Tapparan kasetti ei kestänyt JYP-paineessa

Jukka Rautakorvella oli erimielisyyksiä tuomareiden kanssa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
JYP tuli Tampereelle kovalla asenteella ja valmiina voittamaan. Tapparan vastaus oli hidas ja lammasmainen avauspelaaminen.

Tapparan avauserä oli toisen illan putkeen luokaton. JYP otti aktiivisella karvauspelillä isäntien puolustajien syöttösuunnat pois ja vei peliä niin pitkään, että loppukiri oli mahdoton. Kaksi lohtumaalia Tapparakin sentään sai.

Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi nimesi avauspelaamisen lisäksi huonon pelin syyksi valmistautumisen.

− Joo. Ei ollut kaksi joukkuetta samassa valmiustilassa tuohon peliin. Jokainen näkee omalla tavallaan, minä tietysti valmentajana enemmän tuon mentaalipuolen kautta.

− Tässä on kyllä ryhtiliike tapahtunut joukkueessa ja se näkyi tänäänkin. Muutama peli ollut jo hyvää tekemistä tässä välissäkin, Marko Virtanen kommentoi JYPin otteita taannoisen Ilves-mahalaskun jälkeen.

JYPillä homma hallussa jo ensi vaihdoista

Pelin kulku oli alussa yksipuolista. Jussi Halmeen maskista lähtenyt rannelaukaus ohitti Juha Metsolan ensimmäisellä yrittämällä ja minuuttia myöhemmin Ossi Louhivaara löysi yläriman. JYP pyöritti pitkiä hyökkäyksiä joka ketjulla.

Timanttinen Louhivaara sai itsekin palkinnon 2-0 -maalin muodossa. Kun Tappara sössi merkillisen väärän vaihdon, Anssi Löfman siirsi vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle ylivoimalla.

− Pelinopeus perustuu reagointiin ja syöttämisen laatuun, ja kaveri sai kolme maalia ilmaiseksi siitä, Rautakorpi tiivisti.

Puoleenväliin mennessä peli oli kolme-nolla ja siinä ei mun mielestäni ollut yhtään liikaa siinä vaiheessa. Todella hienoa peliä, meidän identiteettiä parhaimmillaan, sanoi JYP-valmentaja Virtanen.

Tapparan keskittyminen mureni lopullisesti

Toisessa erässä nähtiin Josh Greenin ulosajo, jota tosin juuri kukaan ei tuntunut näkevän. Tilanne sai Tapparan pelaajat käymään kuumana, ja parin minuutin sisään erinäisistä rikkeistä istui jäähyllä yhteensä viisi Tappara-paitaa. Tässä vaiheessa peli oli jo selvä, vaikka Rautakorpi yritti nähdä positiivistakin.

− Tokaan erään me sitten tultiin vähän paremmin, mutta jäähysuma vei terää. Toisaalta se myös tiivisti ja pelattiin erittäin hyvä kolmas erä. En kyllä tiedä tuosta alusta, oli jotenkin kollektiivista se huono pelaaminen.

Pitkä ja sekava JYPin 5-3 -ylivoima tuotti maalin kummallekin. Max Wärn löi neljännen JYP-maalin takaisin palanneen Yohann Auvitun syötöstä, mutta ilo jäi puolittaiseksi, kun kolmannen erän alussa niinikään comebackia tekevä Pekka Jormakka osui.

Lopussa Tappara hallitsi pelitapahtumia, mutta jätti paikkansa ja ylivoimansa käyttämättä.

− Kolme-nollassa peli sai tietysti uuden luonteen, vastustaja halusi jollakin tapaa muuttaa rytmiä. Oli erikoista, tietyt samat kaverit pelaa niin vastustajalla kuin meilläkin, ja eihän tällaista ole meille tullut tällä kaudella vielä vastaankaan. Uusi kokemus, ja pelataan vielä isoista voitoista, Virtanen mietti ylivoimarumbasta.