Tappara jatkoi voittojen tiellä

Kauden ensimmäinen voitto Hakametsän ykköshallissa oli tosiasia, kun Tappara mittasi Linköpingin kunnon Nordic Trophyn toisessa ottelussa. Kotijoukkue pystyi kääntämään pelin kolmannessa erässä huolimatta siitä, että pelikuviot olivat vielä pahasti keskeneräisiä.

Ennakkoon oli tiedossa, että illan kamppailusta tulisi tiistain Djurgården-ottelua vaikeampi, sillä vierasjoukkue Linköping on yksi Elitserienin mestarisuosikeista tulevalla kaudella. Ei myöskään pidä väheksyä puskaradion merkitystä: viesti tiistain tapahtumista ja Tapparan pelimotivaatiosta oli varmasti kantautunut ruotsalaisjoukkueen johdon ja pelaajien korviin.

Jäähyilyä..

Tappara hallitsi peliä alkuminuuteilla Linköpingin ottaessa pari jäähyä. Tästä huolimatta vierasjoukkue aloitti maalinteon alivoimalla ajassa 2.18, kun lättykiekko löysi Niklas Olaussonin yksin siniviivalta. Olausson ei erehtynyt vaan sijoitti kiekon tarkasti ohi torjuntavuorossa olleen Mika Lehdon.

Pian tämän jälkeen Tappara otti jäähyjä oikein urakalla ja ruotsalaiset pääsivät myllyttämään lähes jatkuvaa ylivoimaa. Erän loppupuolella Linköpingin pelaaja oli päästä yksin läpi, mutta Lehdon oikea-aikainen vastaantulo esti lisämaalin synnyn. Toinen tilanne syntyi vain minuuttia myöhemmin, kun ruotsalaishyökkääjä punnersi väkisin laidasta läpi ja onnistui vielä laukaisussa. Lehto torjui, mutta ruotsalaiset protestoivat, koska heidän mielestään Lehdon torjunta tapahtui maalikehikon sisäpuolella. Ottelun päätuomari Jari Levonen oli kuitenkin toista mieltä, ei maalia.

Erän yleisilme oli jäähyvoittoinen, sillä molemmille joukkueille jaettiin peräti neljä kaksiminuuttista. Enemmän tästä kärsi Tappara, sillä kolme sen jäähyistä tuli lähes yhteen putkeen, eivätkä Kirvesrinnat päässeet yhteenkään todella vaaralliseen tilanteeseen.

Suvantovaihe

Ottelun toinen erä lähti kotijoukkueen kannalta huonoissa merkeissä liikkeelle joukkueen ottaessa heti erän alkuun kakkosen pelin viivyttämisestä. Tappara onnistui kuitenkin maalinteossa reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Linköping-vahti Jonas Fransson sylki kiekon Teemu Aallon lämäristä eteensä. Yksin jätetyllä Antti Höllillä oli helppo työ nostaa kiekko tyhjään verkkoon.

Ruotsalaisten tasoitus tuli muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla, kun Joakim Eriksonin poikittaissyöttö löysi tiensä maalin editse Tony Mårtensonin lapaan. Mårtenson ei erehtynyt, tilanne 1-2. Erän lopulla Chris Kelleher onnistui vielä lisäämään Linköpingin johtoa sekavan maalinedustatilanteen päätteeksi.

Erä oli kokonaisuudessaan melkoista surffikiekkoa, jossa ei hyökkäyspään syöttöpelillä juhlittu. Sen sijaan molemmat joukkueet toivat kiekkoa vauhdilla yli kentän menettääkseen sen heti siniviivan jälkeen. Positiivinen asia oli se, että ensimmäisen erän jäähymäärät olivat historiaa. Lienevätkö pelaajat sisäistäneet erätauolla uusien sääntömuutoksien hienoudet.

Vaikeuksien kautta voittoon

Viimeistä erää ehdittiin pelata vain reilut puolitoistaminuuttia, kun Tappara kavensi. Teemu Laine toi kiekon ylös, mutta laukaus osui tolppaan. Lopulta kiekon suti maaliin Sami Venäläinen. Linköpingin pelaajat eivät saaneet kavennuksesta uutta virtaa ja yhdeksän minuutin kohdalla Tapparan jatkuva yritys tuottikin tulosta. Mika Viinasen syötön katkaisi ruotsalaispuolustaja, jonka mailasta kiekko päätyi takaa nousseen Tuukka Mäntylän eteen. Mäntylän lämäri upposi ohi Franssonin ja tilanne oli tasan. Tappara pelasi tilanteessa alivoimaa.

Tasoituksesta sisuuntuneina ruotsalaisen vauhti ja yritys lisääntyi, ja samalla otteet kovenivat. Levonen ei kuitenkaan ollut tilanteen tasalla ja häneltä jäi muutama selkeä jäähy viheltämättä. Erän viimeisellä minuutilla Tappara pääsi vielä ylivoimalle. Vain yhdeksän sekuntia ennen loppua Aalto veti lämärin siniviivalta maalin yläputkeen, mutta tuloksetta.

Viiden minuutin jatkoaika ei tuottanut tulosta, joten edessä oli rangaistuslaukauskilpailu. Tarvittiin peräti viisi ampujaa kummastakin joukkueesta ennen kuin Tapparan Teemu Virkkunen sijoitti kiekon terävästi maalin alanurkkaan. Pisteet siis tamperelaisille.

Jatkoajasta ja rankkareista huolimatta ilta ei tarjonnut suurta kiekkoviihdettä tuhatpäiselle yleisölle, sillä kummallakin joukkueella tuntui olevan kuviot vielä hukassa. Ilahduttavaa kuitenkin oli se, että Tappara pystyi nousujohteiseen suoritukseen kolmannessa erässä ja kääntämään tappion voitoksi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.