Tappara otti toisen kiinnityksen kohti finaaleja

Patrik Laine iski ylivoimalla Tapparan 3-1-johtoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara kaatoi Kärpät toistamiseen lauantai-iltana ja otti samalla toisen kiinnityksen kohti finaalipaikkaa. Ottelua hallinnut tamperelaisjoukkue voitti oululaiset lopulta lukemin 4-1.

Tapparan ja Kärppien toisen välieräkohtaamisen ensimmäinen erä mentiin Tapparan tahdissa. Perjantaina Oulussa vasta toisessa erässä peliin herännyt tamperelaisjoukkue tuli lauantain kotipeliinsä valmiina, kun taas vierasjoukkue Kärpät puolestaan oli ottelun alussa hieman unisen oloinen.

Tappara sai palkinnon hyvälle avauserälleen tasan minuutti ennen ensimmäistä erätaukoa. 1−0-maali oli Tappara-puolustaja Nick Plastinolle ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä. Plastinon maalin syöttivät Kristian Kuusela ja Arttu Ilomäki.

Ottelun toisessa erässä Tappara jatkoi hyviä otteitaan ja Kärpätkin osoitti hienoisia heräämisen merkkejä. Erän puolen välin jälkeen Tapparan Stephen Dixon taklasi Kärppien Simon Suorantaa päähän.

Ottelun tuomaristo antoi Dixonille 5+20-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Suoranta loukkaantui taklauksen seurauksena ja poistui pukuhuoneen puolelle Kärppien lääkärin Jukka Tikannon kanssa.

Kärpillä oli ylivoimansa aikana vaikeuksia saada lauottua kiekkoa kohti Tappara-maalia. Ylivoimaa ehti kulua reilut neljä minuuttia ennen kuin Juuso Ikonen tinttasi kiekon ohi Tappara-vahti Tomi Karhusen. Ikosen maaliin syöttöpisteen nappasivat Sebastian Aho ja Arto Laatikainen.

Aittokalliolle pudotuspelien avaus

Kolmannen erän alkupuoliskolla kotijoukkue Tapparalla oli kaksi ylivoimamahdollisuutta eikä joukkue jättänyt kumpaakaan käyttämättä. 2−1-maalin iski Jani Lajunen Kuuselan ja Jere Karjalaisen syötöistä. Lukemat 3−1:hteen pommitti Patrik Laine Lajusen ja Kuuselan syötöistä.

3−1-maalin jälkeen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki vaihtoi maalivahtia. Sami Aittokallio luisteli kärppämaalille ensimmäistä kertaa tämän vuoden pudotuspeleissä.

Kolmannessa erässä Tapparan johtaessa peliä 3−1 ottelun tunnetila alkoi nousta. Kärppien Aho sai pystypainien lomassa irroitettua Tapparan Karjalaisen kypärän miehen päästä ja kärppämaalille hetki aikaisemmin vaihdettu Aittokallio potkaisi Karjalaisen kypärää. Aittokalliolle tuomittiin tempusta kymmenen minuutin käytösrangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kärpät yritti kaventaa ottelua viimeisten minuuttien aikana pelaten ilman maalivahtia, mutta Tappara rankaisi oululaisjoukkuetta vielä kerran. Tappara-kapteeni Jukka Peltola iski kiekon tyhjään maaliin Juhani Jasun ja Lajusen syötöistä.

Hetki Tapparan 4−1-maalin jälkeen tunne leimahti uudelleen ja jäällä nähtiin useampia yhteenottoja. Tilasteesta tuomittiin Kärppien Ivan Humlille 5+20-minuutin rangaistus sekä Jari Sailiolle ja Veli-Matti Savinaiselle kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.