KalPan huima voittoputki sai jatkoa Tampereelta

Patrick Davis teki ottelun avausmaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikko-iltana Hakametsän jäällä nähtiin kaksi joukkuetta, jotka lähtivät huippuvireessä maajoukkuetauolle. Sekä Tappara että KalPa olivat tauon aikana pystyneet säilyttämään vireensä ja tarjosivat niin mielenkiintoisen peli-illan kiekkokansalle kuin keskellä viikkoa voi tarjota.

Kotijoukkue Tapparalla ei luistin painanut, vaikka niin olisi voinut olettaa ennen illan ottelua. Vasta kahden kolmen aikaan yöllä kotona olleet tamperelaiset eivät antaneet KalPan pelinopeuden häiritä, vaan muuttivat pelityyliään siihen sopivaksi.

Vaikka vauhtia ei ottelusta puuttunut, niin kaksi ensimmäistä erää olivat täysin maalittomia. Molemmat maalivahdit pääsivät kuitenkin tositoimiin, sekä kirvesrintojen Tomi Karhunen että kuopiolaisten Eero Kilpeläinen.

Kolmas erä oli kuin olikin tänään se ratkaiseva. Veli-Matti Savinaisen otettua heti erän alkuun 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, piti Tapparan puolustus ensimmäiset kaksi minuuttia pintansa, mutta toisella kaksiminuuttisella Patrick Davis rankaisi.

Vierasjoukkueen itse ottaessa kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, iski KalPa silloinkin. Sairaslomalta palannut Jaakko Rissanen sulloi takatolpalta alivoimamaalin, kun kolmatta erää oli noin puolet jäljellä.

Tappara oli lähellä tasoitusta

Vierasjoukkue KalPa otti hölmön joukkuerangaistuksen viimeisellä viidellä minuutilla. Tappara otti Karhusen pois maalilta ja kun joukkueet tulivat täysilukuisiksi pysyi Karhunen vielä poissa jäältä. Jere Karjalainen näki tilaisuutensa tulleen ja pääsi kaventamaan lukemiksi 2-1.

− Kun pelaamme kansainvälistä jääkiekkoa, niin ei pitäisi toimia noin, että yritetään hakemalla hakea joku tuollainen, kommentoi KalPan päävalmentaja Pekka Virta jäähyä.

Kotijoukkueen loppukiri ei riittänyt ja kuopiolaiset lähtivät kotimatkalle kolmen pisteen kera. Seitsemännen perättäisen voittonsa ottaneen KalPan päävalmentajalta irtosi kuitenkin vastustajalle kehuja.

− Tauon jälkeen on helppo lähteä ja kun Tapparalla oli tuo matka, niin sen tiesi, että alku on heidän ja loppu meidän. Kyllä Tappara hienosti pelaa viimeiset kolme viivaa punaisesta eteenpäin. Syöttelevät, pyörähtelevät ja luovat tilanteita, mikä tuottaa vaikeuksia puolustuksen suhteen, emmekä pääse vastahyökkäyksiin. Ei ole sattumaa, että ovat sarjakärjessä, lisäsi Virta.