti meidät pelissä mukana. Sitten peli tasoittui ja toisella kympillä ja etenkin toisessa erässä päästiin vähän hyökkäämäänkin siinä. Kun ratkaisu venyi kolmanteen erään, niin se oli sitten yhden virheen peli ja valitettavasti me sen tänään teimme. Näille herroille, jotka sen maalin sitten tekivät ei sitä yhtäkään paikkaa kannata antaa, summasi Lukon vastuuvalmentaja Risto Dufva viitaten Palolaan ja Jormakkaan.

- Olen tosi ylpeä joukkueen valmistautumisesta tauon jälkeen. Oli kuin ei olisi taukoa ollutkaan ja heti lähti pelaaminen käyntiin. Se kysyy tietysti sietokykyä, kun aloitat pelin hyvin, mutta et saa maalia ja vähän Lukkokin alkoi saamaan tilanteita toisessa erässä. Se ei sopinut kuitenkaan meille ja pyrittiin saamaan ote takaisin kolmanteen erään, kertoi Tapparan pääluotsi Jukka Rautakorpi antaen myös kiitosta ottelun lopullisesti ratkaisseelle komealle ylivoimamaalille.

Rautakorpi koki ottelun, kuten myös varmasti monet katsojatkin hyvätasoisena ja vauhdikkaana.

- Ainahan nämä ovat mielenkiintoisia nämä tauonjälkeiset pelit ja vahva, hyvin luisteleva ja kamppaileva joukkue oli vastassa, joten tosi kova peli oli. Mutta ylpeä olen meidän valmistautumisesta, Rautakorpi jatkoi.

Palola ei mieti asioiden edelle

- Kaikennäköisiä juttuja mulle höpötetään. Yksi kysyy minkä NHL-seuran haluat valita tai toinen, mihin KHL-joukkueeseen haluat mennä. Sellaiset pitää nyt unohtaa tällä hetkellä, sillä Tappara on ykkösjuttu nyt tässä tällä hetkellä, naureskeli jälleen Tapparan tehopyssynä toiminut Olii Palola.

- Kyllä Lukkoa vastaan aina syttyy, kun siellä on itselle tuttuja jätkiä. Kyllä siihen sellainen pieni ekstrakipinä tulee. Hieno on Lukkoa vastaan vetää. Ja hyvin on näyttänyt sopivan mulle, jutteli Palola hymy herkässä, kun kysyttiin, millaista Lukkoa vastaan on pelata.

Tapparasta maininnan ansaitsee myös tolppien välissä nollan torjunut Andy Chiodo. Chiodo sai käskyn maaliin Juha Metsolan pienen sairastumisen myötä, mutta maalivahtipeluutuksen jatkosta Rautakorpi oli vastauksissaan poliitikkomainen.

- Metsolalla oli pieni flunssa, niin otettiin varman päälle. Muutoin peli kerrallaan. Andy on hommattu tänne, koska hän pystyy pelaamaan, mutta peli kerrallaan etenemme, totesi Rautakorpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle