KalPa taisteli voittoon Hakametsässä

Mikko Koskinen ja KalPan puolustus pitivät huolen, ettei Tappara päässyt osingoille kolmesta pisteestä.
Tappara sai lauantai-iltana vieraakseen Kuopion KalPan. Ottelu oli vauhdikas, ja ylivoima oli suuressa roolissa illan kamppailussa. Vierasjoukkue vei tasaisen pelin lukemin 2-3 (0-1, 1-0, 1-2).

Tampereella nähtiin tasainen ja tunteikas vääntö, kun Tappara ja KalPa iskivät yhteen edesmenneen Tappara-legenda Pekka Marjamäen muisto-ottelussa. KalPan eilinen tappio näytti olevan jo takanapäin, sillä joukkue rymisteli kaukaloon aivan uudella ilmeellä.

Ottelun ensimmäisellä minuutilla KalPa otti heti isännän otteet käyttöönsä vyörymällä voimakkaasti Tapparan päätyyn. Juha Metsola onnistui kuitenkin torjumaan KalPan ensimmäiset yritykset ja pitämään Tapparan mukana pelissä. Alkuminuuteilla nähtiin myös ensimmäinen rähinä, kun Ville Nieminen hätyytteli kiekkoa Mikko Koskisen räpylän alta.

KalPa veikin ensimmäistä erää lähes mielin määrin Tapparan pelin sotkeuduttua jäähyihin. Ensimmäistä maalia saatiikiin odottaa aina erän lopulle asti. Teemu Aallon illan toinen kaksiminuuttinen kostautui, kun Jukka Voutilainen iski kiekon maaliin Antti Kerälän esityöstä. Mikko Koskinen sai olla maalillaan melko rauhassa, sillä laukauksilla Tappara ei tässä erässä juhlinut.

- Pelin ensimmäinen erä oli meiltä huono. Pelimme laatutaso oli heikko puolin ja toisin ja täten se palveli vierasjoukkuetta, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi selvitti.

Jatkuvaa jäähyilyä

Toisessa erässä nähtiin runsaasti jäähyjä. Tappara aloitti toisen erän ylivoimalla ja saikin heti alussa paineen KalPan alueelle. Joukkueen viimeistelyssä ja laukauksissa oli kuitenkin parantamisen varaa,  sillä suorastaan hehtaaripyssymäiset laukaukset eivät löytäneet tietään KalPa-maalille. Lähimmäksi maalia erän alussa pääsi KalPan Kalle Kerman, joka nousi salamannopeasti oikeaa laitaa pitkin Metsolan vartioimalle Tappara-maalille. Kirvesrintojen maalivahti torjui kuitenkin terävän laukauksen varmoin ottein.

Myös Tapparalla oli paikkansa. Kauden ensimmäisen ottelun pelannut Niclas Lucenius pelattiin läpi loistavalla pystysyötöllä, mutta Mikko Koskinen veti pidemmän korren.

Erän puolessa välissä tunteet kuumenivat entisestään. Torikokous oli valmis, kun Joonas Riekkinen törmäsi jäähyn arvoisesti maalin edustalla Juha Metsolaan, joka kaatui näyttävästi. KalPalla ei ollut kuitenkaan hätää, koska Tapparan ylivoima oli edelleen hyvin tehotonta.

Jyri Junnilan jäähyn aikana Tappara kuitenkin onnistui, ehkä hieman onnellakin. Juha Leimu lähetti pommin siniviivalta, ja irtokiekkoon ensimmäisenä ennättänyt Jerry Ahtola tasoitti pelin.

Taisteluvoitto

KalPa sai kolmanteen erään unelma-alun Jukka Voutilaisen iskettyä ylivoimalla illan toisen maalinsa Kerälän ja Tommi Miettisen pohjustuksella.

Tappara hallitsi erän tapahtumia takaiskusta huolimatta. Ville Niemisellä oli loistava tilaisuus tasoittaa ottelu erän puolessa välissä, mutta tolppia lähemmäksi kirvesrinnat eivät päässeet. Hetkeä myöhemmin raivoisa yrittäminen viimein palkitaan. Juha Leimu ampui jälleen siniviivalta, ja Aleksander Barkov nosti kiekon maalin kattoon.

Ei maaleja kuitenkaan ilman viimeistelyä. Siinä, missä Tappara hukkasi paikkansa, oli KalPa erittäin tehokas. Kotijoukkueen karmaiseva virhe keskialueella koitui kohtalokkaaksi. Jukka Hentusen nappisyöttö vapautti Kerälän nokikkain Metsolan kanssa, ja Kerälä veivasi kiekon längeistä sisään.

- Toinen ja kolmas erä olivat meidän eriä molemmat, veimme peliä mutta kaveri teki maalit. Kolme paikkaa kolmannessa erässä kaverille ja kaksi maalia, se ei kaipaa selittelyä. Olimme koko pelin tavallaan takaa-ajajana. Maalipeli joka tapauksessa, tiukka ottelu, ja hyvin pienestä oli kiinni, Rautakorpi kuvaili pelin kulkua.

Rautakorpi vakuutti kuitenkin ettei eilinen paikallispeli painanut jaloissa.

- Kavensimme joukkuetta kolmanteen erään ja energiaa oli näin enemmän. Oli hyvin erilainen joukkue vastassa kuin eilen. Tiesimme, että KalPalla on todella hyvä hyökkäysvoima, ei sieltä mitään yllätyksiä tullut.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen luonnehti pistepottia taisteluvoitoksi, ja samalla kiitteli joukkueen erikoistilannepelaamista.

- Ylivoimapeli taisi tuottaa kaksikin maalia, vaikkakin se oli alkuun aika heikkoa. Erikoistilannepelaamista oli kyllä enemmän ja siihen voidaan olla tyytyväisiä. Jouduimme pelaamaan paljon alivoimaa.  Itselle jäi hieman sekava kuva 5-5-pelaamisesta, koska sitä oli vähemmän. Tämä oli hyvin tunnepitoinen peli pelaajille ja se tunne johdatti aika paljon sitä suoritusta, Laukkanen luonnehti.

Laukkanen jakoi tunnustusta myös vastustajalle.

- Mielestäni vastassa oli ihan odotetun vahva joukkue. Tiesimme vastustajan vahvoista otteista harjoituspeleissä ja eilisestä sarja-avausvoitosta, joka tuli aika selkeällä esityksellä. Kunnioitettiin heitä, mutta ei pelätty. Mielestäni se oli myös yksi voiton avain, Laukkanen päätti.