Tappara kukisti Kärpät Liigan kärkikamppailussa

LIIGA / Raportti
Jan-Mikael Järvinen upotti ratkaisumaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Taisto runkosarjan ykköstilasta jatkuu edelleen kiivaana Tapparan kellistettyä tiistaina Kärpät kotikaukalossaan. Voitto Kärpistä oli Tapparan kuluvan kauden ensimmäinen, ja sen myötä joukkueiden ero sarjataulukossa kutistui kahteen pisteeseen.

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi runsaslukuisille tamperelaisyleisölle huomattavasti vauhdikkaampaa jääkiekkoa kuin mitä Tapparan kahdessa aiemmassa kotiottelussa oli nähty. Vaikka molemmat joukkueet tulivatkin otteluun virheitä vältellen, nähtiin kentällä silti kosolti taitoa ja kovaa yritystä. Myös maalinteon makuun päästiin jo reilun kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Antti Erkinjuntti malttoi tällä kertaa luopua kiekosta ajoissa ja syötti pelivälineen oivallisesti puolustaja Nick Bailenille. Jatkuvasti otteitaan parantanut jenkkipakki Bailen kiitti tilaisuudesta ja ohitti kärppävahti Jussi Rynnäksen komealla laukauksella.

- Bailen on tyypillinen esimerkki yliopistopelaajasta, joka tulee ensimmäistä kertaa pelaamaan ammattilaissarjaa. Ei häntä suoraan voi lyödä tohon tälle tasolle, mutta hänellä on kuitenkin erittäin hyvät työkalut pelaamiseen. Nyt hän käyttää niitä työkaluja tämän pelin vaatimalla tasolla. Hänellä on loistava laukaus ja hän laukoo erilaisista asennoista, kertoi päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Tapparan hienoisesta hallinnasta huolimatta myös vierailijoilla oli erässä omat paikkansa. Parhaimmat niistä siunaantuivat Joonas Donskoille ja Juhamatti Aaltoselle, mutta Tappara onnistui maalivahti Juha Metsolan johdolla välttymään takaiskuilta.

Tapahtumientäyteinen toinen erä

Heti erän alkuun Kärpät sai oivan tilaisuuden tasoittaa ottelu, kun Ben Maxwellia rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Maxwellin yritys pysähtyi kuitenkin Metsolaan, aivan kuten SaiPa-hyökkääjä Jesse Mankisenkin rangaistuslaukaus viime perjantaina. Hetki tästä ja Tappara pääsi karkaamaan jo kahden maalin johtoon, kun Bailenin heppoinen laukaus yllätti Rynnäksen ja upposi tämän längeistä sisään.

Erä jatkui samoissa merkeissä kuin alkoikin, ja pian saatiinkin todistaa Kärppien kavennusmaalia. Oululaisten hyökkääjä Simon Suoranta pääsi kuin varkain yllättämään Metsolan tiukalla rannevedollaan. Kärpät sai onnistumisesta hengen päälle ja hallitsi selvästi kenttätapahtumia, jonka seurauksena tasoitus oli vain ajan kysymys.

Kun vajaa seitsemän minuuttia toista erää oli jäljellä, kirivät vierailijat kotijoukkueen rinnalle kerrassaan upealla maalilla. Donskoi, Joonas Kemppainen ja Mikko Lehtonen syöttelivät Tappara-puolustuksen ja Metsolan pään pyörälle kauniilla kuviolla, jonka päätteeksi Lehtonen iski puntit tasan. Enempää maaleja toisessa erässä ei kuitenkaan enää nähty, ja erätauolle lähdettiin kutkuttavasta 2-2 –tasatilanteesta.

Järvinen illan sankari

Tappara nosti tasoaan toisesta erästä ja tuli ottelun päätöserään uudella ilmeellä. Ottelu etenikin tasaisissa merkeissä aina erän puoliväliin saakka, kunnes Jan-Mikael Järvinen räjäytti kotiyleisön suosionosoituksiin hienolla yksilösuorituksellaan. Pienikokoinen taitosentteri ryösti kiekon hyökkäyssiniviivalla, eteni vauhdilla kohti maalia ja ujutti kiekon Rynnäksen selän taakse.

Kärpät haki loppuun asti kiivaasti tasoitusta, eikä pystypaineiltakaan vältytty kultakypärä Ivan Humlin ja Markus Kankaanperän otettua kovimmin yhteen. Tappara kuitenkin kesti sarjakärjen lähentelyt uhrautuvan kamppailupelaamisensa ansiosta ja näin pisteiden jääminen Tampereelle oli taattu.

- Ensimmäisessä erässä pelattiin erittäin hyvin ja vietiin peliä. Toisessa erässä kadotettiin selvästi pelaamista, pienet asiat kentällä katosivat ja sen seurauksena vastustaja sai muutaman maalin. Kolmannessa erässä uhrautuminen oli todella kovaa tasoa ja peitettyjen laukaisujen määrä oli huikea. Saatiin se paikka sieltä ja Järvinen teki komean yksilösuorituksen, uhrautumalla tapeltiin sitten voitto tästä pelistä, tiivisti ottelun kulun kirvesrintojen luotsi Rautakorpi.

Kärppien leirissäkin oltiin tyytyväisiä heikosta tuloksesta huolimatta.

- Vastustajalla oli neljä paikkaa koko pelissä ja he tekivät niistä kolme maalia. Olen todella tyytyväinen meidän suoritukseemme; olimme koko ajan piirun verran aloitteellisempi joukkue ja pelasimme erittäin hyvän jääkiekko-ottelun laihasta tuloksesta huolimatta. Maalinteko ei ollut ihan sillä tasolla mitä pitäisi, mutta vaikka kuinka kaivamalla kaivan, niin en löydä kyllä mitään negatiivista meidän pelistä tämän illan osalta, totesi juuri jatkosopimuksen allekirjoittanut Lauri Marjamäki.

Kärpät palaa kaukaloon metsästämään sarjapisteitä torstaina Lahdessa. Tappara sen sijaan saa huilata lauantaihin asti, jolloin vastassa on niin ikään Pelicans.

» Lähetä palautetta toimitukselle