Tappara ei päästänyt KalPaa helpolla

LIIGA / Raportti
Tapparalla oli mahdollisuus kuroa matkaa pudotuspeliviivaan kiinni, kun Hakametsässä vieraili sarjakärki KalPa. Hyvästä taistelusta kotijoukkueelle jäi käteen yksi piste. Peliä odotetusti kiekollisesti hallinnut KalPa onnistui katkaisemaan tappioputkensa jatkoaikavoitollaan.

Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja jo vajaan puolentoista minuutin kohdalla kiekko oli ensi kertaa pitkästä aikaa torjuntavuoron KalPa-maalissa saaneen Juha Toivosen selän takana. Kalle Kaijomaan lyöntilaukaus yllätti Toivosen hieman helpon näköisesti, sillä maskiakaan ei maalivahdin edessä yhtään ollut.

KalPa kuittasi kuitenkin jo vajaan kolmen minuutin kohdalla, kun Sami Kapanen petasi Jaakko Rissaselle tyhjän maalin. Reilut pari minuuttia tästä erinomaisella pelipäällä ollut Antti Erkinjuntti siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon oman laukauksensa irtokiekosta.

Näyttikin, että Tampereella voi kehittyä todellinen hurlumhei-ilta, varsinkin kun seuraavaksi nähtiin todellinen jäähyjen sirkus, jossa molemmat pääsivät ylivoimalle oikeastaan kaikilla mahdollisilla erikoistilanteiden mieslukumäärillä, Tappara hetkeksi aikaa viidellä kolmeakin vastaan. Jäähyjen rikkoma loppuerä ei tarjonnut kuitenkaan lisäosumia.

Tappara karvaa ja puolustaa, KalPa pitää kiekkoa

Toisessa erässä peli eteni niinkuin arvata saattoi. KalPa otti pelin kontrollin haltuunsa, mutta Tappara luisteli ja häiritsi tehokkaasti vieraiden pelinrakentelua. Varsinkin erän loppupuoli tahkottiin kokolailla Tapparan päädyssä ja KalPan kenttäpäätyyn alkoi tulla enenevissä määrin luistimenpiirtoja vasta, kun Tuomas Kiiskinen passitettiin jäähylle aivan erän lopussa.

KalPan tasoituksesta tuli tosiasia vasta kuitenkin kolmannen erän alussa, kun Simo-Pekka Riikolan veto helähti Jani Niemisen vartioiman veräjän yläpömpeliin. Se olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla maalivahdin torjuttavissa.

Tappara kuitenkin jatkoi hyvällä työmoraalilla loppuun asti ja vaikka kiekollinen hallinta oli KalPalla, oli kotijoukkueen Antti Erkinjuntilla varsinaisen peliajan loppupuolella parhaimmannäköiset maalintekoyritykset. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja peli meni jatkoajalle. Siinä Tapparan paketti ei enää kestänyt, vaan Jyri Junnila pääsi jatkamaan Jussi Timosen namupassin puolityhjään verkkoon ja peli oli sitä myöten selvä.


Ratkaisusta vastasi pari kautta sitten Tapparaakin edustanut Jyri Junnila.

Pukukoppikäytävällä tyytyväisiä valmentajia

Viikon päätös oli molemmille joukkueille raskas, kun perjantain jälkeen kummallakin oli pitkä matkustaminen Tampereelle. Kummankin joukkueen päävalmentajat vaikuttivat tyytyväisiltä joukkueidensa kykyyn puristaa viikon viimeisetkin mehut irti.

– Kolmen tappiopelin jälkeen olen aivan helvetin ylpeä tästä muutoksesta, mikä pystyttiin vielä tähän viikkoon tekemään. Ylpeä työmäärästä ja muutoksesta, kehui omiaan hyväntuulinen KalPa-luotsi Tuomas Tuokkola.

– Tappara puolusti hyvin keskustaa ja peitti laukauksia. Jouduttiin tekemään hirveä määrä töitä maalipaikkojen eteen, hän jatkoi.

Myös Tapparan virkaveli Risto Dufvaa lämmitti, että jotain jäi kamppailusta sarjakärkeä vastaan käteen.

– Aikamoinen 24 tuntia, eilen Oulussä ja sitten pikkuhiljaa valuttiin etelään ja sarjakärki vastassa. Neljä pistettä on hyvä suoritus meiltä näistä kahdesta pelistä. Tänäänkin olen erinomaisen iloinen, että saatiin muutakin, kuin osallistumisen iloa palkinnoksi.

– Tämähän oli väsyneiden miesten taistelua. Mutta positiivista oli esim. se, että Jarkko Pyymäki oli erinomainen itseasiassa koko tämän viikon, se oli yllätys. Saatiin apuja häneltä sentteripulaan, Dufva pohdiskeli.

KalPalla puolestaan on pakkipula ja vielä Adam Masuhrkin oli pelistä pois kuumesairaana.

– Puolustajatilanne on mikä on tällä hetkellä. Riekkinen on pelannut kuusi vai seitsemän peliä vuorotellen pakkia ja hyökkääjää, hattua pitää nostaa. Sillä on iso arvo meille, mietiskeli puolestaan Tuokkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle