TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Tappara käänsi trillerin voitokseen - otteluvoitot tasan

LIIGA / Raportti
Jännitysnäytelmä kääntyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Tapparalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Finaalisarjan toinen osaottelu tarjosi Tampereella melkoisen näytelmän. Tapparan suvereeni esitys ja varma 3-0-johto haihtui kolmannessa erässä kuin tuhka tuuleen ja Kärpät tuli tasoihin. Peli näytti jo kääntyvän lopullisesti vieraille, mutta Tapparan tehovitja Jormakka-Järvinen-Palola käänsi lopulta sen kuitenkin Tapparalle.

- Tässä oli monta tarinaa yhden ottelun sisällä. Pelattiin välillä ihan loistavaa jääkiekkoa ja sitten pelattiin välillä vähän huonompaakin jääkiekkoa. Ja sitten tehtiin kokolailla tehty ylivoimamaali tuohon loppuun, summaili vuoristoratamaista ottelua Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Ottelun ensimmäinen tarina oli, että kun Kärppien hyvä alku ei tuottanut maalikehikkoa lähemmäksi päättyneitä tilanteita, kääntyi ote avausmaalin myötä Tapparalle. Avausmaalista vastasi reilun 13 minuutin pelin jälkeen akseli Pekka Jormakka-Jan-Mikael Järvinen-Olli Palola, joka pari minuuttia tästä iski Tapparan ylivoimalla jo 2-0-johtoon.

Toisessa erässä puhutti tilanne, jossa Atte Ohtamaa törmäsi Jormakkaan tilanteessa, josta kiekko oli kaukana. Jormakka jäi tuskissaan jään pintaan, Ohtamaa komennettiin jo suihkuun, mutta tuomaristo pyörsi päätöksensä ja haki Ohtamaan takaisin - tuloksena lopulta 2 minuuttia estämisestä. Jormakka lopulta pystyi jatkamaan peliä.

- Tuomaristo vastaa omista teoistaan, ei tosin joukkueille, vaan jollekin muulle. En ole tuommoistakaan kyllä silti tämän 25 valmentajavuoden aikana nähnyt, että ensin komennetaan takahuoneeseen ja sitten haetaan takaisin. Mutta sehän kuului tämän pelin henkeen, tämähän oli tosi lätkää, kun tuommoinenkin piti nähdä vielä, hymähteli Rautakorpi.

Oli miten oli, tilanne lopulta kostautui Kärpille sellaisenaankin, sillä Marko Kauppinen pamautti ylivoimalla viivasta Tapparan 3-0-johtoon. Kärppien vastuuvalmentaja Lauri Marjamäki herätteli joukkuetta vaihtamalla maaliin Tomi Karhusen tilalle Jussi Rynnäksen. Peli näytti silti selvältä.

Peli kääntyi päälaelleen kolmannessa erässä

Toisin kuitenkin oli. Tapparan kolmannen erän alkupuolella ottamat kaksi hieman turhaakin jäähyä kostautuivat salamana, kun Mika Pyörälä jatkoi kahdesti ylivoimalla viivavedon reboundin verkkoon. Peli oli nopeassa hetkessä 3-2.

Tämän jälkeen Kärpät kilautti kertaalleen kiekon tolpasta Juha Metsolan selän takaa takaisin peliin ja muutenkin Tappara oli täysin sekaisin. 53 minuutin kohdalla aiemmin pelissä kyseenalaista huomiota saanut Ohtamaa kuittasi tekosiaan hyvässä ja tasoitti pelin siniviivakudillaan. Tappara näytti tässä vaiheessa kadottavan lopullisesti jo varmasti hyppysissä olleet voiton avaimet.

Peli tarjosi kuitenkin vielä yhden käänteen. Kärppien hallitessa ja puskiessa kohti Tapparan maalia Toni Kähkönen passitettiin jäähylle vajaa minuuttia ennen loppua korkeasta mailasta. Hän oli huitonut tuomariston näkemyksen mukaan Metsolaa, Lauri Marjamäen näkemys oli täysin erilainen.

- Irtokiekko meille, tyhjä maali ja meidän äijä kaadetaan, mutta me lähdettiin jäähylle siitä. En ole koko kaudella sanonut mitään tuomareista enka sano nytkään, mutta kaikkihan näkivät mitä tapahtui ennen tuomittua tilannetta.

- Mutta ei mitään, se on tämmöistä joskus jääkiekko. Ei tullut nyt, vaikka oltaisiin ehkä ansaittu, lauantaina jatketaan. Tappara oli tehokas tänään paikoistaan, Marjamäki totesi.

- Pidän kiinni siitä, että tuomariston päätöksiä pitää kunnioittaa. He vastaavat teoistaan muualle, kuin meille joukkueille, tyytyi Rautakorpi toteamaan lopun jäähyyn johtaneesta tilanteesta.

Näkemyksiä voi olla monia, mutta Tappara ei hukannut uutta tilaisuutta ratkaista peli. Jos pelissä toimi Kärppien ylivoimakin, oli Tapparan Jormakka-Järvinen-Palola liikaa Kärpille vahvistettuna viivassa pelanneella Marko Kauppisella. Järvinen ja Kauppinen syöttivät ja Palola pamautti suoraan syötöstä ohi Rynnäksen ja sarja on nyt tasan.

» Lähetä palautetta toimitukselle