Kärpät onnistui voittamaan Hakametsän peikkonsa

LIIGA / Raportti
Oulun Kärpät ei ole liiemmin juhlinut tällä kaudella Hakametsän jäähallissa Tampereella. Torstaina joukkueella oli kuitenkin kolme arvokasta pistettä kotiinviemisinään Tampereelta, kun yritteliäs Tappara taipui hieman onnekkaastikin 1-3.

Molemmat joukkueet olivat onnistuneet kehittämään hyvän latauksen otteluun ja peli lähtikin käyntiin pirteästi molempien joukkueiden yritteliäisyyden tuottaessa paikkoja kumpaankin päätyyn. Vierailijat onnistuivat siinä kaikkein olennaisimmassa, maalinteossa, kun Joonas Komulainen pääsi siirtämään hyökkäyspään aloituksen jälkeisestä irtokiekosta maalinkulmalta Kärpät johtoon. Avauserää oli tällöin vajaa puolet pelattu.

Tappara pääsi otteluun aina vain paremmin mukaan, mitä pitemmälle mentiin. Se tuli toiseen erään nälkäisesti luoden heti painetta Kärppien päätyyn, mutta ajassa 21.21 helähtinkin jälleen kotjoukkueen maalia vartioineen Jani Niemisen takana kun b-pisteiden takakaarten välistä laukomaan päässeen Kimmo Koskenkorvan kuti painui verkkoon. Tilanne näytti hieman siltä, kun veto olisi hieman muuttanut jostain suuntaa.

Tappara sai tämän jälkeen pian mahdollisuutensa kavennukseen, kun se pääsi lyhyen ajan sisällä pelaamaan parikin ylivoimaa. Kotijoukkueen vaatimattomat ylivoimatehotilastot eivät kuitenkaan tänäänkään kaunistuneet.

– Kun äijää luokkaantuu, niin kyllähän se ylivoimapelaamista hankaloittaa. Niillä koostumuksilla, millä ylivoimaa harjoitellaan ei sitten pystytä pelaamaan, kertoi Tapparan valmennusjohdosta lehdistölle edustusvuorossa ollut Sami Hirvonen.


Brett Skinner pelasi paljon paremmin kuin parin päivän takaisessa paikallisottelussa.

Tapparalta oli pihalla ottelusta mm. Jukka Peltola, Tommi Kovanen, Jussi Halme ja Miikka Männikkö. Lisää jobinpostia tuli Kärppiä vastaan, kun Juha Leimu ja Viktor Ekbom saivat tällit tahoillaan. Loukkaantumisten pituudet selvinnevät parin päivän sisään.

– Pelattiin hyvä peli. Joukkue laittoi kaikkensa jäälle, ei vaan tänään kiekko pomppinut. Ei mennyt mistään sisään. Kuvaava oli tuo lopun paikka, meidän tasoitusyritys meni vähän ohi ja siitä sitten saivat puolivahingossa kiekon ja laittoivat tyhjiin, näki pelin Hirvonen.

Yritteliästä kotijoukkueen peli olikin ja ilonaiheena voi pitää uuden puolustajan Brett Skinnerin otteita. Mies järjesteli ja yritti ratkaisua itsekin hanakasti. Hän osoitti peliälyä ja kiekollista taitoa löytyvän.

Kärpät selätti Hakametsän kirouksen

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirtakin myönsi joukkueensa olleen pelillisesti ehkä aavistuksen verran ottavampi osapuoli.

– Ehkä me oltiin alakynnessä 60-40 jos koko peliä katsotaan. Mutta sillä voi voittaa, kun olet hyvin latautunut, sulla on hyvä maalivahtipeli ja pelaat sitoutuneesti. Sillä voit voittaa, vaikka olet vähän alakynnessä, niinkuin vieraissa yleensä vähän ollaan, Aravirta selvitti.

– Taisteltiin hyvin. Ei meille tämä Tampere ole ollut herkkupaikka koskaan. Täällä on ihan erilainen jää. Se on sama molemmille joukkueille, mutta Tappara harjoittelee ja pelaa tuossa kokoajan. Tämä on huomattavasti nihkeämpi, kuin Oulussa.

Näin selvisi myös lopulta, että vika ei sittenkään ollut Hakametsän hallin valoissa, joita Aravirta edellisellä Tampereen visiitillään huumorimielisesti manaili. Vaikka Kärppien esitys ei ehkä kauden suvereeneimpia ollut tälläkään kertaa, pohjusti ykkösvahti Ville Hostikkaa tuurannut Tomi Karhunen vieraille varmoilla otteillaan voiton.

– Hän on pelannut viisi peliä tällä kaudella ja kaikki luottamista herättävästi. Vaikeassa tilanteessa pitänyt hyvin pään kasassa ja harjoitellut ekstraa, kun pelejä ei ole paljoa tullut. Hieno juttu, että saa tällaisen palkinnon, koska on harjoittelullaan ansainnut sen, luonnehti Aravirta Karhusen esitystä.


Tappara ei onnistunut tänään tekopaikoistaan. Tämäkin laukaus menee tolppaa hipoen ohi.

Tapparan loppukiri ei tuonut tällä kertaa tulosta

Kolmanteen erään Tappara sai unelma alun, kun Sami Venäläinen pääsi iskemään Antti Erkinjuntin esityöstä jo vajaan minuutin pelin jälkeen Tapparan maalin päähän tavoittelemaan tosissaan tasoitusta. Myös Brett Skinner sai lopulta ansaitusti nimensä tehotilaistoihin Venäläisen maalissa syöttöpisteen muodossa.

Tappara ei kuitenkaan kyennyt nousemaan tasoihin, vaikka Risto Dufva otti aikalisän ja vetäisi maalivahdin pois jo kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Tapparan pelatessa ilman maalivahtia kiteytyi pelin kuva, kun Kärpillä oli ensin mahdollisuus jo iskeä tyhjiin, mutta se tupeksi kiekon Tapparalle, joka järjesteli vaarallisen vastaiskun. Kirvesrintojen tilanne päättyi kuitenkin hyvästä paikasta ohi laukaukseen ja Kärpät pääsi sen seurauksena uudelleen kokeilemaan kiekon tyhjiin laittamista, tällä kertaa tuloksekkaasti.

Näin pisteet lähtivät Ouluun. Uuudenvuoden jälkeen Kärpät saa vastaansa kotikentällään Bluesin ja Tappara matkustaa Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle